Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ti kire fogtok szavazni?...

Ti kire fogtok szavazni? Kérlek pár mondatban indokold is meg, hogy miért. Közeleg a választás és kíváncsi voltam, hogy a barátom kire fog szavazni. Nem sűrűn szoktunk politizálni, de még így is meglepett a válasza.

Figyelt kérdés
A fideszre fog szavazni. Aztán rákérdeztem még egy embernél ő is rájuk fog valószínűleg. Fiatal értelmes emberekről beszélünk. Olyan szinten lesújtott, hogy azóta is emésztgetem. Nem tudom, hogy mit látnak? Vagy nem látnak? Oké, hogy nincs egy épkézláb párt amire szavazni lehetne helyettük, de még 4 év ebből a maffiakormányból és önként dalolva szavazzák meg? Nagyon szomorú vagyok.

2018. febr. 19. 15:36
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
90%
Nem értek egyet, csak hülyék mennek bele politikai vitába barátokkal. (Egyébként meg nem számít, hogy értelmesek e: 1. mert a legtöbb ember érzelmi alapon hoz politikai döntéseket és 2. mert mindenki csak azokból az ingerekből tud álláspontra jutni, amik eljutnak hozzá (és amilyen sorrendben eljutnak hozzá), és csak azonos minőségű és sorrendű tapasztalatok mellett jelent különbséget az egyén értelmi színvonala, de még ott is többet számítanak az alapvető értékei, világnézete, moralitása.)
2018. febr. 19. 19:55
 22/31 anonim ***** válasza:
95%

Én eddig egyszer szavaztam Országgyűlési választásokon, akkor a Fideszre.

Sosem kedveltem a bal oldalt, most sem kedvelem. Számomra egyszerűen túl idegen dolog az, hogy ennyire mesterségesen próbálják, már-már szánalmasan a társadalmi egyenlőséget erőltetni. Nem egyenlő a társadalom, legfeljebb jogilag. Ezen nincs mit szépíteni.

A Jobbik akkor még nekem túl szélsőséges volt:

Most, április nyolcadikán a Jobbikra szavazom. Mind pártlistán, mind egyénin.

Hogy miért? A Fidesz túlzásba viszi a hazudozást, lopást, képmutatást. 4 éve nem azért szavaztam rájuk, hogy milliárdossá tegyenek egy gázszerelőt és annak családját; nem azért, hogy egy rozzant öreg legyen a választási kampányuk ( soros ) és végképp nem azért, hogy propagandára költsék az adófizetők pénzét - mindezt szemrebbenés nélkül.

A Jobbik néppárttá vált. Az én pártommá is. Mondhatják a szittyák, hogy napraforgó párt, de érdekük a minél szélesebb tömeg elérése, azért, hogy minél több szavazatuk legyen - értelemszerűen.

BÁR!! A töredékszavazat bevezetése miatt, sokkal kisebb az esélye a fidesznek egy választás elvesztésére. Akit érdekel nézzen utána, ez már nem tartozik a kérdéshez, nem boncolgatom.

2018. febr. 19. 20:01
 23/31 A kérdező kommentje:

Túrórudi2

Egyáltalán nem vitatkoztunk össze és meghallgattam az érveiket is, amikkel én nem tudok egyetérteni. És ami elszomorít, leginkább az, hogy tudják nagyon jól, hogy mutyiznak, garázdálkodnak, uszítanak és lopnak, de nem zavarja őket annyira, mert volt egy-két olyan húzásuk, ami miatt most úgy érzik, hogy jobbak, mint az előttük lévő kormány.

