Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Érdekel a kiberbiztonság,...

Érdekel a kiberbiztonság, Hová érdemes tovább tanulni?

Figyelt kérdés

11-es tanuló vagyok, gimnáziumba járok, angol és inofrmatikát tanulok emelt óraszámban, ezekből valószínűleg jó eredményem lesz emelt érettségin.

nagyon érdekel a kiberbiztonság, de nem igazán tudom hogyan kéne továbbtanulnom. bármi tapasztalat tanács?

2020. aug. 10. 18:30
1 2 3
 21/21 NKE Kiber válasza:

Szia, végtelenül szerteágazó a kiberbiztonság világa. Vannak etikus hackerek (azon belül is rengeteg szint) és mondjuk SOC (security operations center) analyst-ek. Ez a kettő ég és föld mégis mindkettő kiberbiztonsággal foglalkozik. Mint ahogy a benzinkutas és a járműmérnök is autókkal dolgozik, itt is megtalálja bárki a számítását. De amíg SOC analystból simán lehetsz etikus hacker, hála a munka közbeni tanulásnak és az elérhető cyber certificationöknek, addig ez sok területen nem annyira kivitelezhető.

Ha jó tanuló vagy, de nem ANNYIRA NAGYON JÓ, hogy msc-t phd-t csinálj javaslom, hogy próbáld ki magad valamilyen egyetemen, ami nem a BME. Óbudai Egyetem (nem sokkal könnyebb), GDF, vagy vidéki egyetemek mind megfelelőek arra, hogy bekerülj egy IT biztonsági munkakörbe.

Akikkel én találkoztam és tényleg jók voltak fiatalon ők BME mérnökinfo alap és mesterszakot végeztek, szóval talán ez a legjobb, amit tehetsz. De ismerek olyanokat is akik soha nem végeztek egyetemet és egy szoftverfejlesztő/rendszergazda OKJ-vel is megtalálták a számításukat a cyber security-ben.

2020. szept. 3. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!