Mekkora lenne a támogatottsága egy olyan pártnak, ami azért küzdene, hogy kevésbé legyen fejlett a technika és olyan országokat hozna fel intő példának, mint Japán?
Asszem a válaszomba kifejtettem a véleményem a gondolatról. És az érved alapján te egy kis netnáci vagy, aki abba a világba él, hogy le a tescokkal és irány a kőkarszak.
Amúgy igaz, hogy manapság rengeteg xar termék van, de ha megfizeted a jobb minőséget, akkor azok jók lesznek. És az emberiségnek nem az a célja, hogy minél visszább haladjunk a történelembe, hanem inkább előre. Ha nem lennének modern gépek, már rég éhen halt volna az emberiség vagy nemtudnának a korházakba régen halálosnak számító betegségeket gyógyítani, és még sorolhatnám. De mivel te csak pattogni tudsz, és k.urvára nincs ránézésed a világ működésére, te nyilván lexarod ezeket, és csak a saját kis elvont világnézetedet éljenzed, és ha valaki mást ír mint te, azt már elküldöd a fenébe. Szánalmas vagy.
"Szerinted 100-ból hány gyerek hallgatna meg szívesebben egy népmesét, minthogy megnézze a Villódzó Szemű Harci Robotok legújabb epizódját?"
Én például gyerekkoromban nagyon szerettem a magyar népmeséket. Akkor kezdődött a nagy anime mánia ('95-96 Dragonball), azokat is szívesen néztem, illetve az első számítógéppel animált rajzfilmek (Starship Troopers). Mindennek ellenére mindig megnéztem a magyar népmeséket is. Egyébként erről nemrégiben készítettek egy felmérést, és a mai gyerekeknél is nagyon népszerű.
A hagyományőrzéshez pedig idő kell, amit a technika segíthetne megszerezni, de sajnos ez bizonyos rétegeknek nem áll (üzleti) érdekében.
"És az érved alapján te egy kis netnáci vagy, aki abba a világba él, hogy le a tescokkal és irány a kőkarszak."
Szélsőjobboldali vagyok, de nem náci, hanem monarchia-párti.
Nem irány a kőkorszak, hanem irány a késő XIX. század.
"Ha nem lennének modern gépek, már rég éhen halt volna az emberiség vagy nemtudnának a korházakba régen halálosnak számító betegségeket gyógyítani"
Érdekes. Kb. 30.000 éve van Homo Sapiens, ebből csak 300 éve ismerjük a baktériumokat, és kevesebb mint 200 éve született meg az amit "modern orvostudománynak" nevezünk, és mégse halt ki az emberiség.
Természetes szelekcióra szükség van, hogy ne legyen túlnépesedés és az életképtelen egyedek kihaljanak, hogy az utódok génállománya jobb legyen. Pont mint a többi állatfajnál.
"De mivel te csak pattogni tudsz, és k.urvára nincs ránézésed a világ működésére, te nyilván lexarod ezeket, és csak a saját kis elvont világnézetedet éljenzed, és ha valaki mást ír mint te, azt már elküldöd a fenébe."
Senkit sem küldtem el a fenébe, eddig ebben a témában te vagy a legerőszakosabb.
A technika maga jó. A TECHNOLÓGIA a szar. Manapság mindent szándékosan ócska anyagokból csinlnak mert nem abban van a nyereség ha olyan terméket állítanak elő ami egy életen át használható hanem abban ha az emberek mindig újat vesznek. Ugye adót fizetsz utána kereskedőnek nyeresége van szállítónak nyeresége van termelőnek nyeresége van reklámozónak nyeresége van. Ezeket tartod el te. Ezzel szemben régen kézzel szakemberek gyártották a cuccokat olyanok akik tényleg értettek hozzá jó minőségű anyagok felhasználásával. Ezért van az hogy mondjuk egy háború előtti bútor még ma is bútor de pl egy 10 évet használt mostani ágy már hulladék.
Ráadásul régen minden javítható volt direkt úgy csinálták a gépeket is hogy ha vmi elromlik akkor ki lehessen cserélni meg lehessen javítani. És voltak olyan szakemberek akik meg is tudták pl megkócozták meggumizták azt működött tovább vagy kicserélték azt az 1 allatrészt ami elkopott. Ezzel szemben ma mi van? 1-2 főegységből áll minden a jatvítása meg olyan drága hogy jobban jársz ha újat veszel. Persze ez a pazarlás a környezetet se kíméli.
ma 21:25
Norbika te nagyon rá kaptál a netnácizásra. Te meg netbibsi vagy. Az mennyivel jobb?
Kérdező, nem neked írtam, hanem a kedves 61%osnak...
De ha már itt tartunk rád is ráférne egy kis tudás.
