Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mit gondoltok a taktikai...

Mit gondoltok a taktikai szavazásról?

Figyelt kérdés

Bár a pártok nem fogtak össze, a választók még megtehetik...

A taktikai szavazás lényege, hogy EGYÉNIBEN (ha le akarod váltani a Fideszt) szimpátiától és egyéb dolgoktól függetlenül a körzetedben, a legesélyesebb ellenzéki országgyűlési képviselőre voksolsz. Vagyis ha Te Jobbik szimpatizáns vagy, de a körzetedben az MSZP által indított személy a legesélyesebb, akkor rá szavazol (egyéniben!). Ha Gyurcsány rajongó vagy és DK szimpatizáns, de a Jobbikos képviselő esélyes, akkor rá... Stb.

Listáról pedig nyugottan választhatod a neked tetsztőt, ha a Momentum a kedvenced, akkor azt, ha a Jobbik akkor azt...

Tehát mit gondoltok a taktikai szavazásról?

2018. márc. 28. 16:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
60%
Én azt gondolom, hogy az értelmes emberek ezt csinálják, mert a Fideszt csak így lehetne leváltani. Így hiába áll az értékrendemhez közelebb a Momentum meg az LMP, de mivel a Jobbik sokkal esélyesebb így rájuk adom a voksom. Nekem a legfontosabb hogy Orbánéknak búcsút inthessünk, a többi másodlagos, a Fideszmaffiánál bármelyik párt jobb aki a lapon van.
2018. márc. 28. 21:43
 22/30 anonim ***** válasza:
"bármelyik párt jobb"? Komolyan?
2018. márc. 28. 22:05
 23/30 anonim ***** válasza:

tegnap 17:02

"még nem azt jelenti, hogy az ellenzék egy közös pártá változik... Sőt még az ellenzéki összefogás sem jelentené azt."

Ha így nézzük ez is a baj. Ugye az ellenzékből több pártnak is van programja. tegyük fel, hogy mindenkinek össze kellene fognia a Fidesz leváltásáért. Akkor többféle párt többféle programja ütközne. Káosz alakulhatna ki könnyedén. Azt értem, hogy szerinted mindenki jobb mint a Fidesz, de akkor számodra az lenne mindenképp jobb a mostaninál ha egy ellenzéki párt egyedül nyerne. Viszont ha nem egy ellenzéki párt nyerne hanem több, akkor ki alakulhatna a káosz amit írtam, ráadásul ide vág az is, hogy a "váltsuk le közösen a Fideszt" az nem kormányzási program.

2018. márc. 29. 00:51
 24/30 anonim ***** válasza:
Pontosabban azt még inkább értem, ha valaki szerint minden mostani nagyobb párt jobb lenne a Fidesznél. Viszont azt ne mondjuk, hogy ennél nem lehetne rosszabb.
2018. márc. 29. 00:53
 25/30 anonim ***** válasza:
Kiegészítés: ma 00:51 nél úgy gondoltam, hogy a kérdező szerint minden mostani párt jobb a Fidesznél. Viszont talán a kérdező sem gondolja, hogy a Fidesznél csak jobb jöhetne a világon.
2018. márc. 29. 00:56
 26/30 A kérdező kommentje:

Nem gondolom, hogy csak jobb jöhet, de Fidesz nagyon megy szerintem egy diktatórikus irányba... És szerintem a Fidesz előbb vagy utóbb olyanná változik, aminél talán nincs rosszabb.

4 év hosszú idő, s valószínűleg ismét Ők nyernek.

De én tényleg nem tudom, hogy mi kellene ahhoz, hogy az emberek azt mondják, hogy elég... Gyurcsányéknál miért tudtak cselekedni?

A Fidesz már régen többet lopott.

2018. márc. 29. 01:21
 27/30 anonim ***** válasza:
93%

Azért a "lopást" bizonyítani is kéne.

DE, tegyük föl, hogy vagy egy szakácsod, aki elég jól tud főzni. Már ismered is a főztét, tudod, hogy mire számíthatsz. És esetleg főzés közben iszogatja a borodat, mint ahogy én is jobban érzem magam főzés közben egy-egy korttyal.

Te fölvennél egy másik szakácsot, csak azért, hogy ne fogyjon a borod? Esetleg még az előző, főzni se tudó, de azért még a hűtőd-kamrád is elosztogató szakácsod is visszavennéd?

2018. márc. 29. 02:50
 28/30 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a taktikai szavazás butaság. A végeredmény úgyis az, hogy egyik a x párt, másik az y párt jelöltjét tartja "esélyes ellenzékinek"

Szerintem több értelme van arra szavazni aki úgy gondolod, hogy a te érdeked tudná képviselni. Hiszen képviselőket választunk magunknak. A szavazatok nem vesznek el, hiszen ha nem nyer valaki akkor is számít a töredék szavazat.

2018. márc. 29. 05:14
 29/30 anonim ***** válasza:
58%

"Azért a "lopást" bizonyítani is kéne."

Hidd el, lenne bizonyítva, ha a Fideszt leváltanánk és mennének a börtönbe ezek a bűnözők.

Azért Pénztáros Lőrinc hirtelen gazdagodását nehéz volna letagadni.

2018. márc. 29. 08:40
 30/30 anonim ***** válasza:
55%
Való igaz, hogy az túlzás hogy a Fidesznél BÁRMI jobb lenne, ezt még én is elismerem. Nyilván ha hatalomra jutna valami neonáci szekta vagy valami afrikai diktátorcsemete az még rosszabb lenne. De ilyenek nem fognak megtörténni, úgyhogy akkor úgy fogalmaznék, hogy a jelenlegi garnitúrából, akik közül bárkinek akár csak egy lottóötösnyi esélye van a győzelemre (Jobbik, MSZP-Párbeszéd, Együtt, DK, LMP, Momentum, Kétfarkú kutyák) azok közül MIND nagyságrendekkel jobb lenne. Valaki nehezményezte, hogy az összefogás esetén annyi lenne a program, hogy "Váltsuk le a Fideszt". Nos, a Fidesznek semmilyen programja nincs, és semmi előre mutatót nem csinálnak, csak Sorosoznak, migránsoznak, közben meg züllesztik az eü-t, oktatást, lopják és herdálják a közpénzt ezermilliárdos nagyságrendben, stadiont építenek iskola és kórház helyett, és a diktatúra felé vezetik az országot. Nos, ehhez képest a "Váltsuk le a Fideszt" nem hogy jó, de zseniális program. Pont ne az ellenzéket kérjük már számon a programjáért, mikor a Fidesznek meg már 4 éve sem volt SEMMILYEN programja! Mondjuk, mi is lett volna nekik? Azt mégsem tehetik közzé hivatalos programként hogy "Hizlaljuk a haverokat, ellopjuk a pénzeteket, és Sorossal riogatunk".
2018. márc. 29. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!