Mit gondoltok az ilyen alapon való szavazásról?
Egy ismerősöm, aki jogásznak tanul mikor kérdeztem, hogy kire szavaz, azt mondja, hogy a fideszre. Kérdem miért? Mert ők adják nekik a pénzt... Na ezt hogy érti? Válaszolja, hogy ő nem ért velük egyet, de az anyja fideszes polgármester, az apja volt fideszes országgyűlési képviselő, egyetemi tanár. Ő azért szavaz rájuk mert tőlük kapják a pénzt.
Közben bekerült a megyei ügyészségre is (ahol lakik) dolgozni, egyetem mellet. Mindezt annak ellenére, hogy nem valami penge a gyerek.
Mindenki érdekei szerint szavaz.
Az SZDSZ-re is azért szavaztak sokan, mert remélték, hogy legalizálja a füvet meg az egynemű házasságot.
A jobbikra is azért szavaznak mert biztonságot remélnek tőle.
Amúgy meg tudom őket érteni.
Igazából jobb is lenne, ha csak azok szavaznának a Fideszre, akiknek érezhetően hasznot hajt. Egyből nem lennének 2 millióan, csak hát sok a birka, aki rájuk szavaz, hát mert csak, miért ne alapon.
http://www.youtube.com/watch?v=8ALKq4tVuUQ
- Én nem veszem észre, hogy lenne változás.
- Akkor miért akar a Fideszre szavazni?
- Hán azér, mer én, mer én, mer én... MER ÉN AKTIVISTA VAGYOK!!!!
Nekem a 68 éves nagyanyám azért fideszes, mert "ott vannak a keresztények".
Ez az indok jobb?
A közalkalmazottakat az állam fizeti. Erre gondolhattak. Semmi különös nincs ebben. Van benne racionalitás. Bár nyilván nem csak ezért szavaznak oda. Az értelmiségiek között sokan oda szavaznak.
"nem valami penge a gyerek." A protekció nem bűn, mindenhol létezik. Csak a politikus vagy polgármester/képviselőgyerekeknél szembetűnőbb. Én is vittem már a céghez embert ahol dolgoztam korábban. Pedig nem voltam vezető sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!