Fog segíteni a kormány a bajba jutott devizahiteleseken?
Tudna-e segíteni egyáltalán?
Ha igen, hogyan?
És mikor?
Ki számíthat segítségre?
Ha nem, akkor lesz lázadás?
Na, most minden bunkóság nélkül, csak már kicsit unalmas a téma
Szóval ugye, volt forinthitel. Drága mint... mint a forinthitel ( ezért a hasonlatomért egy nap még kitüntetnek érzem, ) de stabil, azaz tudhattad, hogy a következő x évben y-t kell fizetned.
Volt aztán valutahitel, olcsóbb, de elmagyarázták a népeknek, hogy ingadozik a kamat és az árfolyam, szóval szerencsejáték. A nagy többség lutrizott.
Én nem azt mondom, hogy akinek bedőlt a devizahitele, az dögöljön meg/menjen a híd alá, de ugye azt senki sem gondolja, hogy majd az állam fizeti helyette a hitelt? Egyetlen, rossz megoldás van csak: a devizahitel forinthitelre való átváltása, hosszabb futamidővel. Más nincs.
Sajnálom a devizahiteleseket, de bocsi !!
Miért nem gondolkodtatok előbb ?? Vagy néztetek utána a dolgoknak ??
Én azért nem vettem fel hitelt, mert féltem hogy nem tudom visszafizetni !!!
És akkor most az én adómból fizessék más hitelét ???
Ez felháborít !!
A szomszédom pl több millióval tartozik, már elárverezték a házát, de ugye kilakoltatni nem lehet.
Közben új BMW-vel jár és él mint hal a vízben.
Ez így rendben van ???
"Én nem azt mondom, hogy akinek bedőlt a devizahitele, az dögöljön meg/menjen a híd alá, de ugye azt senki sem gondolja, hogy majd az állam fizeti helyette a hitelt?"
Azt hitték, mert nem vették észre, hogy már nincsen szocializmus meg jó Kádár apánk, aki gondolkodik helyettük.
És az a vicc, hogy a kormány kénytelen velük foglalkozni és a pofátlan igényeiket kiszolgálni, mert ugye jelentős szavazóréteg, és a demokráciában a szavazatmaximalizálás logikája uralkodik.
Az államnak elvileg egy percet sem kellene foglalkoznia azokkal az önjelölt tőzsdecápákkal, akik "ravaszul" kitalálták, hogy devizahitelt vesznek fel, aztán szépen belebuktak életük első spekulációjába. Erre az állam mégis foglalkozik velük. Az említett spekulánsoknak hálásaknak kellene lenniük a meg nem érdemelt törődésért, ehelyett nagy pofával ordítoznak, hogy ők elégedetlenek, és a kormány oldja meg, amit ők elcsesztek. Ez az igazán visszataszító.
ma 13:52
Igen. De olyan szó nincs, hogy devizapiac-cápa, olyan ellenben van, hogy tőzsdecápa.
Mit nem értesz a gondolatmenetemben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!