Telefonos feltöltőkártya csalás?
Felhívtak, hogy nyertem fél millió Ft-ot Raiffeisen bankkártyán és mondták, hogy diktáljam be az adataimat. Állítólag a T-mobile nyereményjátékán sorsoltak ki. Gondoltam, hogy kamu ezért kamu címet diktáltam be. Mondták, hogy vegyek 3 db 3500 Ft értékű feltöltőkártyát és diktáljam be nekik a feltöltőkártya számát és akkor megkapom a nyereményt. Mondtam, hogy sajnos most nincs pénzem és nem is tudok kölcsön kérni senkitől és mérgesen letette a telefont. Én nem dőltem be neki, mert már régen hallottam ezt a sztorit. Csak azért írtam ki, hogy más se essen áldozatul ezeknek a barmoknak.
Olvastam, hogy volt olyan aki valós lakcímet diktált be nekik de semmi baja nem lett belőle.
Akit már megkerestek írjon, hogy mi történt. Kíváncsi vagyok.
Ahogy az 1. válaszoló írta. Nem újkeletű a csalás ilyen módja, de azért köszönöm az oladl olvasói nevében is, hogy kiírtad. Nálunk, itt a kisvárosunkban nemrég lebukott valaki ezzel a trükkel.
Viszont kaptam egy körlevelet e-mailban, hogy az előfizetéses telónál is próbálkoznak. Ott hálózatellenőrzést mondanak, és kérik, hogy nyomd meg a #9-et. Aki megteszi, annak máris megszerezték a SIM kártya kódját, és fizetheti a számlájukat. Meg valami ismeretlen, 3 nagybetűből álló hívónál sem szabad felvenni, mert vírust kapsz a telódra.
"de azért köszönöm az oladl olvasói nevében is, hogy kiírtad"
Nekem csak 5 percembe került megírni de lehet, hogy ezzel segítek pár embernek.
"Viszont kaptam egy körlevelet e-mailban, hogy az előfizetéses telónál is próbálkoznak. Ott hálózatellenőrzést mondanak, és kérik, hogy nyomd meg a #9-et. Aki megteszi, annak máris megszerezték a SIM kártya kódját, és fizetheti a számlájukat. Meg valami ismeretlen, 3 nagybetűből álló hívónál sem szabad felvenni, mert vírust kapsz a telódra."
Ez már inkább gáz, hogy valaki elhiszi a hülye körleveleket. Nincs ilyen, hogy megszerzik a SIM kártya kódját. Azon olyan bonyolult titkosítás van, hogy nem lehet csak így megszerezni, tudom, mert mérnök-informatikus vagyok.
Vírusos dolog meg szintén kamu, mert a Magyarországon használt telók nagy része zárt oprendszeres amin pedig vírus nem tud futni. Okostelefonokon esetleg futhatna vírus de azt sem így kapja meg az illető, hanem mondjuk netezik a telefonjával és rátöltődik de jelenleg millióból 1 ami ilyen.
"Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínőleg nem az">>By: Svindlerek!XD:D
előző voltam
A körlevél írója vagyok. Belügyminisztérium által írt felhívás volt, így körlevélként került fel e-mail-re. Egy nyugdíjas rendőrtől kaptam, a kérés az volt, hogy továbbítsam, akinek tudom. Azért én benne megbízom.
Ahogy egy lopott bankkártyát is fel tudnak használni, ami mellett nincs ott a PIN kód, nem hiszem, hogy ez nagyobb rejtély volna egy hozzáértőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!