Mit gondoltok a taktikai szavazásról?
Bár a pártok nem fogtak össze, a választók még megtehetik...
A taktikai szavazás lényege, hogy EGYÉNIBEN (ha le akarod váltani a Fideszt) szimpátiától és egyéb dolgoktól függetlenül a körzetedben, a legesélyesebb ellenzéki országgyűlési képviselőre voksolsz. Vagyis ha Te Jobbik szimpatizáns vagy, de a körzetedben az MSZP által indított személy a legesélyesebb, akkor rá szavazol (egyéniben!). Ha Gyurcsány rajongó vagy és DK szimpatizáns, de a Jobbikos képviselő esélyes, akkor rá... Stb.
Listáról pedig nyugottan választhatod a neked tetsztőt, ha a Momentum a kedvenced, akkor azt, ha a Jobbik akkor azt...
Tehát mit gondoltok a taktikai szavazásról?
tegnap 17:02
"még nem azt jelenti, hogy az ellenzék egy közös pártá változik... Sőt még az ellenzéki összefogás sem jelentené azt."
Ha így nézzük ez is a baj. Ugye az ellenzékből több pártnak is van programja. tegyük fel, hogy mindenkinek össze kellene fognia a Fidesz leváltásáért. Akkor többféle párt többféle programja ütközne. Káosz alakulhatna ki könnyedén. Azt értem, hogy szerinted mindenki jobb mint a Fidesz, de akkor számodra az lenne mindenképp jobb a mostaninál ha egy ellenzéki párt egyedül nyerne. Viszont ha nem egy ellenzéki párt nyerne hanem több, akkor ki alakulhatna a káosz amit írtam, ráadásul ide vág az is, hogy a "váltsuk le közösen a Fideszt" az nem kormányzási program.
Nem gondolom, hogy csak jobb jöhet, de Fidesz nagyon megy szerintem egy diktatórikus irányba... És szerintem a Fidesz előbb vagy utóbb olyanná változik, aminél talán nincs rosszabb.
4 év hosszú idő, s valószínűleg ismét Ők nyernek.
De én tényleg nem tudom, hogy mi kellene ahhoz, hogy az emberek azt mondják, hogy elég... Gyurcsányéknál miért tudtak cselekedni?
A Fidesz már régen többet lopott.
Azért a "lopást" bizonyítani is kéne.
DE, tegyük föl, hogy vagy egy szakácsod, aki elég jól tud főzni. Már ismered is a főztét, tudod, hogy mire számíthatsz. És esetleg főzés közben iszogatja a borodat, mint ahogy én is jobban érzem magam főzés közben egy-egy korttyal.
Te fölvennél egy másik szakácsot, csak azért, hogy ne fogyjon a borod? Esetleg még az előző, főzni se tudó, de azért még a hűtőd-kamrád is elosztogató szakácsod is visszavennéd?
Szerintem ez a taktikai szavazás butaság. A végeredmény úgyis az, hogy egyik a x párt, másik az y párt jelöltjét tartja "esélyes ellenzékinek"
Szerintem több értelme van arra szavazni aki úgy gondolod, hogy a te érdeked tudná képviselni. Hiszen képviselőket választunk magunknak. A szavazatok nem vesznek el, hiszen ha nem nyer valaki akkor is számít a töredék szavazat.
"Azért a "lopást" bizonyítani is kéne."
Hidd el, lenne bizonyítva, ha a Fideszt leváltanánk és mennének a börtönbe ezek a bűnözők.
Azért Pénztáros Lőrinc hirtelen gazdagodását nehéz volna letagadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!