Ti kire fogtok szavazni? Kérlek pár mondatban indokold is meg, hogy miért. Közeleg a választás és kíváncsi voltam, hogy a barátom kire fog szavazni. Nem sűrűn szoktunk politizálni, de még így is meglepett a válasza.
Én eddig egyszer szavaztam Országgyűlési választásokon, akkor a Fideszre.
Sosem kedveltem a bal oldalt, most sem kedvelem. Számomra egyszerűen túl idegen dolog az, hogy ennyire mesterségesen próbálják, már-már szánalmasan a társadalmi egyenlőséget erőltetni. Nem egyenlő a társadalom, legfeljebb jogilag. Ezen nincs mit szépíteni.
A Jobbik akkor még nekem túl szélsőséges volt:
Most, április nyolcadikán a Jobbikra szavazom. Mind pártlistán, mind egyénin.
Hogy miért? A Fidesz túlzásba viszi a hazudozást, lopást, képmutatást. 4 éve nem azért szavaztam rájuk, hogy milliárdossá tegyenek egy gázszerelőt és annak családját; nem azért, hogy egy rozzant öreg legyen a választási kampányuk ( soros ) és végképp nem azért, hogy propagandára költsék az adófizetők pénzét - mindezt szemrebbenés nélkül.
A Jobbik néppárttá vált. Az én pártommá is. Mondhatják a szittyák, hogy napraforgó párt, de érdekük a minél szélesebb tömeg elérése, azért, hogy minél több szavazatuk legyen - értelemszerűen.
BÁR!! A töredékszavazat bevezetése miatt, sokkal kisebb az esélye a fidesznek egy választás elvesztésére. Akit érdekel nézzen utána, ez már nem tartozik a kérdéshez, nem boncolgatom.
Túrórudi2
Egyáltalán nem vitatkoztunk össze és meghallgattam az érveiket is, amikkel én nem tudok egyetérteni. És ami elszomorít, leginkább az, hogy tudják nagyon jól, hogy mutyiznak, garázdálkodnak, uszítanak és lopnak, de nem zavarja őket annyira, mert volt egy-két olyan húzásuk, ami miatt most úgy érzik, hogy jobbak, mint az előttük lévő kormány.
Senkire. Egyik szarabb, mint a másik, csak azért meg nem szavazok szarabbra, hogy egy másik szar lekerüljön, az a nap hőseinek a szokása.
Nem kötelező, ez a lényege a demokratikus rendszernek. Majd ha lesz olyan párt ami szimpatikus akkor szavazok rájuk, de jelenleg nincs, előzőnél se volt. Sajnos az elmúlt sok évben ilyen nem nagyon volt. Anno még ezer éve a Fideszre szavaztam egyszer, ma már eszembe nem jutna. Azóta nem voltam, meg ha ez így megy tovább, márpedig így fog, akkor a következő 20 évben se.
Egyébként meg nyugodtan leülhet mindenki egy kávét meginni, mert már egy éve is 100%-ra lehetett sejteni, hogy ők nyernek újra, ma már 200%-ra érzi mindenki, még a nem Fideszesek is, hogy megint ők nyernek... Egyszerűen annyira jól működik a manipulációjuk, hogy megingathatatlan. Még csalniuk sem kell, semmilyen trükkre nincs szükség, mert irgalmatlan mennyiségű tiszta szavazótáboruk van aki visszaszavazza őket. Ennyi.
Engem egyetlen dolog érdekel csak ebből jelenleg, hogy hány % lesz a szavazók aránya. Hogy hány % az aki már kiábrándult az egészből, mert meglátta a realitást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!