Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Egy házkutatásnak,hogyan kell...

Egy házkutatásnak,hogyan kell lépésről-lépésre szabájosan végrehajtani?Volt nálam egy házkutatás,de úgy érzem,hogy szabálytalan volt?

Figyelt kérdés

2022. márc. 14. 08:22
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Röviden,jött két rendőr felmutatták a rendőr igazolvány.Semmilyen papírt nem mutattak,és úgy tudom,hogy két tanúnak is jelen kellett volna lennie.Ez sem történt meg.
2022. márc. 14. 08:26
 2/25 anonim ***** válasza:
78%
Semmilyen tanu ak nem kell jelen lenni, határozatot meg később is lehet hozni ha a késedelem veszéllyel járna.
2022. márc. 14. 08:46
 3/25 A kérdező kommentje:
2-es köszönöm a gyors válaszodat.De ez így olyan mintha a gyógyszertárból elhozom,a gyógyszert,és nem viszek vény,és azt mondom,hogy majd hozom.Én úgy tudtam meg,hogy MUSZÁLY felmutatnia egy ügyészi,vagy bírói végzést aki elrendelte,vagy engedélyt adott,a házkutatásra.És a két tanú meg azért szükséges,hogy amit a rendőr bizonyíték ként fel akar használni,azt a két tanú igazolja,hogy nálam találták meg.Egyébként egy lánytól vettem a neten ami lopott volt ezért jöttek.
2022. márc. 14. 09:01
 4/25 A kérdező kommentje:
kimaradt,hogy lopott mobilt vettem
2022. márc. 14. 09:05
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Most nem fogom ide a hatályos eljárásjogi törvényt bemásolni. Nem kell hozzá se ügyész se bíró. A rendőrség hozza meg, és egy darab határozat. Azt hogy az nálad volt az aláírásod hitelesíti a felvett jegyzőkönyv alján.

Bár kérdés hogy becsengettek e hogy nálad van e a telefon vagy ténylegesen kutatás is volt.

2022. márc. 14. 09:15
 6/25 anonim ***** válasza:
70%
Muszáj*
2022. márc. 14. 09:20
 7/25 anonim ***** válasza:
52%
Amugy miért vásárolgatsz lopott telefonokat? Biztos hogy tudtad honnan van
2022. márc. 14. 09:26
 8/25 anonim ***** válasza:
84%
A törvényeket nem ismerem, viszont a szomszédban volt házkutatás. Jöttek hatan, először hozzám, felkértek hatósági tanúnak. Bírói, vagy ügyészi, nem tudom, határozattal bementek, összeszedtek egy csomó dolgot, amiről lista készült és a gyanúsított és mi is aláírtuk, hogy valós a lista. Viszont, ha jól tudom, a fidesz leegyszerűsítette, bárhová, bármikor, majd utólag fabrikálnak egy papírt, amitől hivatalos lesz.
2022. márc. 14. 09:29
 9/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.Tőlem is loptak el mobilt ittas voltam,és kilopták a zsebemből.Egy barátom látta,szóltunk a rendőröknek a mai napig nincs meg a mobil,pedig tanú is van rá,aki látta.Sőt egy hely meghatározó is be volt kapcsolva,és mutattuk nekik,hogy itt van,ennél a háznál a mobilom.
2022. márc. 14. 09:57
 10/25 A kérdező kommentje:
5-ös nem csengettek be,apámnak mondtak annyit,hogy engem keresnek.És nyissa ki a kaput,és nem mondták,hogy miért jöttek.Annyit mondtak,hogy maga az interneten vásárolt ettől a személytől egy mobilt.Azt válaszoltam,hogy igen.Ők azt mondták,hogy ez lopott,és elvitték.Be sem mutatkoztak,papírt sem mutattak,és nem is adtak.Megfogták a mobilt,és elmentem.
2022. márc. 14. 10:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!