Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Újabb telefonos csalás?...

Újabb telefonos csalás? (többi lent)

Figyelt kérdés

Egy kedves úriember rámcsörgött a mai napon, a kötelező gépjárműbiztosítással kapcsolatban, Horváth Csaba(?) néven.

Mondta, hogy járvány miatti körülényekre tekintettel a biztosítóm 50% kedvezményt nyújtana, ha az alábbi adatokat elküldöm neki e-mailre: jogosítvány száma és rendszám, ezután küldeni fogja a kapcsolatos ajánlatot.

Soha nem futottam bele ilyenbe, de erősen sejtem, hogy valami nem stimmel. Szerintem a biztosítóm már rögzítette a szükséges adatokat, plusz a pontos cég nevét nem is említette meg.

Mit gondoltok?

2020. ápr. 25. 12:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nem adunk meg ismeretleneknek személyes adatokat.

Teljesen biztos, hogy nem a biztosító hívott, hiszen - ahogy írod is - nekik megvannak az adataid. A jogosítványod számára egyébként is mi szükségük lenne? Ez ugyanolyan, mintha a szem.ig számodat adnád meg, mert sok helyen a kártyás jogosítványt ugyanúgy elfogadják személyazonosság igazolására, mint a személyit.

A rendszámot magát nem tudják mire használni, az csak ürügy volt a jogosítvány számának megszerzésére.

2020. ápr. 25. 12:48
 2/3 Csicsky ***** válasza:
100%
Én a hasonló esetekben felhívom a kérdéses céget, intézményt (itt adott esetben a biztosítót) és megkérdezem, hogy az ő megbízottjuk volt-e, aki engem hívott és a felsorolt adatokat kérte. És természetesen azt is, hogy igaz-e ez az 50 %-os kedvezmény. Ha meg nem ők hívtak, akkor figyelmeztetem őket, hogy a nevükben ilyen csalás folyik és ha módjukban áll, akkor erről értesítsék ki az ügyfeleiket.
2020. ápr. 25. 12:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Meg szoktam adni kamu adatokat,söt bankàrtyànàl mindenfèle szàmot had kinlodjon.
2020. ápr. 25. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!