Mekkora lenne a támogatottsága egy olyan pártnak, ami azért küzdene, hogy kevésbé legyen fejlett a technika és olyan országokat hozna fel intő példának, mint Japán?
21:55 Egyet értek. Ilyesmiről már írtam egy másik kérdésemben, olvashattok róla itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__9903..
"Természetes szelekcióra szükség van, hogy ne legyen túlnépesedés és az életképtelen egyedek kihaljanak, hogy az utódok génállománya jobb legyen. Pont mint a többi állatfajnál."
Nem hiszem, hogy így gondolkodnál akkor is, ha a saját gyerekedről lenne szó. Egyáltalán nem vagyok híve az évente kidobott cuccoknak, de sok embernek sajnos ez ad munkát. Gondoljatok bele hány munkanélküli lenne, ha pl. a mosógépek, hűtőszekrények 25-30 évig működnének.
ma 21:59
"Vedd meg a drágábban, az bírni fogja"
Ez sem igaz hidd el. A drága legtöbbször ugyanolyan szar csak a márkanevet fizeted meg esetleg azt hogy nem kínai munkások gyártották hanem nyugatnémetek.
"XIX. századi technológiával tízszer ennyibe kerülne, legyen szó bármilyen eszközről"
Igen többe me főleg több időbe került, és nem volt ilyen sok marhaság mint most de amik voltak tartósak, jó minőségűek voltak voltak.
"(se fröccsöntött műanyag, se préselt lemez"
Hát ezek most se hiányoznának. A műanyag baromi környezetszennyező mert nem bomlik le a terméseztben manapság már kezdenek rájönni és az ártalmatlanítással együtt már nem is olcsó mulatság. Préselt lemezt meg csak hasonlíts össze mondjuk egy tiszafával :) pl régen fából asztalosok készítették a bútorokat ablak ajtó tokokat ezek még manapság (100 év után) is állnak. kíváncsi vagyok egy ikea szék mondjuk meddig birja? És hadd ne mondjam mennyivel igényesebb esztétikusabb kivitelezés volt faragványok tökéletes illesztések stb. Pl a régi épületeket is meg lehet nézni kívülről is mennyivel másképp néznek ki faragványok szobrok igényes ablakberakatok egész más mint ezek a mai lakóparkok egyöntetű giccses házai.
ma 22:13
"Nem hiszem, hogy így gondolkodnál akkor is, ha a saját gyerekedről lenne szó."
Na látod megint az érzelmekre ható buta demagógia. A társadalomnak kell úgy gondolkodni hogy akinek az eltartása annyiba kerül 1 napig amilyen összegből aztán másik egészséges család megél 1 hónapig akkor inkább azokra költsék. Nincs sok értelme a méregdrága szivműtéteknek meg a kómások fenntartásának ami milliokba kerüll a társadalomnak és az illető ráadásul nem is élvezi az életet mert a súlyos betegeken mind látszik az arcukon hogy szenvednek boldogtalanok mert nem élet az ilyen. Ezért nem kéne ezt a baromságot csinálni.
"Egyáltalán nem vagyok híve az évente kidobott cuccoknak, de sok embernek sajnos ez ad munkát."
Hát például a szemeteseknek biztosan meg a lomtalanitós ciganyoknak :)
"Gondoljatok bele hány munkanélküli lenne, ha pl. a mosógépek, hűtőszekrények 25-30 évig működnének."
Pláne hogy ezeket a gépeket nagyrészt automata gépsorok gyártják ezért max pár technikus áll mellette. Na most ha kevesebbet gyártanának akkor is szükség lenne technikusra. Max a gyártó cég (és azok a közbenső emberek akiket a korábbiban irtam) a kevesebb eladás után keevesebb profitot zsebelnének be.
Na látod megint az érzelmekre ható buta demagógia. A társadalomnak kell úgy gondolkodni hogy akinek az eltartása annyiba kerül 1 napig amilyen összegből aztán másik egészséges család megél 1 hónapig akkor inkább azokra költsék.