2018. febr. 19. 20:38
 24/31 anonim ***** válasza:
78%
A fideszre semmi esetre. A Jobbik csak egyéniben jöhetne elvileg szóba, mint legesélyesebb ellenzéki jelölt. De egyrészt nagy valószínűséggel a fideszes fog nyerni, sok értelme nincs az átszavazásnak. Másrészt a Jobbiknak deklarálni kéne néhány dolgot, amitől elhiszem, hogy nem lesz rosszabb a fidesznél is. Pl. nagyon gyanús az oroszbarátságuk, ez ügyben azzal győznének meg, ha határozottan kiállnának Paks2 ellen, mint gazdaságilag bukta, vagy a legjobb esetben (=duplázódó áramár...) is nullszaldós, és potenciálisan igen veszélyes létesítmény ellen. A további jelöltek még esélytelenebbek, tehát a legszimpibbre kell szavazni. A régi baloldal anakronizmus, ahogy a kongresszuson az új oligarhák éneklik, hogy "fel, fel te éhes proletár".... MSZP, DK kizárva. Az Együtt jelöltje szimpi, de túl sokat nem mond, csak a kormányt szidja. A Momentum jelöltje még szimpibb, Londonban élő vállalkozó :) Bár csak ennyit tudni róla, egyelőre. Az LMP-vel elvi szinten nem értek egyet, de eddigi tevékenységük alapján ők a legnormálisabban politizáló parlamenti párt. Egyébiben még nem tudom kit indítanak, listán rájuk szavazok. A kétfarkú kutyapárt is érdekes alternatíva, ha már rendszerváltás nem lesz, legalább röhögni lehessen a fideszen :) Megpróbálom rávenni pár, eddig nem szavazó barátomat, hogy szavazzon rájuk...
2018. febr. 19. 23:18
 25/31 anonim ***** válasza:
Valakire, de nem senkire.
2018. febr. 19. 23:24
 26/31 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem egyébként még azoknak is jobb ha Fidesz csak enyhe többséget szerez, és nem érzi úgy, hogy bármit megtehet, akik amúgy egyetértenek a politikájával, vagy annak bizonyos részeivel, mert minél tovább vannak erős pozícióban annál pofátlanabbak lesznek, mind a korrupció, mind a demokráciát gyengítő lépések tekintetében. (Nem beszélve arról, hogy ha nincs félnivalójuk könnyen átnyomhatnak a jövőben olyan törvényeket amik rosszak nekünk, illetve komoly tiltakozást váltanak ki, és így könnyen eljöhet az idő amiikor már nem visszakoznak majd a netadóval, vagy egy vasárnapi boltbezárással kapcsolatban.)
2018. febr. 20. 00:25
 27/31 anonim ***** válasza:
94%
Csak abban vagyok biztos, hogy olyanra, aki még nem volt hatalmon.
2018. febr. 20. 01:44
 28/31 anonim ***** válasza:

Senkire. Egyik szarabb, mint a másik, csak azért meg nem szavazok szarabbra, hogy egy másik szar lekerüljön, az a nap hőseinek a szokása.

Nem kötelező, ez a lényege a demokratikus rendszernek. Majd ha lesz olyan párt ami szimpatikus akkor szavazok rájuk, de jelenleg nincs, előzőnél se volt. Sajnos az elmúlt sok évben ilyen nem nagyon volt. Anno még ezer éve a Fideszre szavaztam egyszer, ma már eszembe nem jutna. Azóta nem voltam, meg ha ez így megy tovább, márpedig így fog, akkor a következő 20 évben se.

Egyébként meg nyugodtan leülhet mindenki egy kávét meginni, mert már egy éve is 100%-ra lehetett sejteni, hogy ők nyernek újra, ma már 200%-ra érzi mindenki, még a nem Fideszesek is, hogy megint ők nyernek... Egyszerűen annyira jól működik a manipulációjuk, hogy megingathatatlan. Még csalniuk sem kell, semmilyen trükkre nincs szükség, mert irgalmatlan mennyiségű tiszta szavazótáboruk van aki visszaszavazza őket. Ennyi.

Engem egyetlen dolog érdekel csak ebből jelenleg, hogy hány % lesz a szavazók aránya. Hogy hány % az aki már kiábrándult az egészből, mert meglátta a realitást.

2018. febr. 20. 18:34
 29/31 anonim ***** válasza:
73%
Fidesztől nincs szarabb.
2018. febr. 21. 21:47
 30/31 anonim ***** válasza:
53%
Ó dehogynem, inkább ne akard megtudni.
2018. febr. 23. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!