Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnátok az cenzusos...

Támogatnátok az cenzusos választójog bevezetését Magyarországon?

Figyelt kérdés
Értelmi alapon. Tehát akinél kicsit gond van az emeleten, de még papíron normális, illetve az, aki csak szimplán hülye nem szavazhatna. A gyakorlati megvalósítása egy másik kérdés, EU nem engedné, ezzel tisztában vagyok. Az érdekel, hogy az elvvel egyetértetek-e?

2017. febr. 4. 23:35
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Én bevezetném, IQ-teszt alapján. Aki nem éri el a meghatározott értéket, az nem szavazhat. Ezzel sok sötét bunkót ki lehetne szűrni, akiket egyébként meg lehetne venni 10 ezer forinttal.
2017. febr. 5. 11:19
 22/23 anonim ***** válasza:
54%

Támogatnám, kombinálva pénz alapon: Ha valaki többet kap az államtól mint amit bead, az nem szavazhatna, így kizárva a nyugdíjasokat, segélyeseket akik úgy is arra szavaznak akik többet ígérnek nekik, és egyébként letojják a hosszútávú következményeket is minden döntésüknél.

Minimum nullszaldósnak kellene lenni a szavazati joghoz.

És emellett a szavazati joghoz minimum érettségi.

2017. febr. 6. 17:41
 23/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem pontoztam le senkit, sőt, ellenkezőleg, mivel mindenki véleménye számít. Ezért is írtam ki a kérdést. Aki bekóstolt az pedig csak a saját szegénységi bizonyítványát állította ki ezzel, hogy nem tud elszakadni a matériumtól és elméletben gondolkodni.
2017. febr. 8. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!