Melyek voltak a jelenlegi Orbán kormány legjobb, és legrosszabb intézkedései?
Rosszak:
-mannyup lenyúlása (ebből vettek Mol részvényt, ami azóta értékét vesztette) Nekem ez a történet 300 ezerbe fájt
-Bankok szétadóztatása, aminek a végén mi ittuk meg a levét, pedig azt mondták nem terhelik át
-Trafik mutyi (2 barátom és családja megélhetését vágták tönkre, az egyik 15 éve a másik 20+ éve trafikos)
-Földmutyi
-Az euró árfolyam folyamatosan ingadozik. Ami az én üzletemnek rossz. Van, mikor egy héten 2x kell árat emelnem.
-Banki kamat leszorítása.
-Áfa növelése
-Jövedéki adó és áfaemelés együtt
-E-út díj
-Pályazati pénzek elmutyizása, 3 pályázatunk bukott meg, pedig 95 pontos lett. Az indokként pedig nincs bankgarancia című választ kaptuk. Teszem hozzá ennek bemutatása nélkül nem is ment volna fel pontozásra.
-Paks bővítésének titkosítása
Jók:
-nem tudok ilyet.
Szavazni nem tudom kire fogok, se mszp, se fidesz se jobbik nem nyerte el a tetszésem.
nem azért írok csupa jót, mert csak azok vannak, hanem mert azokat már írták
-szabad pálinkafőzés(50 literig)
-családi adókedvezmény: hiába mondják páran, hogy ez a gazdagokat segíti, de nem így van, hisz aki tényleg gazdag az nem is dolgozik, de aki meg nem dolgozik az így nem profitál ebből
-segélynek a közmunkához kötése: lehet hogy egyeseknek nem tetszik, de aki dolgozni sem akar az segélyt se kapjon; amikor munkanélküli lettem és mentem a munkaügyre egy 30 év körüli cigány gyerek kiakadt, hogy neki a segélyért dolgoznia kell, és diszkriminációt vélt felfedezni
-multiadók: hisz ha másmilyen formában kellett volna beszedni, akkor kedves TE rosszabbul jártál volna, mert tőled vették volna el, és a bankok is csak durván a felét tudták áthárítani az ügyfelekre, a másikat a nyereségükből kellett lvonni; és az lenne a cél, hogy ezeket minél előbb kivezessük
mégis írok rosszat: a jelenlegi kormány legnagyobb hibája, hogy túl sok mindent akar túl gyorsan véghezvinni, így az egyes projekteknél túl kevés idő volt a megfelelő intézkedések véghezvitele: pl a trafikmutyi: tételezzük fel hogy a jogalkotók a legjobb szándéka szerint jár el, ha több idő lett volna talán megtárgyalhatták volna a pályázatok elbírálását: ha ezt egy független (helyi és párt) bizottságok döntik el, akiknek olyan szempontokat is figyelmbe kell venniük, hogy a pályázó ezelőtt is evvel pályázott, és mondjuk még soha nem bukott le hogy adoot volna kiskorúnak; na szóval ha ilyen dolgokat is figyelmbe vettek volna, akkor talán tényleg kevesebben kritizálták volna
smugy meg a magánnyugdíjpénztárak államosításánál te kérhetted volna, hogy te hadd maradhass a maánnyugdíj-pénztáradnál;
kettes kettes válaszoló: a 300 ezer mennyi idő alatt jött össze? és mennyi reálhozamot kaptál rá? mert az állambácsi csak a befizetett részt vette magához, a rá adott kamatokat meg az ügyfél kapta meg(ha volt)
Nem az enyémé volt, hanem az öcsémé, az intézkedés után kb. 1 hónappal vesztette életét.
A pénzt joguk lett volna visszaadni, mivel a kedvezményezett én voltam. Így tudtuk volna a brutális hazahozatali költséget, és a temetést finanszírozni( több mint 2 millió volt).
Elég sok embert felhívtunk még minisztériumot. A lényeg az volt k_pjuk be és k_ssoljunk. Majd 6 hónap után feladtuk.
Hogy hány évet, és mennyit tolt bele az öcsém azt nem tudom, de ez volt a kimutatás szerinti összeg.
Nem baj. Ezzel nálunk az egész családnál elvesztette a szavazatot. Unokatestvérek, após, anyós stb. Kb 30 emberét. Remélem neki megérte a 30 ember elvesztése, hogy az a 300 ezer megmaradjon neki.
Akkor nagyon szükségünk lett volna arra a pénzre. Mert padlóra küldte a családot, hogy külföldről kellett hazahozatni az öcsémet.
Persze a Német nagykövet is nagyon rendes volt, aki szintén fideszes, és megpróbált ő is lehúzni rólunk egy milliót.
Ha másért nem, hát ezért elrúgta a fidesz a pöttyöst a többi hab a tortán.
És mivel a fidesz csak úgy tudunk elégtételt venni, ha ellene szavazunk, így családilag mi a maszoposokra szavazunk. Nem azért mert jó, hanem azért, mert így fair.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!