Ebben a helyzetben feljelentés? ± Jogos önvédelem határai?
Vettem egy házat. Az egyik szomszéd átjárogatott a kertembe, volt egy kiskapuja amit ő csinált korábban. Amíg lakatlan volt a hely, itt tartotta az állatait, szedte a gyümölcsöket, diót, stb.
A másik leszedte a kerítést (az jogilag az ő oldala, neki kell ott kerítést csinálni).
Birtokvédelmit indítottam ellenük.
Amint kaptak erről értesítést, összebeszéltek.
Hazaértem, leparkoltam, autókkal gyorsan elállták a feljárókat. Körbe vettek.
Szitkozódtak mindkét oldalról, életveszélyesen megfenyegettek, az egyik elkezdte lökdösni a barátomat. Ütni akarta de lefogták, mert azt hitték videózom.
Rendőrt hívtam.
Hétfőn mennék feljelemteni őket,becsületsértésért, fenyegetésért.
A barátom testi sértésért, femyegetésért tenne feljelentést.
Ezt előre eltervelték. 8 a 2 ellen.
Lesz ebből valami? Foglalkoznak majd az üggyel?
Mi van ha beváltják a fenyegetéseket? A bolondabbik oldaláról nincs kerítés, át tud jönni.
Tegyük fel átjön és nekem ront, én meg gumilövedékessel rá lövök, én kapok valami büntetést?
Vagy ha a barátomat támadja meg megint, és mondjuk hátulról leütöm?
Ha komolyabb sérülése lesz, engem vesznek elő?
Fegyver, kés nélkül már nem merek kimenni a saját kertembe. És nem putris hely, az egyik szomszéd full gazdag.
Beszéltem velük előtte, nem egyszer. Hónapokat vártam is. Csak az ígérgetés ment.
Meguntam a várakozást mert szerettem volna veteményezni, használni a saját kertem. A szomszéd állataitól, amik nálam voltak egész nap, nem tudtam. A több éves állati trágyát is a kerítésnek dőltve tárolta, átfújta a szél.
Tiszta sz4r miattuk az egész udvarom.
Ők vannak felháborodva. Tisztára fizetnem kéne azért nekik, hogy a saját házamban lakhassak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!