Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnátok az cenzusos...

Támogatnátok az cenzusos választójog bevezetését Magyarországon?

Figyelt kérdés
Értelmi alapon. Tehát akinél kicsit gond van az emeleten, de még papíron normális, illetve az, aki csak szimplán hülye nem szavazhatna. A gyakorlati megvalósítása egy másik kérdés, EU nem engedné, ezzel tisztában vagyok. Az érdekel, hogy az elvvel egyetértetek-e?

2017. febr. 4. 23:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Ha már nagyon elméleti síkon akarunk mozogni,akkor én EQ szint alapján korlátoznám a szavazást és csak a felső 10% szavazhatna(nyilván minden országban).

Lehet,hogy az is rossz lenne,de legalább nem lenne háború.

Mondjuk ezen felesleges gondolkodni,úgyis megvalósíthatatlan,így semmi haszna.

2017. febr. 5. 00:43
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
én a politikusok lámpaoszlopon való elszámoltatását támogatom
2017. febr. 5. 01:31
 13/23 Vazul1972 ***** válasza:
Nem. Még mindig az általános választójogot tartom a legjobbnak.
2017. febr. 5. 01:45
 14/23 anonim ***** válasza:
5%
Nem, mert akkor annyi változna, hogy több szavazatot kapnának a belvárosi idegenszívű, kozmopolita, urbánus, többnyire diplomás értelmiség által preferált netto liberális pártok. SZDSZ, LMP, Együtt, PM... A többi maradna a régiben. Én egy műveltségi cenzust vezetnék be, aki a politikában jártas is, sokkal jobban szavazhatna, nem lehetne úgy megtéveszteni. (Pl. a politikában érdeklődők közt sokkal több az "antiszemita", "rasszista" is, tehát eléggé más kör, mint az átlag). Emellett jó lenne egy erkölcsi cenzus is, amit nem tudom, hogy lehetne bevezetni. Én mondjuk mindkettőt úgy tudnám megírni, hogy tuti a Jobbik nyerne, feltennék pár kérdést, amit csak a kuruc-olvasók értenek (pl. az amúgy diktatúra vezetésében, több százezer sváb kitelepítésében, kirablásában és több százezer magyar meggyilkolásában vezető pozícióban részt vevő Nagy Imrének vagy Bárdossynak jár-e szobor, mi okozta Trianont, kik hozták létre a kommunizmust, stb.).
2017. febr. 5. 07:35
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nem, semmi olyat nem támogatok, ami kizár egy csoportot.

Amit elfogadhatónak tartok, az egy többválaszos szavazás, mint pl. amikor szavazhatsz valaki mellett és egy másik jelölt ellen is egyszerre.

2017. febr. 5. 08:27
 16/23 anonim ***** válasza:
8%

Nem.

De azt igen, hogy csak az szavazhasson, akinek az elmult 4 evben min. 1000 nap munkaviszonya volt.

2017. febr. 5. 09:22
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Én egy bizonyos életkor felett venném el a szavazójogot, úgy 75-80 éves kor körül. Nem akarok morbid lenni, de jó esetben 10 éve van hátra az életből, ne befolyásolja az ország jövőjét a szavazatával.
2017. febr. 5. 09:36
 18/23 anonim ***** válasza:
77%
Mondjuk egy 5-6 kérdésből álló tesztnek lehet lenne értelme szavazás előtt, vagy népszavazásnál feltennék ugyan azt a kérdést 3-4 módon és ha nem ugyanúgy szavazott, nem értette meg a kérdést nem érvényesnek minősülne. Néha úgy gondolom lenne értelme.
2017. febr. 5. 09:40
 19/23 anonim ***** válasza:
55%

Nem szeretem az agyonszabályozást, de valamiféle vizsgához kötném a szavazati jogot. Egy egészen egyszerű teszthez, hogy az illető egyáltalán tisztában van - e az aktuális politikai berendezkedéssel.

Ki a miniszterelnök ma?

Melyek a kormánypártok?

Ki a külügyminiszter?

Ki az államfő? - És még pár hasonló.

Én ismertem embereket - főleg az idősebb korosztályból - akiknek ezek nem voltak egészen egyértelműen megválaszolható kérdések.

Vagy pedig a szavazólapon lenne egy pár kérdéses teszt, amennyiben azokat helyesen válaszolja meg a szavazó, akkor érvényes a szavazata, másképp nem, bárkire is szavazott.

Lenne egy kérdés - tár, pár száz kérdéssel, s abból random lenne minden szavazólapon 4 - 5 kérdés, ha 5 - ből legalább 4 válasz nem jó, megy a kukába a szavazólap.

Tudjon már egy szavazásra jogosult egy a fenti nehézségű kérdést értelmezni és megválaszolni.

2017. febr. 5. 10:08
 20/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
10%

"Tegyük fel, hogy nem csalják szét szokásos módon a dolgokat."

Ha ilyet feltételeznél, akkor van egy rossz hírem: nem szavazhatnál, mert "kicsit gond van az emeleten".

2017. febr. 5. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!