Tudta? Hogy a nyugdíjminimum 2017–ben is 28,500 ft? Hogy a nyugdíjasok úgy "meg vannak becsülve" hogy 1 forinttal sem nőtt a nyugdíjminimum 2008 óta….
Azok, akik túlélték a háborút és újraépítették az országot. A Tsz-ekben, háztájiban dolgoztak és esetleg nem volt meg a kellő évük...
Most van nyolcadik éve!!!, hogy egyetlen fillérrel sem emelkedik nyugdíjminimum. Szerintetek hogy képes egy nyugdíjas megélni 28 ezer ft-ból? Emberi méltósággal megöregedni? (nem vagyok sem Mszp-s, sem fideszes, sem semmilyen párt mellett, csak érdekelne) Szerintem ez még a közmunkánál is megalázóbb... :-(
"Már rég nem élnek azok, akik újraépítették az országot! "
2017 - 85 = 1932. Tehát a ma 80 év felettiek bőven éltek a háborúban - sőt!! gyerekként/kamaszként élték azt meg. Tényleg, milyen "jó" gyerekkoruk volt... :-)
20-as, fogadjunk, hogy nagyon fiatal vagy? :-)
"Aki meg 28 ezret kap, annak nem "esetleg" nem volt meg a kellő éve, hanem az élete zömében nem fizetett be a közösbe semmit. Mire fel vár el az ilyen bármit is?"
Tudod, régen nem volt mindenkinek bejelentett munkahelye, személyi jövedelemadó, stb. Volt olyan, hogy valaki a fél életét ledolgozta mondjuk egy uraságnál cselédként - csak ezt nem tudta elismertetni munkaviszonynak.
vagy úgy tudom, hogy vidéken a sok napszámos munkát - javítsatok ki, ha tévedek - sem tudták elismertetni munkaviszonyként. Szóval az, hogy nincs meg az igazolt munkaviszonya, az nem azt jelenti, hogy nem dolgozott életében... jelentheti persze azt is, de nem feltétlenül.
És bizony nyáron a 35-40 fokban pl. kukoricát, szőlőt kapálni a tűző napon nem épp leánymulatság. Vagy uborkát szedni, stb.
nagyon kevés nyugdíjas kap ennyi pénzt.
a legtöbb magyar nyugdíjas jól él, főleg ha párban vannak még.
21/22: Igen, és mennyi ilyen ember is él jelenleg? Elárulom: az ország csupán 4%-a idősebb 80 évnél, mindenki más ennél fiatalabb.
"fogadjunk, hogy nagyon fiatal vagy? :-)"
Te meg fogadjunk, hogy borzasztóan műveletlen? :-) Mikor voltak már cselédek?! Amikor még léteztek "uraságok", akkor nem volt általános nyugdíj, ebből következően nem is vontak a fizetésből nyugdíjjárulékot, tehát megint ott tartunk, hogy olyan időszakra próbálsz jogot formálni, ami után nem volt befizetés! Jó lenne, ha felfognád, a nyugdíj nem a munkáért jár (miért is járna? azért fizetés jár), hanem a befizetések után. Aki ezt nem tette meg, az gondoskodjon magáról!
ma is vannak cselédek, mivel ma is vannak uraságok, csak erről nem beszélnek nagyon.
Budapesten a hegyvidéken a villák tele vannak cselédekkel.
""fogadjunk, hogy nagyon fiatal vagy? :-)"
Te meg fogadjunk, hogy borzasztóan műveletlen? :-)"
Én nem sértegettelek (hacsak nem érzed sértésnek a fiatal szót) - kérlek, Te se tedd ezt. Főleg úgy ne, hogy nem is ismersz, fogalmad sincs róla, ki van a számítógép túlsó végén.
Amúgy nem személyeskedni akartam, csak rákérdeztem valamire, mert azt a következtetést vontam le, hogy biztos fiatal vagy, azért nem ismered az általam elmondott dolgokat.
"A legalacsonyabb öregségi nyugdíj jogosultsághoz legalább 20 évnyi szolgálati idő szükséges. Ha valakinek nincs meg csak például 15 év, akkor azonban a kiszámított nyugdíj nem éri el a nyugdíjminimum összeg határát. Így lehetséges az, hogy néhány nyugdíjas nyugdíja még a 28.500 Forintot se éri el."
Tehát, ha valaki a régi rendszerben 15-20 évet dolgozott pl. egy téglagyárban vagy egy textilgyárban vagy nyomdában, (aztán mondjuk lebetegedett) akkor sem fog nagyobb összeget kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!