Mit gondoltok arról, hogy az évente az állam kiadásának ötödét (több mint 3000 milliárd) a nyugdíjjak teszik ki? Mit lehetne ezzel tenni? Nem tartjátok soknak?
# 3:
Tapasztalatból mondom, hogy sokat. Még a kivitelezők is lopnak, spórolnak az anyagokon és nem azt építik be, ami a pályázatban le van írva. Nagy aljasságok mennek ebben az országban, amikről sokan nem is tudnak...
"Kevésnek tartom. A nyugdíjakat emelni kell!"
Ezt te se gondolod hogy kevés. EZ A LEGNAGYOBB KIADÁS. Mikor évente 2-3%-ot emelnek az 60-90 milliárd körüli újabb kiadás.
Pl idén a nyugdíjemelés 2/3-a a felsőoktatásra szánt pénzeknek. 80 milliárd. Azért ezek nem kevés pénzek. És közben az elmúlt 4 évben 60-70 milliárddal csökkentették a felsőoktatás támogatását.
Értem én, hogy a nyugdíjasok a legnagyobb szavazók. De azért ez vicces.
Miért akar mindenki a nyugdíjasokon spórolni? Mennyit visz el a költségvetésből az egykulcsos adó miatti kiesés, a stadion építések, a Náci szobor építése, a Józsefvárosi Pályaudvarra tervezett Holokauszt emlékház, stb.
Ez sokkal több, mint amit a nyugdíjakra fordítanak, és semmi szükség rájuk.
ma 22:13
Ez nem lenne igazságos azokkal szemben akik munkájuk során többet is fizettek be. Pl most is van aki 5X többet fizet be nyugdíjba mint más.
Akkor aki 140-et kap és pl (mai összegekkel) 500E-t keresett kapja meg, de aki csak 100-at keresett az kapjon 28ezret.
"Mennyit visz el a költségvetésből az egykulcsos adó miatti kiesés, a stadion építések, a Náci szobor építése, a Józsefvárosi Pályaudvarra tervezett Holokauszt emlékház, stb. "
Összeségében nem. Egyesek azt hiszik, hogy jaj a nyugdíjak nem sok. DE. 3350 milliárd évente. Pl az egykulcsos adó 600 milliárd volt. EZ a legnagyobb kiadás a költségvetésben. Pl az egészségügy közel harmada ennek. 1200 milliárd.
# 4 # 5 válaszommal legalább az átlag 50%-ot tudtam hozni. Nem semmi.
Akkor ezek szerint sokan támogatják itt a rekordösszegű 250k és afeletti nyugdíjakat. Jól látom?
# 9:
Pedig az egészségügynek sokkal nagyobb szüksége lenne arra az összegre. Ami megy a kórházakban, az kriminális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!