Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Nagyon szabálytalan rendőri...

Nagyon szabálytalan rendőri eljárás miatt lehetett volna perelni?

Figyelt kérdés
Az ügyvéd azt mondta, semmit sem lehet tenni, utólag kiderült nem hitte el, amit mondok. Utólag meg végképp. A rendőrt kirúgták. Viszont ha mondja, hogy lehet perelni, ugyebár én honnan tudjam, akkor megszüntették volna az eljárást és kártérítést is kaptam volna.
2020. júl. 12. 20:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Persze hogy lehetett volna. másik rendőrkapitányságon panaszt teszel.
2020. júl. 12. 20:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Most már rá félévre nem szeretnék, nem is tudom, lehet-e
2020. júl. 12. 20:51
 3/10 anonim ***** válasza:
De pontosan mi lett? Végül nem ítéltek el, vagy kártérítettek? Ha többet megtudhatnánk az egész ügy folyamatáról az sokat segítene a válaszolóknak.
2020. júl. 12. 20:53
 4/10 anonim ***** válasza:
62%

Na még egy kamu, már a kérdésben is két ellentét van.

Egyébként sem rúgnak ki rendőrt-hacsak bűncselekményt nem követ el- a pereskedés is a rendőrséggel szemben van, nem egyénileg a rendőrrel szemben. Ritka esetben van csak.

2020. júl. 12. 21:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Engem vittek be a rendőrök. Később megszüntették az eljárást, tehát a rendőrséggel szemben lehetett volna kárigényem.

Egy rendőrt sem vontak felelősségre. Meghatalmazott védőm szerint soha nem is fognak eljárni velük, mert abban az adott helyzetben kötelességük volt engem előállítani. Csak hosszadalmas eljárás során derült ki, hogy mégsem bűncselekmény.

2020. júl. 12. 21:07
 6/10 anonim ***** válasza:
#5 Abban az esetben nem vonnak felelősségre rendőröket, hogy ha pl nekik parancsba adják, hogy előállítsanak. De ha gyorshajtásnál 30 ezres csekk helyett 50-est ad, azért kaphat valamit.
2020. júl. 12. 21:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Lebuktam, hogy megfigyelnek, februárban!
2020. júl. 12. 22:52
 8/10 A kérdező kommentje:
Most utólag is perelhetek? Főleg, ha bebizonyosodik, hogy ártatlan vagyok?
2020. júl. 13. 05:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha bűnöző vagy, akkor lehetett volna, és meg is nyerted volna. Ha ártatlanul zaklattak, akkor nincs értelme, nem segít neked senki.
2020. júl. 13. 08:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet élni a feljelentéssel. :D
2020. júl. 13. 19:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!