A bűnügyi rendőr nyomozókat miért nem sok éveket lehúzott járőrökből válogatják ki?
Nem megbántani akarom a frissen kezdett hadnagyokat, de aki az NKE-RTK-t elvégzi, és kikerűl ,felveszik nyomozónak, nem látják azt, hogy nem nagyon van még otthon a szakmában? Ma a rendőrségen láttam, ahogy egy fiatal nyomozó kérdezgeti egy 50 év körülitől, hogy ezt meg azt, hogy kell. Segíteni kellett neki és a kamerafelvételeket lefoglalni menni kellett egy idősebb rendőrnek vele.
Ennek voltam szemtanúja, míg ott ügyfél voltam.
Ez a rendőrség más mint a 20 évvel ezelőtti rendőrség.
Szerintetek miért van az, hogy egy frissen kikerült hadnagyot kineveznek egyből nyomozónak és odaadják neki az ügyet, hogy oldja meg? Miért nem tapasztaltabb járőrökből válogatnak nyomozókat, a frissen kikerült hadnagyokat meg pl előadóként alkalmazzák és idézések írása, ügykezelés stb.,persze annyi pénzér mint a rendes nyomozóknak?
A két munkakör semmiben nem vethető össze. Egy harminc éve működő nyomozó nem lenne jó járőrnek, és egy régi motoros járőr nem fog tudni semmit sem kinyomozni.
Nem vagyok járatos a magyar rendőrség felépítésében, de ha nyomozó megy ki foglalni, akkor az emberhiány miatt lehet csak. Nem az a dolga.
Mert mi köze egy járőrnek a nyomozáshoz? Nem értem a kérdést.
Másrészt mindenkinek el kell kezdenie valamikor. Mi értelme lenne csak azért nem hagyni egy frissen végzett nyomozót dolgozni, mert még nincs annyira otthon a szakmában? Akkor hogy legyen otthon a szakmában valaha is?
Régen úgy volt. Mióta az NKK RTK kinyitotta kapuit, nem.
Lehet így jobb, nem tudom.
Nem értek a rendőrségi tervekhez, nem is akarok rendőr lenni sosem, viszont érdekel a büntetőjog, jövő szeptemberében akarok a Debreceni Egyetem ájk-n kezdeni levelezőn és büntetőjogi ügyvéd (meghatalmazott ügyvéd) szeretnék lenni. Emiatt már már érdekel a büntetőjog mint irtam és belelátok egys-másba. Én észrevettem ma egy-két dolgot, hogy pl. egy csoportos fegyveres garázdaságot nem egy kezdő hadnagynak kellene odaadni, hanem legalább egy alezredesnek. Egy hadnagynak mondjuk lehetne adni ittas vezetést, a szabálysértési osztályon mondjuk bolti lopásokat ezt azt.
Mégegyszer, nem lenézni akarom a munkájukat, félre ne értsetek csak én máshogy csinálnám.
Amikor nem létezett az NKK RTK akkor más volt.
Minden változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!