Mit gondoltok a taktikai szavazásról?
Bár a pártok nem fogtak össze, a választók még megtehetik...
A taktikai szavazás lényege, hogy EGYÉNIBEN (ha le akarod váltani a Fideszt) szimpátiától és egyéb dolgoktól függetlenül a körzetedben, a legesélyesebb ellenzéki országgyűlési képviselőre voksolsz. Vagyis ha Te Jobbik szimpatizáns vagy, de a körzetedben az MSZP által indított személy a legesélyesebb, akkor rá szavazol (egyéniben!). Ha Gyurcsány rajongó vagy és DK szimpatizáns, de a Jobbikos képviselő esélyes, akkor rá... Stb.
Listáról pedig nyugottan választhatod a neked tetsztőt, ha a Momentum a kedvenced, akkor azt, ha a Jobbik akkor azt...
Tehát mit gondoltok a taktikai szavazásról?
Egyelőre nem vagyok annyira kétségbeesett, hogy a Jobbikra szavazzak, de lehet hogy eljön az idő, amikor a Fidesz már annyira elviselhetetlen lesz.
Inkább maradjon egy Mussolini, mint hogy jöjjön egy Hitler.
#2. Egyetértek, én is hasonló helyzetben vagyok...
Utolsó! Kik elentik le?
Igen, amit a kérdésedben leírtál az egy taktikai szavazás.
Minősítése nélkül azt gondolom, hogy ekkor tömeg, mint Mo választásra jogosult polgárainak összessége szervezés nélkül nem fog e szerint eljárni. Ha a pártok nem fogtak össze, mert nem tudtak vagy nem akartak, miből gondolja bárki, hogy a magyarországi választójogosult 7 968 059 fő lesz olyan szervezett, hogy taktikailag fog szavazni?
"Egyelőre nem vagyok annyira kétségbeesett, hogy a Jobbikra szavazzak, de lehet hogy eljön az idő, amikor a Fidesz már annyira elviselhetetlen lesz."
Mégis mikor? Szerintem már régen túl van a Fidesz az elviselhetetlen szinten!
Csak a taktikai szavazással van esély a Fidesz bukására! Én fogok élni vele. Alapvetően liberális vagyok, mégis a jobbikra fogok szavazni, mert itt az az erősebb.
A taktikai szavazás sikerességéhez messze nem kell 100-80% "részvétel", vagyis akik ezt a lehetőséget választják... Most nem akarom kiszámolni, de Te megteheted ha gondolod
:D
Illetve a Z generáció tagjai (én is) most vesznek részt választáson először. Lehet naív vagyok, de szerintem ez egy fontos tényező lehet... Pl. az interneten azért rendesen ismert ez a taktikai szavazás dolog. És az én generációm inkáb tájékozódik innen, mintsem a tv-ből, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!