Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Érdekel a kiberbiztonság,...

Érdekel a kiberbiztonság, Hová érdemes tovább tanulni?

Figyelt kérdés

11-es tanuló vagyok, gimnáziumba járok, angol és inofrmatikát tanulok emelt óraszámban, ezekből valószínűleg jó eredményem lesz emelt érettségin.

nagyon érdekel a kiberbiztonság, de nem igazán tudom hogyan kéne továbbtanulnom. bármi tapasztalat tanács?

2020. aug. 10. 18:30
1 2 3
 11/21 Alex Fly ***** válasza:
@3: nem kötözködésből, de a programtervező szak helyett nem járna jobban valamilyen hálózati szakirányú képzettséggel?
2020. aug. 10. 20:36
 12/21 anonim ***** válasza:

#11 mármint úgy érted felnőttképzés BSc helyett? Az sajnos csak rendszergazdához elég. Vagy arra gondolsz, hogy MSc helyett proginfó BSc után szakirányú továbbképzés, esetleg mérnökinfó MSc hálózat specializációval? Mindkettő inkább a hardverrel foglalkozik, előbbi a hardver logikai részével, utóbbi a fizikai részével. Ez inkább folyamatirányítás / rendszermérnök terület, az iparban nagy szükség van rájuk, de nem sok közük van a kiberbiztonsághoz. Persze, tudják, hogy hogyan kell biztonságos rendszereket összerakni, de nem hiszem, hogy a kérdező erre gondolt.

Kibernyomozónak meg az menjen, akinek az a vágya, hogy a kurucinfoval levelezgessen, hogy adja már ki annak az embernek az IP címét, aki elmozdította a határkövet a helyéről és beküldte a képet a szerkesztőségnek.

[link]

Aztán levelezgethetsz a VPN-szolgáltatóval, hogy adják már meg az eredeti IP címet.

Utána levelezgethetsz a telekommal, hogy mondják már meg, hogy kié volt abban az időpontban az IP-cím.

Aztán amint megvan az előfizető, utána ki lehet neki postázni a 20 ezer forintos csekket a szabálysértésre.

Ha ehhez van kedved, akkor menj kibernyomozónak és jelentkezz a rendészetire.

Ha meg etikus hacker akarsz lenni, akkor meg proginfóra kell menni. Közszolgálati egyetemen van olyan MSc, aminek a tananyagát teljes egészében lefedi. Tehát ha esetleg katonai területhez akar csapódni, akkor azt proginfóról is meg lehet közelíteni.

2020. aug. 10. 21:57
 13/21 A kérdező kommentje:
Hat szerintem ha pl. Egy ember aki részt vett egy elfogásában pl a teknél és kap a privát emailjere egy e-mailt hogy meg akarjak ölni szerintem hozzánk fordulnának.De pl. Tudtommal a kövér helyszínelés is a mi feladatunk lenne pl. Egy elfogás volt voltak gépek és át kell nézni mit csináltak.
2020. aug. 10. 22:27
 14/21 A kérdező kommentje:
De hat biztos van tapasztaltabb mint en ezért is tettem fel a kérdést.
2020. aug. 10. 22:44
 15/21 Alex Fly ***** válasza:
@12: köszönöm a választ.
2020. aug. 10. 23:26
 16/21 anonim ***** válasza:

Akkor rosszul tetted fel a kérdést, mert ennek semmi köze nincs a kiberbiztonsághoz.

A gépek átnézése nem olyan feladat, amihez kellene külön végzettség. A szak bemutatója alapján helyszínelni sem nektek kell.

[link]

Legfeljebb socialengineering trükköket tudnak tanítani a nyomozóknak (pl google használat: felhasználták-e máshol ugyanazt az emailt?), de az megint csak érintőleges a kiberbiztonsággal.

Ugyanez a procedúra ebben az esetben is: Lekéred az email szolgáltatótól, hogy kitől van a fenyegető email, és visszakeresitek a feladót lépésről lépésre. Ha facebookon fenyeget, akkor a facebooknak írsz, hogy ez kitől van. Ez így működik.

2020. aug. 10. 23:35
 17/21 A kérdező kommentje:
A japán rendőrségnél így van.Ott a kiber nyomozók helyszínelnek is.
2020. aug. 11. 00:05
 18/21 anonim ***** válasza:
Felejtsétek már el ezt a kivernyomozós hülyeséget úgy ahogy van. Az nke-t meg lehetőleg távolról kerüld el.
2020. aug. 12. 05:47
 19/21 A kérdező kommentje:
Miért 18-as?
2020. aug. 12. 20:36
 20/21 anonim válasza:

a tiszti szak,azt mondták,hogy jó, a többiről elég negatívan nyilatkoztak. Maga az egyetem szép, de a külső nem minden.

Bár jómagamnak is szimpatikus az egyetem,bár odajárni már nem fogok:D

2020. aug. 20. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!