Túl nagy kérés lett volna ez a rendőröktől?
A buszmegállóban álltam mikor igazoltattak egy sofőrt. Nem pont a buszmegállóban álltak meg, hanem előtte egy két méterrel állt a rendőrautó és még villogott a szirénája. Borzasztó zavaró volt, nem csak nekem, már másnak is feltűnt a buszmegállóban, pislogtak, meg hunyorítottak. Konkrétan az erős villogástól alig láttam hányas busz áll be a megállóba. És már vagy 5 perce ott álltak, mert valami nem volt rendben a sofőrrel, mire elegem lett és odamentem hozzájuk szólni. De nem bunkón mondtam, köszöntem, hogy jó estét, nem lehetne a szirénát lekapcsolni mert már nagyon bántja a szemünket ez a villogás. Erre a rendőr köszönés nélkül flegmán mondta, hogy ők itt a munkájukat végzik, ne zavarjam őket. Mondtam nem akarok zavarni, csak kérni szerettem volna őket, hogy kapcsolják le a szirénát. És akkor mondta a másik, hogy nem, nem lehetne és menjek vissza a helyemre, mindjárt végeznek. Na az a mindjárt még 10 perc volt, pont mikor nekem jött a buszom előtte mentek el pár perccel.... Jogos volt ez a hangnem ahogy ők válaszoltak? Szépen mentem oda hozzájuk, semmi bunkózás, semmi sértő szándék nem volt bennem. Csak nem értettem minek kell menni annak az átkozott szirénának, ha egyszer már állt a kocsi. Vagy ha ez így van előírva oké, azt is elfogadtam volna, de az a hangnem ahogy főleg az első válaszolt bántó volt. Szépen is meg lehetett volna mondani, hogy ez a szabály, mennie kell a szirénának. Jogos volt ahogy válaszoltak?
N/25
Van egy nő nálunk, aki esténként a gyereket az utcán altatja a babakocsiban. A múltkor leb.szta az arra elhaladó robogóst, hogy felveri az alvó gyerekét a motor búgásával.
Meg vannak az idióták, akik aláírást gyűjtenek a mentő szirénája ellen, hogy hangos.
Gondolom ugyanaz a fajta lehetsz.
Bocs kérdező, kicsit sarkosítom amit mondtál...:(
Rendőrök akcióban lövöldöznek a rossz fiúkkal...odamégy hozzájuk közben, hogy téged zavar a lövések zaja! Legyenek szívesek csendesen lövöldözni...
Nem vagy rendőr, nem ismered a szolgálati szabályzat erre vonstkozó előírásait...
Szólnék anyámnak, de a feleségemmel élek...:)
Tudod az a megkülönböztető fény jelzésül is szolgál az arra járó autósoknak! Intézkedés közben a rendőrök sem szeretnék, hogy elüssék őket az autósok! Sima vészvillogóra nem figyelnek úgy az autósok...
Jogilag szabálysértés elkövetésére bujtottad fel őket. Ehhez mérten még kedvesek voltak veled.
Szerintem ezt nem lenne jó ötlet rendőrkapitányságon jegyzőkönyvbe mondanod...
Szabs.
2. A szabálysértésért való felelősség
2. § (1) Szabálysértés miatt az vonható felelősségre, akinek a cselekménye szándékos vagy gondatlan, kivéve, ha a szabálysértést meghatározó jogszabály csak a szándékos elkövetést bünteti.
(2) Szabálysértés miatt a felbujtó és a bűnsegéd is felelősségre vonható.
#18: Azzal, hogy jelzi, hogy a buszmegállóban állókat zavarja, hogy az arcukba villog a fontoskodó jelzés (sőt, valószínűleg az autóbusz közlekedést is zavarja) még nem követ el szabálysértést. A rendőr választhatja azt is, hogy egy erre alkalmas helyen folytatja az igazoltatást, például ahol a közlekedési szabályok lehetővé teszik számára és az igazoltatott személy számára a megállást. Valószínűnek tartom, hogy nem az Al Kaida vezérét kellett lekapcsolniuk, hogy annyira fontos legyen pont ott megállni és 10-15 percig villogtatni. Ez mondjuk oké, ha közlekedési balesetnél kell sérülteket menteni, de nem egy piszlicsáré eljárásnál.
Persze megkülönböztető jelzéssel mindent lehet - a 3x3 sávos útkereszteződés közepén is igazoltathat, vagy csinálhatja azt is, mint amit az a másik okos páros, akik az autópálya leállósávban akartak ellenőrizni, aztán az egyiküket elvitte egy arra járó kamion (tipikus rendőr észjárás eredménye), meg is halt a 23 éves rendőrnő. Persze ő mindent jogosan csinált, a rendőrség továbbra is folytatja az idióta gyakorlatot, az állampolgár meg maradjon kussba, amiért sérelmezi, hogy a fakabátok hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!