Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról, hogy az...

Mit gondoltok arról, hogy az évente az állam kiadásának ötödét (több mint 3000 milliárd) a nyugdíjjak teszik ki? Mit lehetne ezzel tenni? Nem tartjátok soknak?

Figyelt kérdés
2014. júl. 19. 21:56
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
De ha a munkanélküliségi segélyt nézzük az kb 100-110 milliárd évente.
2014. júl. 19. 22:31
 12/31 anonim ***** válasza:
74%
A fizetésekhez képest magasak a nyugdíjak (ebben másodikak vagyunk az EU-ban Írország mögött), de ennek az az oka, hogy a fizetések nagyon alacsonyak Magyarországon, nem a nyugdíjak túl magasak.
2014. júl. 19. 22:34
 13/31 anonim ***** válasza:
94%

"Ezt te se gondolod hogy kevés. EZ A LEGNAGYOBB KIADÁS. Mikor évente 2-3%-ot emelnek az 60-90 milliárd körüli újabb kiadás."

Miért ne gondolhatná komolyan? Aki a nyugdíjakon akar spórolni azt elküldeném vagy 40 évre a t

TSZ-be dolgozni, legalább megtudná mi a magyarok istene.

2014. júl. 19. 22:52
 14/31 anonim ***** válasza:
61%

Aranyapám, te nagyon optimista vagy. A valamennyivel több, mint 3.000 Mrd az az összeg, ami nyögdíj címén kifizetésre kerül.

Ha ehhez hozzávesszük:

- a nyugdíjasok ingyenes tömegközlekedését

- azt, hogy a TB keret döntő része a nyugdíjasok ellátására van fordítva (kezelések, vizsgálatok, gyógyszerár-támogatás)

- egyéb, nyugdíjasoknak biztosított kedvezményeket

Akkor mindjárt más az arány. A költségvetés nagyjából 40%-át a nyugdíjasokkal összefüggő költségek emésztik fel.

Nyugdíjas alatt az öregségi nyugdíjasokat és a rokkantnyugdíjasokat egyaránt értem.

Hogy ez sok-e?

Ha az ember arra gondol, hogy ez egy piramisjáték, amely ilyen formában már nem sokáig fenntartható, akkor sok.

Ha az ember arra gondol, hogy hány és hány nyugdíjas nem tud télen befűteni, nem tudja megvenni a gyógyszereit, nyomorog, akkor kevés.

Szerinted mi a megoldás?

2014. júl. 19. 22:54
 15/31 anonim ***** válasza:
12%

" És közben az elmúlt 4 évben 60-70 milliárddal csökkentették a felsőoktatás támogatását. "

Én egy fillért nem adnék felsőoktatásra.

2014. júl. 19. 22:57
 16/31 anonim ***** válasza:
41%
én az egyetemistákra költöt pénzt tartom soknak, mért kell a közös pénzből funkcionális analfabéták tucatjait pénzelni
2014. júl. 19. 22:57
 17/31 anonim ***** válasza:
17%

"én az egyetemistákra költöt pénzt tartom soknak, mért kell a közös pénzből funkcionális analfabéták tucatjait pénzelni"

Pontosan így van.

2014. júl. 19. 23:01
 18/31 A kérdező kommentje:

ma 22:57

ma 23:01

Ezt mindig azok mondják akik soha életükben nem mentek egyetemre, sőt a közelébe se jártak lényegesen. Mindig csak annyit látnak, hogy milyen sok egyetemista. Akkor miért kell erőltetni a szakmunkásokat? A harmaduk így is munkanélküli. És nem nincs köztük hiány, csak vagy nem dolgoznak vagy nem ott élnek ahol szükség van a tudásukra.

Még mindig jobban megéri diplomásnak lenni mint nem annak.

Volt is erről kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__589..

Közben a szellemi munkakörben 2X magasabb a fizetés.

A lényeg, hogy az egyetem jobban megéri mint más. Persze nem az van hogy mindenki szabad bölcsésznek és ilyeneknek megy. Az azért a kevesebb.

Csak divat az egyetemistákat szidni. Lehet ez egy irigység. Még a nem diplomás ismerőseim is mondják, hogy az egyetemi évek az ember életében a legjobbak. Sokan közülük szeretnék is. Persze nem egy zh vagy vizsgaidőszakra gondolnak.

2014. júl. 19. 23:15
 19/31 A kérdező kommentje:

"Én egy fillért nem adnék felsőoktatásra."

Elnézést ha valaki nem egy gyárban akar robotolni élete végéig.

2014. júl. 19. 23:16
 20/31 anonim ***** válasza:
37%

"Akkor miért kell erőltetni a szakmunkásokat?"

Mert ők hasznosak.

2014. júl. 19. 23:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!