Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Nem fura hogy becsületsértésér...

Nem fura hogy becsületsértésért, hálapénzért letöltendő börtönbüntetést adnak, közben az igazi bűncselekményekért meg semmit?

Figyelt kérdés
Nekem ez olyan fura hogy egy orvos hálapébz elfogadásáért évekre börtönbe megy, de egy erőszakos drogos aki megnyomorít valakit az meg maximum felfüggesztett lesz.
ma 10:09
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Mit vársz, ez Bindzsisztán.
ma 10:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Fura lenne, de természetesen bűncselekményekért szokták a letöltendőt osztogatni.
ma 11:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Miért, ezek hamis bűncselekmények, vagy mi? Inkább örüljünk neki hogy ez a kormány ilyen erősen bünteti a korrupciót. Nem a vesztegetés büntetését kellene levinni, hanem a drogosnak kellene erősebb büntetés.
ma 11:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt félreértés esne, egyáltalán nem fogok senkit sem védeni, de sok erőszakos bűncselekmény hirtelen felindulásból történik. Aki viszont előre kiterveli, az sokkal súlyosabb büntetést is kap.

A hálapénzt meg nyilván nem hirtelen felindulásból fogadják el :D Hanem egy tudatos rendszer van kiépítve rá.

ma 12:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Tagadhatatlan, hogy nem fektettem bele többórás kutatómunkát, de. Rákerestem a becsületsértéssel, hála pénzzel kapcsolatos ítéletekre. Egyetlen egyet sem találtam volna ahol “ letöltendő börtönbüntetést adnak”

Eltudom képzelni, hogy lehet találni olyat ahol igen(becsületsértés esetében nagyon nehezen) de nem gondolnám, hogy kijelenthető, ez ma a joggyakorlat. Ergo a kijelentésed baromság.

“ igazi bűncselekményekért meg semmit”

Legjobb tudásom szerint a BTK tartalmaz bűncselekményeket, nem tesz különbséget hamis és igazi bűncselekmények között.

“ Nekem ez olyan fura hogy egy orvos hálapébz elfogadásáért évekre börtönbe megy,”

Engem nagyon érdekel, erre mondjuk tudsz hozni vagy 5-10 példát, ahol a hálapénz elfogadásáért évekig tartó letöltendőt kapott?

“ de egy erőszakos drogos aki megnyomorít valakit az meg maximum felfüggesztett lesz.”

Ezekre én nem igazán találtam példát, gondolom te tudsz hozni többet is.

ma 13:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Kérdező, az 5-ös szépen levezette, hogy mennyire sok sebből vérzik ez a kérdés. Én hagynám a helyedben, mert akármit is mondasz ezek után, csak még mélyebbre süllyedsz az önellentmondások mocsarában.
ma 14:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!