Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok az iskolázottság...

Mit gondoltok az iskolázottsághoz kötött szavazásról?

Figyelt kérdés
Véleményem szerint jó lenne húzni egy határt - legalább 8 általános magasságában - hogy ennyi minimum kelljen ahhoz, hogy valaki szavazhasson.
2010. febr. 10. 18:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%

Ma és főleg a jövőben a többség úgyis rendelkezni fog vele. Ostoba ötlet.

Aki adózik az szavazzon, a többinek pedig kuss.

2010. febr. 10. 18:25
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Az elgondolás jó, de azért nem fogja támogatni egyik párt sem, mert van legalább kétszázezer analfabéta, és legalább ugyanennyi funkcionális analfabéta, valamint 4, vagy 6 osztályt járt ember. Na, most kiket a legkönnyebb mindenféle dumával megvezetni?
2010. febr. 10. 18:26
 3/16 anonim ***** válasza:
52%
Jah és a nyugdíjasok nyugodtan szavazzanak, ők már ledolgozták amit kellett. A többi (diák, ingyenélők) na nekik szintén kuss.
2010. febr. 10. 18:26
 4/16 anonim ***** válasza:
78%
Érdekes, hogy régebben mindig a fideszesek lovagoltak ezen a témán. Mintha az utóbbi években csendesebbek lennének :D :D
2010. febr. 10. 18:31
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy azok közül, akiknek még 8 osztálya sincs, 100-ból maximum 2 adózik valamilyen formában, de élni az többi 98 is él - valamiből, leginkább az adófizetőkből. Ezért nekik én sem adnék szavazati jogot, bárki bármit mondd, akinek alapvető ismeretei sincsennek semmiről, kizárnám ebből. Már csak azért is, mert azt nekem ne mondja senki hogy az ő szavazataik nagy részét nem veszik meg, mert megveszik valamilyen formában.

Pedig megérdemelnék, hogyha egy-egy sörért vagy ötszáz forintért eladják a szavazatot, és utána meg hőbörögnek, hogy hol van, amit ígértek, akkor hozzájuk vágni még egy-egy ötszázast, hogy tessék, ezért szavaztatok rám, aztán otthagyni őket a pitsába. Többet tanulának ebből, mint 2 év alatt az iskolapadban.

2010. febr. 10. 18:34
 6/16 anonim ***** válasza:
12%
Köthetnénk cenzushoz is.
2010. febr. 10. 18:34
 7/16 anonim ***** válasza:
53%
Diszkriminatív!!!
2010. febr. 10. 18:44
 8/16 anonim ***** válasza:

Én szerintem jó ötlet ,de minimum inkább érettségi vagy olyasmi amit az első hozzászóló írt aki adózik szavazhat aki nem annak pedig pofa suttyba.

Így azok akik direkt segélyekből élnek nem fognak szavazni és azok akik dolgoznak a pénzért részben azok döntik el ,hogy ki legyen kormányon.

Persze ebből soha nem lesz semmi mert akkor a pártok a szavazóik 70% át elvesztenék és akkor nem lenne kinek hazudni.

2010. febr. 10. 18:51
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lehet ilyet felvetni is? Minek van egy országnak nagykorú állampolgára ha nics állampolgári joga?

És mi van ha valaki kettessel végezte el, van aki ötösre, akkor neki több joga lenne.

2010. febr. 10. 18:53
 10/16 anonim ***** válasza:
73%
Én érettségihez kötném. Aki nem jutott el odáig, valószínűleg nem képes arra, hogy értelmesen, megfontolt döntést hozzon. Bár ma lassan mindenkinek lesz érettségije, amit szintén nem tartok jó dolognak.
2010. febr. 10. 18:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!