Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Neten azt olvastam kb 5-10...

Neten azt olvastam kb 5-10 nap 1 testőr képzési tanfolyam, ennyi idő alatt tényleg a nulláról testőr lesz valaki? (én nem akarok az lenni csak meglepett )

Figyelt kérdés
Sziasztok előre leszögezném ÉN NEM SZERETNÉK testőr lenni, nem ezért érdekel, egyszerüen olvasgattam a neten , hogy mi a dolga 1 személyvédő testőrnek, mondjuk aki hirességeket, stb véd. A lényeg láttam, hogy kb 5-10 nap 1 ilyen tanfolyam. Ez tényleg lehet, a nulláról bárkit kiképeznek testőrnek, ha elmegy egy ilyen tanfolyamra? (persze ha alkalmas a tanfolyamra )
jan. 29. 17:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
20%
Nem kell elhinni mindent ami a neten van.
jan. 29. 17:09
 2/11 anonim ***** válasza:
50%

"Ez tényleg lehet, a nulláról bárkit kiképeznek testőrnek, ha elmegy egy ilyen tanfolyamra? (persze ha alkalmas a tanfolyamra )"

1. Igen, tényleg.

2. Olyan nincs aki még tanfolyamra se alkalmas vagy legalábbis elenyésző ezek száma. Értelmi fogyatékosok vagy olyan erősen mozgáskorlátozottak akik nem tudnak odáig elmenni.

jan. 29. 17:12
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Aranykalászos gazda is lehet, ha be sem jársz akkor is. Lényeg, fizess. Ja és úgy hirdetik, biztos az eredményes vizsga. Tudod, ez itt Magyarország.
jan. 29. 17:14
 4/11 A kérdező kommentje:

egyes olyan oldalakon olvastam ami biztos nem ferdit..

2es, és aztán dolgozhat is mint testőr?

jan. 29. 17:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Ahhoz képest, hogy nem érdekel a dolog, mégis megnéztél dolgokat.....

Az lehet, hogy 5 - 10 napos tanfolyam végén kapsz bizonyítványt, de igazi testőr nem ettől leszel, max testőri VÉGZETTSÉG. -et kapsz.

Igen speciális - rendvédelmi, katonai - képzés és évek hosszú gyakorlata alapján lesznek testőrök, az erre alkalmasak és képesek.

Nem véletlen, hogy ex -katonák, volt rendőrök, volt kommandósok vállalnak elsősorban testőr munkát, de ők jók is.

Őket azért nem egy 5 napos tanfolyamon oktatták és már a munkájuk során is láthattak el személy vagy objektumvédelmet.

jan. 29. 18:22
 6/11 A kérdező kommentje:

"Ahhoz képest, hogy nem érdekel a dolog, mégis megnéztél dolgokat.....

" Pont ennyi érdekelt mint amit a bevezetőben irtam megnéztem, hogy mit takar az a fogalom, hogy testőr, és egy cikkben olvastam ezt amit a bevezetőben irtam, azt hittem sokkal tovább tart 1 ilyen képzés, csak ennyi semmi több. :)

jan. 29. 18:36
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez egy magánvállalati tanfolyam, nem egy hivatalos szakmai képzés. Tanfolyamon legfeljebb egy oklevelet kapsz, ami semmit sem ér.

Korábbi képzési rendszerben volt személy-, és vagyonőr, amire ráépülő képzésként továbbmehettél testőr/fegyveres biztonsági őr/kutyavezető-vagyonőrre. Viszont ezek egyenként 3-500 órás szakképzések.

jan. 29. 20:11
 8/11 anonim ***** válasza:

"2es, és aztán dolgozhat is mint testőr?"

Mért ne dolgozhatna? Kap bizonyítványt.

jan. 29. 22:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem kap bizonyítványt. Ez tanfolyam, nem képzés.
jan. 29. 23:13
 10/11 anonim ***** válasza:

A tanfolyam elvégzésével TANÚSÍTVÁNYT kap, nem bizonyítványt. Az ilyen nem minősül végzettségnek.

Arra jó, hogy ahova a jogszabály nem írja elő a szakirányú testőri végzettséget (pl. személy- és vagyonőr végzettség...), oda föl lehet venni.

Pl. én - magánszemélyként - adhatok neki hivatalos munkát, leszerződhetek vele, hogy legyen a személyi testőröm.

jan. 30. 04:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!