Összességében elmondható, hogy Magyarország városaiban biztonságos éjszaka egyedül az utcán sétálni?
Olvasok utazási tanácsokat különböző országokról és sok helyen olvasom, hogy nem tanácsolják, hogy például Mexikóban vagy Kenyában egyedül menjünk éjszakai sétálásra a városokban.
Magyarországon mi a helyzet?
Biztonságos egyedül sétálni a magyar városokban hajnal kettőkor egy nem sportos, izmos testalkatú, hanem egy törékenyebb, küzdősportban nem jártas férfinak vagy nőnek?
#18 Nem fog előrántani kést ha békésen elmész mellette. Mondom ezt úgy, hogy van tapasztalatom romákkal kapcsolatban.
De ha mégis belekeveredsz abba, hogy egy roma banda neked megy akkor üsd ki a falkavezért és meghátrál a többi is.
Viszont ez nagyon ritka. Ők sem a balhét akarják keresni, csak élni akarnak, ahogy mindenki más, csak az olyan emberek akik híradóban láttak romát képesek túlgondolni ezt.
Én rendszeresen bejárkálok a helyi gettóba kocsival, sokszor 10-el haladok közöttük annyira sokan vannak mégsem esett semmi bajom, de mégcsak csúnyán sem néztek.
Rázós környéken dolgozom, bele látok az éjszakába.
Meglepően kevés eset van, amikor egy átlag ember bajba kerül, bár szerintem ez 90%ba annak tudható be, hogy az emberek kitapasztalták éjszaka merre menjenek, mit kerüljenek el.
Nagy darab férfi vagyok, sose ért semmilyen atrocitás ami "veszélyt" jelentene, viszont az biztos, én is úgy mozgok éjszaka, hogy frekventált helyeket érintsek, valamint volt már rá példa egy egy roma csoport megszólt. Reakció nélkül tovább mentem. Jó a probléma kerülés, mert lehet lecsaptam volna őket, de ha mégse megszívom.
Sok esetben az embert a saját önbecsülése viszi a bajba, tudom tudom szégyen meghátrálni.
Miskolcon volt pár éve, szó váltás, elő a penge aztán a srác örökké viselni fogja az arcán a nyomokat.
Tudom, van az a helyzet ahol nem tudsz kihátrálni, van amikor szarul néz ki, de szerintem ma Magyarországon aki kicsit tud vigyázni magára, nem lesz veszélyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!