Miért mondják hogy Bajnai rossz politikus volt?
Bajnai 2009 első felében ( áprilisban ) kapta meg az országot. Világválság volt, az ország Gyurcsány ámokfutása miatt a gazdasági válság felé rohant, nem volt segítsége, nem volt mögötte kormánytöbbség, nem volt külföldi támogatottsága.
Mégis szakértelemmel irányította 1 évig az országot és elkezdte kezelni a válságot. Ő volt az egyetlen a rendszerváltás után, aki gazdasági SZAKember volt ( nem csak végzettsége volt, értett is hozzá ) és ez alapján, szakértőként vezette a kormányt.
Mégis miért mondják hogy rossz politikus volt?
Igazából már azért jár egy pluszpont Bajnainak, hogy kezelte a válságot. Soha nem fogja tudni bebizonyítani senki sem, hogy XY másik politikus jobban, vagy rosszabbul csinálta volna-e.
Egész Európában megszorításokat alkalmaztak, így nem értem ezen mi olyan meglepő. Ha pedig Gyurcsány tényleg olyan szinten rossz volt, ahogy itt néhányan állítják (évtizede lassan), akkor nem-e volt még annál is nehezebb dolga Bajnainak?
Bajnai nem rossz, hanem népszerűtlen politikus. Én legalább is szeretném ketté választani ezeket az ismérveket.
Bajnai szerintem a legjobb miniszterelnökünk volt a rendszerváltás óta. Nem volt populista, mint az elődje (Gyurcsány) és az utódja (Orbán), hanem szakmai alapon vezette az országot, jól kezelte a válságot, és egy év alatt gyakorlatilag teljesen rendberakta az országot. Én sajnálom, hogy kivonult a politikai életből, szerintem ilyen hozzáértő emberekre lenne szükség az állam irányításában. Viszont látni kell azt is, hogy nem volt "politikus" alkat, hogy populista lózungokkal megnyerje magának a szavazókat, mint Gyurcsány vagy Orbán, szerintem ezért vonult ki a politikai életből. Sokat elmond a magyar nép szellemi képességeiről, hogy az elmúlt 30 év legjobb magyar miniszterelnöke nem közvetlen választás után került hatalomra, választásokon ilyen Gyurcsányokat meg Orbánokat sikerült megválasztani.
A libajnaizásról meg csak annyit, hogy jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy Bajnainak semmi köze nem volt a "libásokhoz", bár gondolom ez az agymosott fideszeseket nem érdekli. [link]
Bajnait is a fideszes csicska banda járatta le orbán utasítására, orbán látta hogy Bajnai eredményesen kezeli a válságot, tudta hogy ha ez így fojtatódik akkor Bajnai sikerre viszi a reformját, és akkor neki lőttek mert ebben az esetben Bajnait fogják megválasztani az emberek miniszterelnöknek.
Tehát orbán elővette a lejárató csicskáit és tüzzel vassal fojt a lejáratása ami végül sikerült is orbánnak, ez a módszere orbánnak, az ellenfeleit így távolítja el, így járatta le Gyurcsányt is meg a többieket is.
Sunyi alattomos ember ő semmi kétség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!