Telefonos feltöltőkártya csalás?
Felhívtak, hogy nyertem fél millió Ft-ot Raiffeisen bankkártyán és mondták, hogy diktáljam be az adataimat. Állítólag a T-mobile nyereményjátékán sorsoltak ki. Gondoltam, hogy kamu ezért kamu címet diktáltam be. Mondták, hogy vegyek 3 db 3500 Ft értékű feltöltőkártyát és diktáljam be nekik a feltöltőkártya számát és akkor megkapom a nyereményt. Mondtam, hogy sajnos most nincs pénzem és nem is tudok kölcsön kérni senkitől és mérgesen letette a telefont. Én nem dőltem be neki, mert már régen hallottam ezt a sztorit. Csak azért írtam ki, hogy más se essen áldozatul ezeknek a barmoknak.
Olvastam, hogy volt olyan aki valós lakcímet diktált be nekik de semmi baja nem lett belőle.
Akit már megkerestek írjon, hogy mi történt. Kíváncsi vagyok.
Mondom, hogy kamu:
Látod ez a baj, hogy az emberi butaság határtalan. Elhisznek minden körlevelet.
"A körlevél írója vagyok. Belügyminisztérium által írt felhívás volt, így körlevélként került fel e-mail-re. Egy nyugdíjas rendőrtől kaptam, a kérés az volt, hogy továbbítsam, akinek tudom. Azért én benne megbízom."
Mert hülye vagy. Bocs, de most én is kiröhöglek LOL
Oké, meggyőztetetek, de attól még nem érzem hülyének magam.
Így már tiszta, régi történet ezek szerint, de nekem új volt, mint a kérdezőnek a vele való próbálkozás. Azzal együtt inkább ilyen tartalmú e-mailt olvasok, mint a "ne szakítsd meg a láncot, mert akkor hű, de nagy tragédia ér, de ha továbbküldöd, x órán/napon belül jujj, de nagyon szerencsés leszel". Gyerekkorunkban az ilyenek még postán érkeztek, és baromira unom. Lehet, hogy naiv vagyok, de inkább szót fogadok egy figyelmeztető felhívásnak, mint egy szerencsehozó körlevélnek.
16:39.
A lopott kártyát ami mellett nincs PIN-kód kb. egy alsó tagozatos általános iskolás gyermek is feltudja használni, ha hallott már a netes vásárlásról, ugyanis az ég világon semmit nem kérnek a kártyán rajta lévő számon kívül. Azért ehhez hasonlítani egy SIM-kártyás "csalást", elég vicces. Mellesleg ezzel abszolút semmit nem lehetne kezdeni, még ha valóban meg is tudnák szerezni valahogyan, hisz gondolkodjatok kicsit....logikus. Mégis mit csinálnak? Bemennek a Vodához és megmondják, hogy nekik van egy ilyen "SIM-kártya számuk" és szeretnék ezzel fizetni a számlájukat mától....na neee már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!