A választójog diplomához való kötése Érvek, ellenérvek?
Sziasztok
Magyar disputát rendezünk osztály szinten, és megkaptuk ezt a témát.
Milyen érvek illetve ellenérvek fűződhetnek a témához?
A válaszokat előre is köszi:)
A választójoggal való élés nem értelmi dolog, hanem érzelmi. Hiszen a bizalom, amivel felruházzuk a megválasztottakat, csak érzelmi alapon működik.
Hiába látok valakit szuper értelmes, képzett embernek, ha nem tartom megbízhatónak.
Hülyeség. Alapból az lenne a lényeg, hogy választok egy képviselőt, aki az érdekeimet képviseli a parlamentben/városházán.
Ez nem érzelmi alapon megy, sokkal inkább üzleti, mintha íratnék vele egy megbízási szerződést. Azért, hogy ne kelljen nekem és azonos érdekeltésgű társaimnak felutazgatnom, meg foglalkoznom ezekkel a dolgokkal, megoldja ő maga, főállásban; amiért fizetést és egyéb jogosítványokat kap.
Aki ellenben érzelmi alapon szavaz, ill. indokolatlanul "párthű", azzal nem tudok azonosulni, butának tartom. Ki kell választani, ki az aki a legjobbat ajánlja nekem és arra kell szavazni, ha nincs ilyen, akkor meg vagy indulok/indíttatok valakit vagy nem szavazok..
16.55
De nem BÍZOL meg akárkiben, hiába felel meg az elvárásaidnak.
A bizalom bizony hogy érzelmi alapon működik. Nem meghatalmazásról beszélünk, hanem megbízásról.
Nem kivitelezhető, hogy minden egyes választóval meghatalmazási szerződést ír alá a megválasztott ember, és aláírja, hogy minden egyes választó érdekét -a többi másik választó érdekétől függetlenül- képviseli.
A diploma max szorgalmat mutat, egyáltalán nem értelmi színvonalat, mondom ezt diplomásként.
Nézd csak meg Orbán Ráhelke miket nyilatkozott régebben.
diplomához?
maximum intelligencia teszthez
láttam már diplomás mérnököt aki egy csavart nem tudott becsavarni és láttam már 4 osztályos embert aki önfentartó öntöző, kapáló kertet épített a szeméttelepről
az iskolai végzetség nem egyenlő az ésszel és a hiánya sem egyenlő a butasággal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!