A választójog diplomához való kötése Érvek, ellenérvek?
Sziasztok
Magyar disputát rendezünk osztály szinten, és megkaptuk ezt a témát.
Milyen érvek illetve ellenérvek fűződhetnek a témához?
A válaszokat előre is köszi:)
Sajnos nem én döntöttem a megadott témakörről,a disputa kötelező jellegű, én sem találtam racionális érvet, ezért tettem fel ide a kérdést.
Mellesleg mellette kell érvelnünk
Inkább valamiféle vizsgához kötném. Aki azon átmegy, szavazhasson akkor is ha 8 általánosa sincs.
Lehet valaki autodidakta is, egy jobb szakmunkás, technikus is lehet tájékozott ember, nem kell ahhoz feltétlenül szürke kardigános, emelkedett, elvont szférákban gondolkodó bölcselőnek lenni, hogy valaki felelősen lássa át a politikai helyzetet.
Hát mellette nem nagyon lehet, hiszen az intelligencia és a diploma megléte nem egyenesen arányos egymással. Nekem voltak olyan évfolyamtársaim, akik hiába lettek diplomások, az élet legtöbb területén a sötét éjszaka szintjét verik, és ismerek olyan hat-nyolc osztállyal rendelkező embereket, akik bárhol megállják a helyüket, szinte bármiről el lehet velük értelmesen beszélni. Ráadásul ellene szól az is, hogy a választójog alapvető emberi jog, amelynek megtagadása alapjogot sért.
Hiába gondolkodom, mellette nem jut eszembe semmi.
A diplomához kötés hülyeség, van, aki nem is akar diplomát szerezni, az tegye meg csak azért, hogy szavazhasson?
Tényleg kellene valamihez kötni, de az inkább egy teszt legyen, amiből kiderül, hogy az illető tudja-e egyáltalán, miről szavaz.
Köszönöm 2-es és 4-es válaszoló:)
Akármilyen erőltetett érv mellette esetleg szóba jöhet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!