Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért vagyunk mi magyarok...

Nyuszypuszy kérdése:

Miért vagyunk mi magyarok ilyen beszariak, hogy nem merünk fellépni a jelenlegi kormány ellen? Mindenki - velem együtt - csak a karosszékből okoskodik.

Figyelt kérdés
2019. márc. 23. 11:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Kedves kakukkmarczy!

Ha a kérdező helyett válaszolhatok: én azért akarom elzavarni a fideszt, mert erőből politizálnak, kompromisszumképtelenek, mert dél-amerikanizálódik az ország (növekvő társadalmi különbségek, csökkenő társadalmi mobilitás, leszakadó társadalmi rétegek, növekvő korrupció, a közszolgáltatások leromlása, 50%-os támogatottsággal 2/3, stb.).

Kedves nyuszypuszy!

Tök igazad van: nehezen mozdulunk meg, de legyél te is a megmozdulók között. Nem kell feltétlen tüntetést szervezni, de megkereshetsz egy számodra szimpatikus csoportosulást (egyesületet, pártot) - ha csak gondozzátok a helyi zöldterületeket együtt, már akkor is tettél az országért.

Vagy nyomtass te is igazi híreket és dobd be 100 postaládába a környéken. [link]

Ha valami nem tetszik a lakókörnyezetedben írd meg a Járókelőn [link]

Adjak még tippeket? :)

2019. márc. 24. 18:45
 12/19 anonim ***** válasza:

Én azt megértem, ha valakinek nem tetszik a fidesz, ezért, vagy azért... de tudsz jobbat?

Nekem van egy autóm. Azzal járok dolgozni, tehát kell! Különösebben nem is tetszik. Mivel nem garanciás, ezért költeni is kell rá időnként. De nem dobom el! Nem adom le a bontóba. És tudod miért? Mert nincs annyi pénzem, hogy ugyanilyen megbízható autót vegyek! Márpedig nekem a jövő hónapban is szükségem van a fizetésemre, mert különben előbb-utóbb égenhalok.

A kompromisszum készséget az pedig ne hiányolja mástól, aki maga is híjján van!

Tudsz garantálni nekem (és a jelen kormányt választó többségnek) a mostanitól jobb és biztonságosabb kormányt?

Ha igen, és garanciát vállalsz érte, akkor veled vagyok és leváltjuk a fidesz-kdnp kormányt! Ha pedig nem tudsz, akkor még mindig nem értem, mit akarsz?

2019. márc. 24. 19:45
 13/19 anonim ***** válasza:
"A kompromisszum készséget az pedig ne hiányolja mástól, aki maga is híjján van!" - ezt hogyan érted?
2019. márc. 24. 22:09
 14/19 anonim ***** válasza:

13.

Ezt úgy értem, hogy mivel a jelen kormánynál nincs alkalmasabb politukai erő, amelyik biztonságban el tudná kormányozni úgy az országot, hogy az többségnek kiszámítható jövőt tudjon biztosítani, akkor a jelen kormány leváltását akarni, vélt, vagy valós hibái alapján nem vall kompromisszumkészségre!

Ezért írtam az autós példát. Ragaszkodom az autómhoz, pedig nem tetszik és hibái is vannak, de nem telik másikra. Ez kompromisszum.

2019. márc. 24. 23:31
 15/19 anonim ***** válasza:

Nagyjából 1989-ban mondták ugyanezt sokan: Grósz Károly és társai nagy gyakorlattal rendelkeznek a politikában, az ország irányításában - most ezekre a sehol nem bizonyított alakokra bízzuk az országot? Ráadásul ezek 6-10 pártban vannak: MDF, Kisgazdák, MNP, KDNP, SZDSZ, MSZDP, Fidesz - és még egymással sem értenek egyet a legtöbb dologban. Sőt az egyetlen, amiben egyetértenek az az MSZMP-ellenesség. Mi lesz, ha ezek kerülnek hatalomra?

Egyszerűen nem igaz, hogy csak a fidesz lenne képes irányítani az országot!

Ugyen nem akarod azt mondani, hogy az ellenzék soraiban nincs olyan kaliberű ember, mint Hende, Kásler, Matolcsy, Kósa?

2019. márc. 24. 23:51
 16/19 anonim ***** válasza:

15.

Egyelőre ott tartunk az ellenzék minőségében, hogy egy pontban tudtak megegyezni: Az Orbán kornányt el kell zavarni!

A kormányzáshoz ehhez több kell!

Ugye jött az ötlet: Közös lista kell! Lett? (Tudod a választ.)

Legyen előválasztás! Lett! Félig-meddig...

A kormányalakításig sem jutnának el, mert kicsinálnák egymást, mint a Böszme tette Botkával, bő egy éve.... És még el sem jutottunk a szakpolitikusok kiválasztásáig. A szelfibot használata, vagy a hejesírás reformja a kormányzáshoz kevés.

Döntéseket kell tudni meghozni, mely mellett kiáll az egész kormány. És az se baj, ha az a választók többségének akaratával is egyezik!

2019. márc. 25. 07:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem lett közös lista, és nagy hülyeség lett volna.

90-ben is egyezkedtek a pártok - ez a demokrácia.

A demokrácia elég rossz rendszer, de jobbat még nem találtak ki.

Az ellenzéki pártok több dologban értenek egyet: vissza kell állítani a független intézményeket, arányos választási törvény kell, stb. - ezek pont azok, amiket 1990 akartak.

2019. márc. 25. 07:51
 18/19 anonim ***** válasza:

17.

Látom, a jelszavakat jól bevágtad, továbbgondolás nélkül. Pedig érdemes lenne!

Ilyen "független intézmények visszaállítása" is volt már. Pl. 2002-ben. MP kormánya azzal kezdte, hogy a jobboldaltól megtisztított, amit csak tudott...

De a gondolkodásmenetünk sem egyforma! A vélt, vagy valós problémák hasonló megítélése még korántsem a megoldás!

Mondok politikamentes példát:

Te meg én, veszünk közösen egy autót. Abban egyetértünk, hogy át kell vizsgáltatni és ami szükséges, azt kijavíttatni, kicserélni. Ki döntsön ebben az ügyben? Te, vagy én? Ki végezze el? Te, én, a te autószerelő ismerősöd, vagy az enyém? Ki dönti el, hogy mi az amit feltétlenül ki kell cserélni, mi az ami még ráér és mihez nem kell hozzányulni? Te, vagy én? A te autószerelőd szakértelmére, ajánlására hagyatkozzunk, vagy az enyémre? Ki szerezze be és honnan a szükséges alkatrészeket, te, vagy én? Mert, ha én úgy gondolom, egy jottányit nem vagyok hajlandó engedni az elképzeléseimből! Vagy épp te!

És ez csak egy közös autó birtoklása! A döntések következményei miatt keletkezett felelősségek elosztására még ki sem tértem! Mert azon is össze lehet ám veszni, nem is akárhogyan!

Azt javaslom, mielőtt kiállsz valami tetszetős, hangzatos dolog mellett, gondold végig! Hajdani matektanárom mondása: "Nem azért van az ember feje, hogy a nyakáról le ne csússzon a nyakkendő!"

2019. márc. 25. 08:51
 19/19 anonim ***** válasza:
A választási eredményeket tiszteletben kell tartani,ez a demokrácia.
2019. ápr. 13. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!