A rendőrségen a nyomozók sem bíznak meg egymásban?
Amikor voltam kihallgatáson a rendőrkapitányságon, mikor végeztünk, akkor a nyomozó mondta, hogy jó végeztünk, lekísér a kapuig, erre mondtam, hogy köszönöm egyedül is letalálok, mondta, hogy az épületben senki nem járkálhat egyedűl, az ügyfeleket kötelező lekísérni a kapuig.
Amikor elindultunk, becsukta az irodája ajtaját és kulcsra bezárta arra az 1-2 percre is mig engem lekísért.
A rendőrségen a nyomozók sem bíznak meg egymásban, félnek, hogy a kolléga bemegy és eltesz valamit vagy kilopja a pénzt a tárcából vagy ilyesmi? Vagy kötelező az irodájukat is kulcsra zárni?
Fura, hogy még a rendőrségen a törvény mindenhatóságának az épületében is kulcsolni kell az ajtót.
Egyrészt a rendörség épületében nem csak rendörök vannak.
Másrészt sok olyan infó van, aminél biztosítani kell, hogy senki nem férhet az adatokhoz különbözö okokból.
Harmadszor ha legalább elvileg van lehetöség az iratokat megnézni illetéktekeneknek, esetleg bizonyítékokat módosítani, elvenni, akkor az adott eljárás érvénytelen lesz.
EZÉRT kötelezö mindenkinek az ajtót állandóan zárni, hogy ne merülhessen fel még a gyanuja sem annak, hogy valami nem szabályos volt.
(Meg ezért nem kóvályoghat senki egyedül az épületben!)
Ami viszont NEM OK, az a munkatársak esetleges lopásai. Viszont akiben ilyen felmerül, azzal az emberrel nagyon elövigyázatos lennék.
Dehogyis.
Magánember úgy sem megy be, mert a kapus nem engedi be, a nyomozó lejön érte, mikor megy el, akkor meg lekíséri, tehát egyedűl ott magánember nem járkál, mert nem tudja megtenni. A nyomozók meg ismerik egymás ügyeit, szokták is mesélni, hogy mindenki tudja, hogy ez az elkövető lehet és ismerjék minnél többen, ismerjék a rendőrök az illetőt és figyeljenek rá, ráadásul egy az osztályvezető, valamint az ügykezelők is ismerik az ügyeket, ott nincs titok. Inkább nem bíznak egymásban vagy nem is tudom.
"Fura, hogy még a rendőrségen a törvény mindenhatóságának az épületében is kulcsolni kell az ajtót"
Törvény mindenhatóságának épülete? Haha, jó vicc...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!