Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Könnyű testi sértés, mi a teendő?

Könnyű testi sértés, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nekem egy olyan gondom lenne, hogy szombaton elmentünk bulizni a párommal összevesztünk és megszorongatott. Ebből az lett hogy még vasárnap is veszekedtünk én annyira kiakadtam hogy elmentem otthonról, viszont ezzel az a gond hogy van egy gyerekünk, akit mire hazaértem rá pár órára mire kiszellőztettem a fejem elvitt otthonról. Fenyegetőzött hogy nem adja vissza, birósággal stbvel. Ezért én bepánikolva futottam hétfőn a rendőrségre hogy elvette a gyerekem és nem kapom vissza. Ott a rendőr azt mondta el lehet indítani a feljelentést könnyű testi sértés miatt anivel biztos nekem ítélnék a gyereket. Én belementem bár mondtam igazából csak az érdekel hogy visszaszerezzem a gyerekem. Elmentem látleletet is vetetni de már nem vittem be. Mivel hazajött a gyerek apja bocsánatot kért és kibékültünk. Látleletet azóta se vittem be. Most ilyenkor mi a teendő? Kap róla valami értesítőt hogy feljelentettem így is? Köszönöm a válaszokat!
2021. júl. 9. 16:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Három napon belül kellett volna!

[link]

Most már beidézik gyanúsítotti kihallgatásra. A legjobb amit tehet pár, hogy a vallomást megtagadja és visz arról teljes bizonyító erejű magánokiratot tőled (végig kézzel írt, aláírt a legegyszerűbb, egyébként kell két tanú), hogy nem kívánod a felelősségre vonását a "... napon történtekkel kapcsolatban".

Amikor pedig beidéznek tanúnak, akkor a vallomást te is megtagadod.

Büntetőeljási törvényben:

A vallomástétel megtagadása

171. § A tanúvallomást megtagadhatja a terhelt hozzátartozója.

10. § (1) [...] 5. hozzátartozó: az egyeneságbeli rokon és ennek házastársa vagy élettársa, az örökbefogadó és a nevelőszülő (ideértve az együtt élő mostohaszülőt is), az örökbe fogadott és a nevelt gyermek (ideértve az együtt élő mostohagyermeket is), a testvér és a testvér házastársa vagy élettársa, a házastárs, az élettárs, a házastárs vagy az élettárs egyeneságbeli rokona és testvére;

2021. júl. 13. 14:06
 12/15 anonim ***** válasza:
Pár éve volt egy könnyű testi sértéses esetem, ami a bíróságig ment. Volt egy kis C-tipusú affér, ahol a három feketelábú húzta a rövidebbet egy lakásfoglalós akcióban. Az egyik lábára kajakra rácsuktam az ajtót, és vett róla látleletet (horzsolás-zúzódás), és magánvádban feljelentést tett. Még jött hozzá hivatalból garázdaság, meg pár apróság. A végén mindenben nekem lett igazam, ejtettek mindent ügyészi szakban, de a könnyű testi sértés elment a bíróságig mivel magánvádas volt. A tárgyaláson megjelentem, az állítólagos sértett nem jött el. A bíró két perc alatt lezárta az ügyet, és mivel nem jelent meg a sértett ejtette a vádat. Most hogy ebben mennyi szerepe volt hogy a büntető ügyet is bukták nem tudom, de én úgy vettem ki hogyha a bíróságon nem jelenik meg a sértett, és ki sem menti magát, akkor semmis lesz az ügy.
2021. júl. 13. 14:43
 13/15 A kérdező kommentje:
És ha egyik fél sem jelenik meg?
2021. júl. 13. 23:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Akit vádolnak, annak meg kell jelennie, különben elővezetteti a bíró, meg egyéb retorziók (pénzbírság.
2021. júl. 14. 08:38
 15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
2021. júl. 14. 13:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!