Támogatnátok az cenzusos választójog bevezetését Magyarországon?
Figyelt kérdés
Értelmi alapon. Tehát akinél kicsit gond van az emeleten, de még papíron normális, illetve az, aki csak szimplán hülye nem szavazhatna. A gyakorlati megvalósítása egy másik kérdés, EU nem engedné, ezzel tisztában vagyok. Az érdekel, hogy az elvvel egyetértetek-e?2017. febr. 4. 23:35
2/23 anonim válasza:
Ezzal csak az a baj, hogy ha valaki bevezetné, akkor ő maradna hatalmon, mert hirtelen mindenki másnál baj lenne fönt.
3/23 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy nem csalják szét szokásos módon a dolgokat. De le is írtam, hogy csak magát az elvet véleményezzétek, mivel gyakorlatban ugye nem valósulhatna meg.
2017. febr. 4. 23:45
4/23 anonim válasza:
Egyébként meg hogyan állapítanád meg hogy ki a normális és ki nem?
Ismertem egyetemi tanárokat is mindegyik párt támogatójaként. Az egyik nálunk mszp színeiben lett polgármester, a másik miépes Volt, és Volt tlaán fideszes is. Gondolom arra akarnál kilykadni hogy a sötétek nem szavaznának bizonyos pártokra, nizonyos dolgokra.
De ha egy egyetemi tanár nincs rendben, akkor ki az aki igen?
5/23 anonim válasza:
Hát az elv működik, hogy aki nem százas az nem szavaz. Meg akit eltiltottak a közügyektől.
Ennél jobban nem lehet meghatározni szerintem. Az elv szerintem azért nem jó, mert hol húzod meg a határt? Mi alapján? Iskolai végzettég? Műveltségi teszt alapján?
6/23 A kérdező kommentje:
Nem erre akarok kilyukadni. Párttól függetlenül. Az a lényeg, hogy egy bizonyos szint alatt nem adunk ilyen fontos jogokat az embereknek, mint a szavazójog. Mert az ő szava is egyet ér, meg annak az ominózus egyetemi professzornak a szava is egyet ér. Holott nincsenek egy szinten. Ez lenne a lényeg.
2017. febr. 4. 23:53
7/23 A kérdező kommentje:
Magasabban, mint most. Most aki nem síkhülye, az szavazhat. Annak sem lenne szabad, aki csak kicsit butuska. Ez tényleg csak elmélet, nem tudom elégszer hangsúlyozni. Tehát mondjuk a mostani szavazókat értelmi szint szerint rangsorolva alsó 20%- nem szavazhat.
2017. febr. 4. 23:57
8/23 anonim válasza:
Az a baj, hogy nehéz mérni. Én láttam már "kicsit butuska" HR-eseket főiskolával. Meg van egy józaneszű erdész haverom, aki gépszerlőként tanult. Rá előbb biznék döktést mint a butus szöszire.
9/23 anonim válasza:
Diplomások vannak körülöttem, mégis némelyik puszta kézzel pusztítaná a migránst, pedig életében nem látott. És sajnos nem egyedi. Az, hogy valaki mennyire naiv, befolyásolható, nem feltétlen az intelligenciával függ össze.
10/23 anonim válasza:
Szerintem alapból mindenkitől meg kellene vonni a szavazójogot, és külön vizsga keretében lehetne azt szerezni. Így csak az szavazna, aki tényleg tesz is érte, nem csak a választás napján szélgörcstől vezérelve betéved a szavazófülkébe. Másrészről a diszkrimináció is megszűnne, hisz mindenkinek lenne lehetősége részt venni a vizsgán, ez által a szavazáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!