Mit szóltok hozzá, hogy a Fidesz több mint 5%-kal több szavazatot kapott mint 2014-ben?
A mai eredményeket is figyelembe véve szeretnék jósolni. A Fidesz hatalma megdönthetetlen, és ez nem csak annak köszönhető, hogy a Fidesz népszerű. Az ellenzék töketlenségének/hatalomvágyának is köszönhető.
A Jobbikkal, LMP-vel semmi baj se volt. Ők tényleg olyan pártok, akik tudnának nyerni, de ebben talán még ők maguk se hisznek. Az egyszerű választó néha csak azért szavaz a Fideszre, hogy ne jöjjön vissza az MSZP, DK és Gyurcsány. A Jobbik esetleg tehetett volna valamit annak érdekében, hogy az új szavazok szerzése mellett, megtartsa a radikális szavazóit is.
MSZP és a DK: mocskos, baloldali pártok. Regnálásuknak köszönhetően került a Fidesz a kormány élére, és míg riogathatja az embereket az MSZP-vel és a DK-val, addig a Fidesz hatalmon fog maradni. A Fidesz hatalmát Orbán megöregedése/visszavonulása se döntené meg. Ha ezekben a pártokban tényleg le akarják váltani a Fideszt, a legjobb amit tehetnek, hogy beszüntetik magukat, és elmennek a pi.******csába, és soha többé politikával nem foglalkoznak.
Míg ott van ellenzékként az MSZP, DK, addig a baloldali szavazók nagy része mellettük marad, ha nem lennének, feloszlanának az LMP és a Jobbik között. Kettőjük összefogása pedig megtudná dönteni a Fideszt. Amíg az MSZP, DK nem látja be, hogy ők sokkal kártékonyabbak mint a Fidesz, amíg Orbán újjal mutathat Gyurcsányra, addig maradni is fog a Fidesz 2/3-al. Gáz ellenzékkel csak a fideszi látszatdemokrácia nyerhet.
1# szerintem egyszerűbb és gyorsabb egy mesterlővész okj elvégzése, és célba is veheted a jelölteket.
Amúgy meg: NEM HISZEM EL!
Vidéki vagyok, 3 dunántúli megyében is otthonos, és ahol szóbakerült ott mind kormányváltást akartak. Nekem nagyon gyanús. A többséget még elfogadom, de hogy "ennyivel"???? Ezt nem tudom elhinni. Ennyire nem szeretik vidéken sem a fideszt.
Bebizonyosodott az a kijelentésem amiért állandóan lepontoznak engem itt.
Még pedig az hogy ellenzékváltó hangulat van.
Nehezemre esik elhinni, de ez van, ezek szerint tényleg ennyire hülye az ország. Én addig is nézem az egyirányú repjegyeket, és csomagolok.
Sovány vigasz ugyan, de legalább a szavazókörzetem (Baranya 1-es) egy halvány fénysugár maradt a sötétség tengerében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!