Lehetséges hogy még mindig nem zajlik a nyomozás?
Na jó, akkor leírom még egyszer... ennek a kérdezőnek sztem már leírtam...
A rágalmazás az magánvádas ügy... magánindítványt kell tenni, ezt meglehet ugyan tenni a rendőrségen is, de érdemesebb közvetlenül a Bíróság felé megtenni ugyanis a rendőrség átadja az ügyet a Bíróságnak, mert ez nem tartozik a hatáskörükbe, tehát így ez a rész időveszteség...
Nah, meg van a magánindítvány, utána az ügyészség átnézi az ügyet és ha úgy látják akkor megindul a büntető eljárás, de itt nincs ügyészi képviselet, a sértett lesz a magánvádló, neki kell a bizonyítékokat a Bíróság elé tárni. Természetesen ügyvédet azt fogadhat Ő is.
A magánindítványnak pontosan kell tartalmaznia a vádlott nevét és egyéb adatait, minimum egy lakcím.
Az eljárás úgy kezdődik, hogy a Bíróság behívja egy békítő tárgyalásra a magánvádlót illetve a terheltet is... legkésőbb ezen időpontig kell a bizonyítékokat a bíróság elé tárni illetve az illeték bélyeget is be kell adni... igen, ennek 10.000 ft illetéke van... ha ezek nincsenek meg, le is zárul az ügy.
Ha a békítő eljárás nem lesz sikeres akkor következik a tárgyalás, a bíró kihallgatja a vádlottat illetve elrendeli a szükséges vizsgálatokat, ilyenkor lehet rendőrségi nyomozás is...
Ha a magánvádló bármelyik tárgyaláson nem jelenik meg és ezt nem tudja megfelelő indokkal magyarázni, akkor megszűnik az eljárás...
Köszönöm. Nem, nekem nem írtad.
Igen, ezekkel tisztában vagyok, a bizonyíték alapján egyértelműen megvalósult a rágalmazás. Valódi név és cím nincs, de könnyen lenyomozható.
Az kever meg, hogy a rendőr nekem úgy fogalmazott, először ők hallgatják meg a srácot. De nem tudom mi mennyi idő.
Sztem az a rendőr rosszul tudja...
Nem hinném, hogy Ők meghallgatnák, ilyen esetben lehet végeznek kutató munkát, hogy kiderítsék ki lehet az elkövető... de sztem ez így lehet offos, ha nincs még név sem, ezek szerint nem valami hozzád közel álló személyről van szó.
Kétlem, hogy ebből bármilyen ügy is lesz, idővel lezárják a nyomozást.
Utolsó: Dehogynem.
Előtti: Név van, de "közösségi médiás".
Tehát ilyen kamu Faceről van szó? Esetleg ilyen Pisti Vagyok nevű profil?
Nahát, ha konkrétum nincs az illetőről fent, pl. fénykép vagy név, akkor ha lesz is vádlott, nem fogod tudni bebizonyítani és felmentik...
Nekem is volt ilyen ügyem, küldtek vkinek egy kamu Faceről egy üzenetet és azt gondolták, hogy én vagyok, a vége az lett, hogy felmentett a bíróság...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!