Mit gondoltok a taktikai szavazásról?
Bár a pártok nem fogtak össze, a választók még megtehetik...
A taktikai szavazás lényege, hogy EGYÉNIBEN (ha le akarod váltani a Fideszt) szimpátiától és egyéb dolgoktól függetlenül a körzetedben, a legesélyesebb ellenzéki országgyűlési képviselőre voksolsz. Vagyis ha Te Jobbik szimpatizáns vagy, de a körzetedben az MSZP által indított személy a legesélyesebb, akkor rá szavazol (egyéniben!). Ha Gyurcsány rajongó vagy és DK szimpatizáns, de a Jobbikos képviselő esélyes, akkor rá... Stb.
Listáról pedig nyugottan választhatod a neked tetsztőt, ha a Momentum a kedvenced, akkor azt, ha a Jobbik akkor azt...
Tehát mit gondoltok a taktikai szavazásról?
Úgy tűnik, hogy elég népszerű ez nálatok szóval a lepontozás valószínű.
Gáz dolognak tartom. Értem én, hogy kisebbségbe akarják szorítani a Fideszt vagy leváltani, de ez a mindent a Fidesz leváltásáért dolog akkor is gáz nálam. Mégpedig azért, mert itt az ember sokszor nem azért szavaz a másikra, mert neki ő "tetszik" hanem, csak hogy elzavarják a kormányt. Szavazni azért lenne értelmes dolog alapjáraton szerintem, mert az ember szeretne egy pártot kormányon látni, nem azért mert utál egy másikat. Sokszor jöttök azzal, hogy a Fidesznek nincs programja. A taktikai szavazásnak nem az a "programja", hogy hogyan kormányozzon az ellenzék ha nyerne, hanem, hogy váltsák le a Fideszt. Az ellenzéki összefogással is az a lenne a baj szerintem, hogy sokféle párt lenne sokféle nézettel, akiket szinte csak a Fidesz ellenesség fog össze. Azzal meg, "hogy váltsuk le a kormányt" nem lehet majd kormányozni. Az csak a választások eredményéig van, azután nincs.
#11.
Szerveződik, készítenek többszázezres megtekintésű videókat a témában, akik hallottak róla, azok valahonnan hallottak róla...
De ha kormányváltást akarunk (már aki), akkor ez lehet mégis jobb lépés mint az alternatívák, nem?
Pl. ha az XX. kerületben élek akkor nem fogok a jelöltjére szavazni akkor sem ha jobbikos vagyok, mert nincs esélye. Mivel nem akarom, hogy a Fidesz nyerjen a körzetben, akkor az MSZP-s Hiller Istvánra szavazok. (Ez csak példa, nem XX. kerületi vagyok)
Vagy tudsz jobbat?
#13. Azáltal, hogy ezzel esetlegesen a Fidesz kivonódik az egyenletből, még nem azt jelenti, hogy az ellenzék egy közös pártá változik... Sőt még az ellenzéki összefogás sem jelentené azt.
Én sem szavazok szívesen ellen. Szerintem sem kéne egy ideális világban ellenszavazatot leadni... De amíg az összes többi pártot jobbnak gondolom mint a Fideszt, addig igazából "legalábbb valamivel jobb lehet" érzésem van.
És én igenis érvnek gondolom a taktikai szavazás mellett, hogy a Fidesznek nincs, az összes többi pártnak pedig van programja.
"az összes többi pártot jobbnak tartod, mint a Fideszt".
Mert tájékozatlan vagy, bocsáss meg. És először fogsz szavazni.
Tudod, ez nem gépes játék, hogy ha aztán mégsem mentél át valami szinten, akkor újra kezdődik a pontozás.
16. Tudod az összes programot elolvastam. A Fidesznek nincs, így az elmúlt 8 évből és megérzésekből, személyes szimpátiából tudok kiindulni!
Más nincs.
Viszont szerintem ez a Kósa Lajos ügy például nagyobb tiltakozást érdemelne mint bármi amit Gyurcsányék elkövettek.
Valahogy azt érzem, hogy ezeknek a Fideszes politikusoknak valamiért elnézzük a lopást és gátlástalanságot... Miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!