Érdekes. Kb. 30.000 éve van Homo Sapiens, ebből csak 300 éve ismerjük a baktériumokat, és kevesebb mint 200 éve született meg az amit "modern orvostudománynak" nevezünk, és mégse halt ki az emberiség.
A kezdeti homo sapiensek örültek ha megélték a 30 éves kort. A 40 évest meg már sámánnak hitték meg ki tudja minek, de iszonyat ritka volt. Akkor is voltak bacik, csak nen tudtak róla, így nem tudtak védekezni ellene. 100ból körülbelül 3 gyerek vált felnőtté. Ha ma a gyerekek nem kapnának születésükkör injekciókat, akkor most is iszonyatos halandóság lenne. De ezeket te amugy nyilván nem érted meg, mert ha lenne egy kis logikád, akkor nem tennél fel ekkora baromságokat.
És már réges rég túlnépesedés van. Ha nem találták volna fel fel a műtrágyát, és egyéb mezőgazdasági gépeket, iszonyatos kincs lenne minden ehető növény, ugyanis miliárdokat kell már a földnek eltartani, és nem pár százezret mint régen.
A természetes szelekciódra kiváncsi lennék. Akkor se adnád be a gyerekednek a gyógyszert ha megmenthetnéd vele? Vagy aztmondanád hogy bocsi kislányom, természetes szelekció van, bele fogsz halni egy seb elfertőződésbe.
Barom
ma 21:49
Ez mind igaz. De miért is jó nekünk ez a fene nagy túlnépesedés meg ez a fene hosszú életkor? Előbb utóbb ugyis beáll egy egyensúly ami felett már nem lehet ezt a pazarló életmódot folytatni. Mennyivl egyszerűbb lenne -ha már ilyen hihtetlen fejlettek vagyunk- rájönni hoghya kevesebb ember kevesebb ideig élne akkor mindenki jobban élhetne. És a természetes szelekció is szükséges hiába tagadják, mert igy fel fognak szaporodni a genetikai hibás (cukorbeteg down szindrómás allergiás) emberek és ezért úgy elsilányul az emberi faj hogy mindeki ki fog halni mert nem fogják tudni fenntartani magukat. És tényleg szomorú hogy sok fontos kérdésben az elődeink már a XX század elején helyesen gondolkodtak most meg visszazüllöttünk ezekben olyan majomember szintre hogy hadd szaporodjon mindenki me joga van majd eltartjuk szolidaritási alapon.
Te meg netbibsi vagy. Az mennyivel jobb?
Sajnálom, de ki kell ábrándítsalak, nem vagyok liberális, baloldali nézeteket vallok, ha érdekel. És én a való életbe is baloldali vagyok. Vajon itt a sok netnáci közül hányan vállalnák fel nagyközönség előtt a véleményüket? Ugatnak itt a tesco eltörléséről, de azért hétvégén a tescóba járnak nagybevásárlásra, és mekis kajával tömik a pofájukat, aztán meg idejönnek fröcsögni. Áh. Reménytelenek.
"Egyet értek, szerintem is vissza kéne hozni az 1900-körüli állapotokat, mert akkor már elég fejlett volt a technika ahhoz, hogy az ember normális körülmények között megélhessen, viszont elég primitív ahhoz, hogy a technika tényleg csak egy eszköz legyen amitől csöppet könnyebb az élet, nepedig egy életformává váljon."
Sajnálom, de ez hülyeség. Belegondoltál egyáltalán abba, hogy hiába tartana tovább (szerinted, mert valójában jóval rövidebb egy régi gép élettartama és jóval magasabb a karbantartási igénye) egy gép, senkinek sem lenne csak százezerből egy embernek (értelemszerűen a leggazdagabbnak, ennyit az életszínvonalról), mert egyrészt olyan eszetlen drága, másrészt nem lenne tömeggyártás.
Az az érv meg nem állja meg a helyét, hogy ma csak olcsó szarokat gyártanak. Vedd meg a drágábban, az bírni fogja. De még mielőtt belekötsz, hogy nehogymár többet költsél, elmondom XIX. századi technológiával tízszer ennyibe kerülne, legyen szó bármilyen eszközről (se fröccsöntött műanyag, se préselt lemez, csak a kovácsolt, öntött, esetleg forgácsolt acél).
Arról nem is beszélve, hogy akkor te sem oszthatod itt a GyK-n az okosságaidat (hacsak rá nem jössz, hogy csinálsz gőzös, vagy robbanómotoros számítógépet, sok sikert a működtetéséhez), kedvenc zenédet max. élőzenében vagy ősi lemezjátszón hallgathatnád (ha telne rá), és kb. az is lenne az egyetlen lemezed.
Hidd el, tudom mit beszélek, láttam már egy két régi vasat szerény, rövid életemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!