Nem pofátlanság ez a rendőrség részéről?
Szerveznek egy országos kampányt, napokig azt hallgatom, hogy Anyádat hívd, ne a 112 -őt, a bejelentésre meg nem mennek ki a rózsadombi gyilkossághoz, mert csak. Nem volt fontos.
Nem egy zsákfalu, vagy tanya ahova még oda is kellene találni és idő kiérkezni.
Nem inkább bátorítani kellene az embereket, hogy forduljanak a segélyhívóhoz probléma esetén és foglalkozni is vele, a nyilván valóan indokolatlanul hívogató trollokat meg keményen pénzbírságolni?
De, igen az. A kampány fontos, ez nem vitatható, de minden hiába, ha a rendőrség a kádári szinten ragadva a hatalmat (politikai nézettől függetlenül) védi a lakosságtól és traffizik (a traffi sajnos erősen indokolt).
Nekem van rendőr a családban és borzasztóan meg van közve a kezük. Szintem semmit nem csinálnak és nem is nagyon csinálhatnak. Nem csoda, hogy leszerelni készül.
Megy a kozmetikázása a statisztikáknak és tojnak a kisemberre. Az egyik legabszurdabb, hogy a bűncselekményi értékhatár összegét megemelték jelentősen, így statisztikailag csökkent a bűncselekmények száma, viszont a szabálysértési ügyek brutálisan növekedtek. Le kell söpörni (feljelentéseket, akár szabálytalanul elutasítani) szinte minden lakossági ügyet. A lakosság sérelmére elkövetett anyagi káros ügyeket, garázdaságot, testi sértéseket úgy dobják el, mint a használt zsepit.
Le vagyunk szarva magasról!
Megoldás az lenne szerintem, ha a rendőr, tűzoltó, mentős, orvos stb. 100%-os adómentességet kapnának és majdhogy duplájáta emelkedne a bérük, mert jelenleg 140.000-180.000ft a fizetésük pl a rendőröknek, tűzoltóknak. Vicc, amit most fizetésként osztogatnak. Ha a rendőrnek több mozgástere lenne, ha nem biodíszletként kezelnék őket. Itt nyilván nekik is hozzá kell tenni, mert a megítélésük a viselkedésükön is múlik.
Sokáig beszélgethetnénk erről.
Ez amúgy egy érdekes ügy és a román emberölés után az is várható volt, hogy nálunk is elmeszelik a hívásfogadókat, hiszen mégsem tűnhetünk rosszabbnak, mint Románia, de ettől én nem vagyok benne biztos, hogy hibáztak.
Ha jól értettem, a bejelentő azt jelentette be, hogy furcsa hangokat hallott korábban(!), ami óta nem látta a családot.
Ha a hangok korábban voltak, a hívásfogadó gondolhatta azt, hogy éppen akkor nem áll fenn vészhelyzet, nincsen szükség azonnali beavatkozásra és - gondolom - javasolta a bejelentőnek, hogy tegyen feljelentést, ha bűncselekményre gyanakszik.
De ha ki is megy a rendőr, becsenget, nem nyit ajtót senki. Ezután nem hiszem, hogy jogos lenne, ha betörné az ajtót, egyszerűen azon az alapon, hogy a szomszéd hallott valamit X idővel korábban és éppen senki nincsen otthon.
Szerintem ez egy teljesen más eset, mintha azzal telefonálok be, hogy éppen akkor van egy veszekedés a szomszédomban.
Idehaza a policájok a bűnözők oldalán állnak, eszük ágában sincs fellépni az ilyen esetek ellen. Inkább a vasúti átjárónál trafiznak, abból jön a lóvé.
Két hét alatt rend lesz! :DDDDDDD
2 es 3 as ment a zöld pacsi mivel ti képesek vagytok a valóságot látni/értelmezni és sajnos sok embernél nem megy csak a pocskondiázás és a hihetetlen blődségek mantrázása.
És 5 ös. De pontosan úgy van ahogy a 2 es írta. Értelmezd az írását. Nem azt állítja hogy nem dolgoznának hanem azt hogy k*rv*ra csalnak a statisztikával pl garázdaságból valami szabsot hoznak ki stb. És ebben teljesen igaza is van, és nincs értelme ezen vitázni mert hidd el ezt speciel én jobban tudom.
#6 jaaaa hogy te még mindig abban a tündérmesében hiszel, hogy a jóságos rendőrbácsik megmentik a világot a biztos pusztulástól!
Bocsánat, nem tudtam, hogy nincs igényed a valóságra, akkor nem kezdek el pocskondiázni és "blődségeket mantrázni"...
A piros kezet visszakaptad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!