Támogatnátok az cenzusos választójog bevezetését Magyarországon?
Nem.
Ha már nagyon elméleti síkon akarunk mozogni,akkor én EQ szint alapján korlátoznám a szavazást és csak a felső 10% szavazhatna(nyilván minden országban).
Lehet,hogy az is rossz lenne,de legalább nem lenne háború.
Mondjuk ezen felesleges gondolkodni,úgyis megvalósíthatatlan,így semmi haszna.
Természetesen nem, semmi olyat nem támogatok, ami kizár egy csoportot.
Amit elfogadhatónak tartok, az egy többválaszos szavazás, mint pl. amikor szavazhatsz valaki mellett és egy másik jelölt ellen is egyszerre.
Nem.
De azt igen, hogy csak az szavazhasson, akinek az elmult 4 evben min. 1000 nap munkaviszonya volt.
Nem szeretem az agyonszabályozást, de valamiféle vizsgához kötném a szavazati jogot. Egy egészen egyszerű teszthez, hogy az illető egyáltalán tisztában van - e az aktuális politikai berendezkedéssel.
Ki a miniszterelnök ma?
Melyek a kormánypártok?
Ki a külügyminiszter?
Ki az államfő? - És még pár hasonló.
Én ismertem embereket - főleg az idősebb korosztályból - akiknek ezek nem voltak egészen egyértelműen megválaszolható kérdések.
Vagy pedig a szavazólapon lenne egy pár kérdéses teszt, amennyiben azokat helyesen válaszolja meg a szavazó, akkor érvényes a szavazata, másképp nem, bárkire is szavazott.
Lenne egy kérdés - tár, pár száz kérdéssel, s abból random lenne minden szavazólapon 4 - 5 kérdés, ha 5 - ből legalább 4 válasz nem jó, megy a kukába a szavazólap.
Tudjon már egy szavazásra jogosult egy a fenti nehézségű kérdést értelmezni és megválaszolni.
"Tegyük fel, hogy nem csalják szét szokásos módon a dolgokat."
Ha ilyet feltételeznél, akkor van egy rossz hírem: nem szavazhatnál, mert "kicsit gond van az emeleten".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!