Túl nagy kérés lett volna ez a rendőröktől?
A buszmegállóban álltam mikor igazoltattak egy sofőrt. Nem pont a buszmegállóban álltak meg, hanem előtte egy két méterrel állt a rendőrautó és még villogott a szirénája. Borzasztó zavaró volt, nem csak nekem, már másnak is feltűnt a buszmegállóban, pislogtak, meg hunyorítottak. Konkrétan az erős villogástól alig láttam hányas busz áll be a megállóba. És már vagy 5 perce ott álltak, mert valami nem volt rendben a sofőrrel, mire elegem lett és odamentem hozzájuk szólni. De nem bunkón mondtam, köszöntem, hogy jó estét, nem lehetne a szirénát lekapcsolni mert már nagyon bántja a szemünket ez a villogás. Erre a rendőr köszönés nélkül flegmán mondta, hogy ők itt a munkájukat végzik, ne zavarjam őket. Mondtam nem akarok zavarni, csak kérni szerettem volna őket, hogy kapcsolják le a szirénát. És akkor mondta a másik, hogy nem, nem lehetne és menjek vissza a helyemre, mindjárt végeznek. Na az a mindjárt még 10 perc volt, pont mikor nekem jött a buszom előtte mentek el pár perccel.... Jogos volt ez a hangnem ahogy ők válaszoltak? Szépen mentem oda hozzájuk, semmi bunkózás, semmi sértő szándék nem volt bennem. Csak nem értettem minek kell menni annak az átkozott szirénának, ha egyszer már állt a kocsi. Vagy ha ez így van előírva oké, azt is elfogadtam volna, de az a hangnem ahogy főleg az első válaszolt bántó volt. Szépen is meg lehetett volna mondani, hogy ez a szabály, mennie kell a szirénának. Jogos volt ahogy válaszoltak?
N/25
Szia
A bunkózás nem volt jogos,de mivel intézkedtek és valószinüleg szabálytalan helyen álltak menni kellett a megkülönköztető jelzésnek.
Nem voltak jó hangulatban gondolom.
Engem amikor igazoltattak akkor félreálltunk és inkább vészvillogót kapcsolt a rendör. Neki valószinüleg jobb napja volt. Sőtt még jót beszélgettünk!😉
MOst a szíréna szólt vagy a kék villogó fény volt? Mert nagyon nem mindegy.
Mindenestre ha szíréna szólt, akkor azt le kellett volna kapcsolniuk, mert elég zavaró a fülnek, főleg ha valaki érzékeny a hangjára. A villogó kék fényt, meg jogukban áll használni, ha őgy gondolják, hogy szükséges. Mivel buszmegállóban álltak elég közel, így a villogó kék fény használata jogos, mert a buszvezetőnek is jelezniük kellett, hogy fiygeljen, mert ott vannak.
A te "kérésed" nem volt helyénvaló. ?ég akkor sem ha kulturáltan kérted. Örülj neki, hogy nem büntettek meg azzal, hogy akadályoztad a munkájukban.
#2 Nem tudom mi a neve, hangja nem volt, de a kocsi tetején villogot kék és piros színűen. Azt hittem azt szirénának hívják. De nagyon erős volt, szemet bántóan erős volt, nem is értem őket hogy nem zavarta.
#3 Azért mertem odamenni, mert már régóta ott álltak, a kocsi sofőrje az autónak támaszkodott, telefonozott, tehát épp nem vele foglalkoztak, a rendőrök meg, az egyik épp telefonált, a másik csak úgy állt. Úgy véltem nem zavarok meg senkit, ha odamegyek.
Ha kikapcsolták volna a megkülönböztető fényjelzést, akkor egy jól képzett, rendőröket szerető állampolgár a rendőröket is feljelenthette volna tilosban megállásért (videófelvétellel bizonyítva), amiért szabálysértési eljárásban 20 ezer Ft pénzbírságot kapott volna a gépjárművezető és megfenyítették volna a járőrvezetőt.
KRESZ
40. §
(5) Tilos megállni:
h) * más járművel a villamos, autóbusz vagy trolibusz megállóhelyet, illetőleg taxiállomást jelző tábla előtt 15 méter, utána 5 méter távolságon belül, kivéve, ha útburkolati jelből más következik;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!