Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek koalícióképes...

Szerintetek koalícióképes lenne egy magyarországi muszlim párt?

Figyelt kérdés

Olyasmire gondolok, mint pl. a keresztényeknél a KDNP, csak ez muszlim lenne. Pl. Magyar Muszlimok Pártja.

Ha már úgyis alakul a koalíció az MSZP és a Jobbik között, akkor esetleg hozzájuk csatlakozhatna szerintem. Magyarországon már több mint 50 ezer muszlim él, és dinamikusan bővül a számuk, így ideje lenne őket képviselni a Parlamentben is.

Ti szavaznátok egy ilyen pártra?

2017. febr. 4. 21:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
Jó akkor leírom mégégyszer, az, hogy otthon ők mit csinálnak arról nekem csak véleményem lehet, de semmit nem tehetek ellene. Az,hogy Európában mit csinál az más tészta. Az alapkérdés az volt, hogy Magyaroszágon mit szólnánk egy muszlim párthoz. Erre írtam, hogy egy jóérzésű európai sem tud azonosulni egy olyan vallással ami ha többsége kerül az európai értékrend szerint véve tiporja a demokráciát és tapos embereket a földbe. Kötözködhetsz még holnap estig is. Lényeg a lényeg.
2017. febr. 6. 09:53
 32/80 anonim ***** válasza:

Az iszlamofóbozás tényleg elég gyenge, de iszlamorealitásnak nevezni is elég erős...

Csak egy kérdés: a muszlimok hány százaléka terrorista, vagy bűnöző?

2017. febr. 6. 09:55
 33/80 anonim ***** válasza:
49%

"Csak egy kérdés: a muszlimok hány százaléka terrorista, vagy bűnöző?"

Nem az a kérdés, hogy hány terrorista, hanem bűnöző, hanem hogy hány %-uk radikális - tehát olyan személy, akiből terrorista válhat vagy esetleg egy Mohammed rajz miatt tízezredmagával kimegy törni-zúzni és zászlót égetni...

Ez kb a muszlimok 7%-a, ami 1,5-1,6 MRD muszlimból 110 millió embert jelent!

Ezzel csak az a gond, hogy ha mondjuk itt kialakulna egy nagyobb muszlim közösség, ami mondjuk 500 000 fő lenne, szóval 5-6%-a a társadalomnak, akkor az a 35-40 ezer fő komoly kockázatokat rejtene, hiába lenne mellette 460 ezer békésebb muszlim esetleg!

(Forrás: [link]

Ezekkel a radikálisokkal az a gond, hogy ők bujtathatják vagy támogathatják azokat a társaikat, akik eljutnak a ravasz meghúzásáig, közülük kerülnének ki öngyilkos merénylők, magányos harcosok vagy dzsihadisták, szóval komoly kockázatot jelentenének az őket befogadó társadalom számára!

2017. febr. 6. 10:56
 34/80 anonim ***** válasza:
91%
Igen, ez még feltétlenül hiányzik, hogy teljes legyen a "politikai állatkert".
2017. febr. 6. 19:50
 35/80 anonim ***** válasza:
45%

"Ez kb a muszlimok 7%-a, ami 1,5-1,6 MRD muszlimból 110 millió embert jelent! "

Az 50 ezer hazai muszlimból a te számításaid szerint akkor 3500 radikális kellene hogy legyen. Van erre bármi bizonyítékod mert én nem tudok ilyenről.

2017. febr. 6. 23:16
 36/80 anonim ***** válasza:
49%

""Ez kb a muszlimok 7%-a, ami 1,5-1,6 MRD muszlimból 110 millió embert jelent! "

Az 50 ezer hazai muszlimból a te számításaid szerint akkor 3500 radikális kellene hogy legyen. Van erre bármi bizonyítékod mert én nem tudok ilyenről."

Segítek, mert látom nem sikerült értelmezned az általam leírtakat!

1. Először is kezdjük ott, hogy korábban kifejtettem, hogy nincs Magyarországon 50 ezer muszlim, idézném tegnapelőtti hozzászólásomat:

"Az 50 ezer túlzó szám, a 2011-es népszámláláskor 5579 ember vallotta magát muszlimnak, de persze vannak akik eltitkolják a vallási hovatartozásukat vagy hazudnak róla, szóval a valós számot nem tudhatjuk, de semmire sem alapozott ám nagyvonalú becsléssel mondjuk azt, hogy 10-15 ezer muszlim él az országban (tehát 2-3-szor annyi, mint amennyi bevallja) az is csak a társadalom 0,1-0,15%-a ami 5%-os parlamenti küszöb mellett SZERENCSÉRE vajnyi kevés társadalmi bázis ahhoz, hogy egy ilyen rétegpárt politikai tényező lehessen! "

2. Másodszor pedig azt, hogy a muszlimok 7%-a radikális, nem én találtam ki, hanem ez egy muszlimok körében végzett világfelmérés eredménye..

Forrás: [link]

Egyébként pedig ez a Pew Forum 2005-ös a világ 200 országában készített felmérése, aminek az eredménye szerint kb a muszlimok 7% radikális, ez egy felmérés, ami BECSLÉSRE ad lehetőséget, szóval lehet valójában 4% radikális, de lehet 10%....

3. ... és ezt felhasználva alkottam meg egy becslést, természetesen FELTÉTELES MÓDBAN, hogy...

"Ez kb a muszlimok 7%-a, ami 1,5-1,6 MRD muszlimból 110 millió embert jelent! ... Ezzel csak az a gond, hogy ha mondjuk itt kialakulna egy nagyobb muszlim közösség, ami mondjuk 500 000 fő lenne, szóval 5-6%-a a társadalomnak, akkor az a 35-40 ezer fő komoly kockázatokat rejtene, hiába lenne mellette 460 ezer békésebb muszlim esetleg! "

Így három okból sántít az, hogy számonkéred rajtam a "bizonyítékot", hogy magyarországon van-e 3500 radiális vagy nem...