Remélem, ha beteg lesz a gyereked és drága kezelésre lesz szüksége, akkor önként lemondasz a gyógyíttatásáról, egy vadidegen család javára. A tömegcikkek gyártása pedig nem áll meg a gyárkapuban. A termékeket szállítják, rakodják, eladják. Ha pl a Mediamarktban nem lenne ennyi termék, akkor ennyi szállítóra és eladóra sem lenne szükség. Ezt is fel kéne fogni, és szomorú, hogy szerinted, ha valaki szereti a gyerekét és azt akarja, hogy éljen az buta demagógia.
ma 22:33
"Remélem, ha beteg lesz a gyereked és drága kezelésre lesz szüksége, akkor önként lemondasz a gyógyíttatásáról, egy vadidegen család javára"
Én a súlyos gyógyithatalan betegségben szenvedőkre értettem. Tehát azért vakbélműtétet meg ilyeneket amiből teljesen fel nehet gyógyulni és normális életet lehet élni azért végezzenek. De egyéb költséges és fölösleges mert ugysem gyógyítható akkor minek? Képzeld mennyi mindent vehetnél a gyerekednek abból a pénzből amit az ilyenekre kidobnak. A jövedelmet 1/4 ét TB-re költik. Aminek talán sose veszed hasznát mert nem lesz rá szükséged amig élsz dolgozol utána meghalsz mondjuk infartusban. A másik genetikai hulladékot meg ebből a pnzből tartják el és még nem is élvezi csak szenved és a környezete is mert látja. Mi értelme? Nem lenne egyszerübb az ilyeneket egyszerüen elaltatni? A jövedlemed másik egynegyedét meg a cigányok szaporitására költik akik nem dolgoznak így sosem adnak semmit a közösségnek ráadásul téged rabolnak ki utána hálából. Az is baromság. Dupla ennyi fizetésed lehetne ha ezek a költségek nem lennének. Persze ehez az kéne hogy rakjál magadnak félre ha mégis beteg leszel. de ehez már hülyék az emberek ezért kell ez a fene nagy állami gondoskodás.
"A tömegcikkek gyártása pedig nem áll meg a gyárkapuban. A termékeket szállítják, rakodják, eladják. Ha pl a Mediamarktban nem lenne ennyi termék, akkor ennyi szállítóra és eladóra sem lenne szükség."
Igen ezt már irtam kiket tartasz te el. A 21:38-ban. Ne félj leveszik a sápot rendesen. Elégh magas nyereségkulccsal dolgoznak. Ezek a mai fogyasztói társadalom igazi urai haszonélvezői a kereskedők, bankárok, iparmágnások, médiamágnások. Ebben van a lóvé. Ezek eldőzsölik azt a pénzt amit te meg a többi egyszerü dolgozó a gyárban verejtékes munkával megtermelsz nekik és még ki sem fizetnek rendesen csak nyomorogsz. baromi jó rendszer.
Nem visszafelé kell fejlődni hanem előre.A mai gazdasági rendszer -amit a cionizmus erőltetett rá a világra- akkora visszahúzó erő hogy csak na.Gondoljátok el hogy ha ma nem a fogyasztás és a profit lenne az alapja a gazdasági rendszernek,már rég vízautókkal járkálnánk és vízerőművekben termelnénk az áramot pl amiből annyi lenne és olyan olcsó lenne hogy már alanyi jogon is adni lehetne.Nem szennyezné a környezetet stb...
Na egy ilyen pártot kell támogatni.
Mellesleg már én is kiírtam egy ilyen jelegű kérdést.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__987..
"de ez sokkal könnyebben megoldható lenne azzal, ha csak az kapna orvosi ellátást, aki fizeti is a TB-t. "
De ezek a genetikai hibások nem fizetnek sosem mert igy születnek értsd már meg. és mire felnőnek soxor meg is halnak de ha nem, dolgozni akkor sem tudnak. Down szindrómások, elmebetegek, nyitott gerincűek, szívbetegek, rákosok ilyenekre gondolok. Meg az olyan balesetet szenvedettekre akik mondjuk kómába esnek, vagy nyakcsigolya törés miatt teljesen lebénulnak hátra lévő életükre. Ezeket az orvosok is tudják hogy sosem lesznek már egészégesek. Ezekre megy el a sok lóvé. És ez a felesleges. Mert addig a családja se szül másikat például aki esetleg egészséges gyerek lehetne hanem ez a beteg tölti ki az életüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!