Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ellenzékiek! Mennyire vagytok...

Ellenzékiek! Mennyire vagytok csalódottak? Ilyen eredményre számítottatok?

Figyelt kérdés
Én teljesen meg vagyok döbbenve...
2018. ápr. 8. 23:54
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
81%

"Ha az ellenzék nem szerez többséget, akkor mitől lett volna probléma a kormányalakítás a Fidesznek?"

Nyilván úgy, hogy az abszolút ellenzéki többség meg lenne, de az összefogás nem így az ellenzéki pártok és a Fidesz is koalíciós kényszerben lenne. Akkor már előfordul össze-vissza szavazás illetve 2/3-ad sincs.

2018. ápr. 9. 00:21
 22/51 anonim válasza:
65%
Szégyellem, hogy magyar vagyok. Nekem azok, akik 80 éves vén trottyoktól és migránsoktól rettegve ma ezt művelték, nem számítanak embernek.
2018. ápr. 9. 00:34
 23/51 anonim ***** válasza:
73%

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba…”

Széchenyi István

2018. ápr. 9. 00:39
 24/51 anonim ***** válasza:
67%
A marhák tönkreteszik az országot.
2018. ápr. 9. 00:55
 25/51 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik, hogy ebben az országban mindenki elégedett mindennel, senkinek semmi problémája ezek szerint. Úgyhogy panaszkodni sincs miért! Hihetetlen hogy meg lehet vezetni az embereket választás előtt.
2018. ápr. 9. 09:26
 26/51 anonim ***** válasza:
85%
Hát ez borítékolható volt. Az ellenzéki pártok még az utolsó napon se hagyták abba az egymással való civakodást. Valamikor éjjel olvastam, hogy még a képviselőik is összeverekedtek a választási iroda előtt - Erre kellett volna szavazni?
2018. ápr. 9. 09:53
 27/51 anonim ***** válasza:
53%
Sajnos nagyon tartok tőle, hogy most is hasonló eredmény fog születni. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a narancskomcsik nyernek, sőt egy újabb 2/3 sem lepne meg. És ez nagyon elkeserít, mert azt jelenti, hogy már a reményt is elvesztettem a hazám és a népem felé.
2022. márc. 15. 22:15
 28/51 anonim ***** válasza:
82%
És igen, gyakorlatilag hibátlan volt a prognózisom. Végtelenül szomorú vagyok, bárcsak tévedtem volna!
2022. ápr. 4. 23:19
 29/51 Endura ***** válasza:
85%
Az ellenzéknek ilyen körülmények között tök fölösleges elkezdeni a munkát a következő négy évre.Csak a fizetésüket fogják tudni felvenni,ha nem szólalnak meg.Ha megszólalnak,akkor még azt sem.Semmit nem tudnak tenni,nem fogják betölteni a fék szerepét,ami a feladatuk lenne,mint ahogy eddig sem tették.Egy demokráciában szükség van az ellenzékre,Magyarországon sajnos nincs.Ha valami jó ötletük támad,azt úgyis leszavazzák,majd előadja a kormány,mint saját ötletet és learatják érte a babért.Ha valaki nem ért egyet velem,nyugodtan cáfoljon!
2022. ápr. 5. 04:30
 30/51 Endura ***** válasza:
100%

29-es vagyok és itt az ellenzék feladatai,amiből semmit nem fog tudni megvalósítani Magyarországon:

A hatalomkoncentráció megakadályozása legális eszközökkel. Ide tartozik a többpólusú hatalmi struktúra fenntartása, az államhatalmi ágak összevonásának, a hatalmi források koncentráltságának és a hatáskörök összevonásának megakadályozása.

A kormány döntéshozatali jogának tiszteletbentartásával a kormányt állandó érvelésre, döntéseinek megindoklására valamint álláspontja logikus kifejtésre kötelezése.

Feladata a fontos szakpolitikai ügyekben kidolgozott alternatívát előterjeszteni, akkor is ha elfogadására remény nincs.

Az ellenzék (az Alkotmánybíróság mellett) felügyeli a kormányzó pártok hatalomgyakorlásának törvényességét.

A kormányzó pártok által meghirdetett kormányzati program megvalósítását politikai eszközökkel számonkéri.

Verseng a kormányzati hatalomért.

A kormányzó pártokat a kormányzati feladatokat ellátó személyek szakmai, személyi, erkölcsi alapon történő megválasztására kötelezi.

2022. ápr. 5. 04:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!