1 Egyrészt azért, mert én magam cáfoltam, hogy nincs 50 ezer muszlim vallású az országban, de még 10 ezer is nagylelkű becslés, így a kérdésed már ennél a pontnál értelmetlen...

2. Egy becslést adtam FELTÉTELES MÓDBAN arra az esetre, ha itt kialakulna egy 500 ezres muszlim réteg, hogy abból körülbelül hányan lennének a radikális nézetek vallók vagy azzal szimpatizálók az országban - így mivel nem történt tényszerű állítás, csak egy "mi lenne ha ez lenne" állítás így bizonyításként számon kérni, hogy keressek bizonyítékot 3500 radikális muszlim itt létére (pláne hogy 5-6 ezer bevallottan muszlim vallásúnak a 7%-a 350-420 fő) csak arra utal, hogy NEM OLVASTAD EL VAGY ÉRTELMEZTED RENDESEN AZ ÁLTALAM LEÍRTAKAT!

3. Mivel Magyarországon nem igazán vizsgálta senki, hogy az itt élő muszlimok közül hány fő radikális, ezért maximum csak a világ muszlimjai közti felmérésből kapott % alapján becsülhetünk egy értéket....

De egyébként vészjósló dolog az, hogy volt rá példa, hogy az ISIS-el szimpatizált volna magyarországi (valszeg muszlim)... íme...

[link]

2017. febr. 7. 00:38
 37/80 anonim ***** válasza:

36os, egyébként a Magyar Iszlám Közösség szerint kb 30ezren vannak, az iszlam.com szerint pedig 30-50ezren

Igen, az 50ezer túlzó számnak tűnik, de a 15 bőven alá megy..

De ha követjük azt, hogy szerinted 15ezren vannak, akkor is kb 1.000 radikálisról beszélnénk.. osztán 3 éve még a kutya sem hallott arról, hogy egyáltalán laknak itt muszlimok, pedig sokan már évtizedek óta..

2017. febr. 7. 00:45
 38/80 anonim ***** válasza:

37 vagyok

Arra akarok kilyukadni, hogy elég egyetlen radikális muzulmán is, hogy balhézzon. A jelenlegi feszült légkörben már akkor is bekerülne a hírekbe, ha befingana a liftbe, nem hogy ha tényleg valami radikális dolgot csinálna.. 500 vagy 1.000 meg bőven elég ahhoz, hogy valami veszélyeset csináljanak..

2017. febr. 7. 00:47
 39/80 anonim ***** válasza:
49%

beastmann

"2. Másodszor pedig azt, hogy a muszlimok 7%-a radikális, nem én találtam ki, hanem ez egy muszlimok körében végzett világfelmérés eredménye.. "

Ehhez nem kell sok ész hogy lásd, a felmérés eredménye kicsit sem tükrözi a valóságot. Ha a világ egészét nézzük akkor a te számításaid szerint 110 millió radikális muszlim van, aminek azért lenne nyoma. Magyarországon pedig még ha az 50 ezer felet vesszük, akkor is közel 2000 radikálist jelentene. Mivel ennek sincs semmi nyoma kijelenthetjük hogy ez egy légbőlkapott fanatazmagória :)

"Mivel Magyarországon nem igazán vizsgálta senki, hogy az itt élő muszlimok közül hány fő radikális, ezért maximum csak a világ muszlimjai közti felmérésből kapott % alapján becsülhetünk egy értéket...."

Korábban még arra hivatkoztál hogy a felmérést 200 országban végezték el, most meg azt hogy Magyarországon nem mérték fel. Pont Magyarország maradt volna ki :)

Egyébként úgy van ahogy a 38-as írta. A jelenlegi hazai iszlámellenes hangulatban a legkisebb dolog is bekerülne a hírekbe, mégsem hallani ilyesmit.

2017. febr. 7. 08:36
 40/80 anonim ***** válasza:
49%

"36os, egyébként a Magyar Iszlám Közösség szerint kb 30ezren vannak, az iszlam.com szerint pedig 30-50ezren"

Akkor miért csak 5-6 ezer ember vallotta magát 2011-ben muszlimnak magát?

Továbbá 2010-es adat:

"Nemrég hozták nyilvánosságra a 2010-es 1+1% adatait. A körülbelül 4,5 millió adózóból 3,4 millió rendelkezhetett az egyházaknak adható 1%-kal. Magyarországon három olyan iszlám egyház van, melyek számára lehetett rendelkezni. A legnagyobb a Magyar Iszlám Közösség (MIK), ezt követi a hírhedt Iszlám Egyház (IE) és a Magyar Muszlimok Egyháza (MME). 2010-ben összesen 917 ember adta oda nekik az egyházaknak adható 1%-ot (a 3,4 millióból), ez kevesebb, mint 0,03%."

"Igen, az 50ezer túlzó számnak tűnik, de a 15 bőven alá megy.. "

Egyáltalán nem megy alá, sőt bőven többszörösen felé megy!

"De ha követjük azt, hogy szerinted 15ezren vannak, akkor is kb 1.000 radikálisról beszélnénk.."

Attól, hogy valaki radikális, még nem feltétlenül lesz belőle terrorista, érthetőbben Radikális ≠ Terrorista csupán olyan személyeket takar, akik szimpatizálnak a szélsőséges iszlamista nézetekkel...

Íme, ő nem dzsihadista, de ne haragudj én az ő nézeteit is már radikálisnak tartom és ez a személy nem akárki, kimásolom a cikk címét a kedvedért:

"Magyar Iszlám Közösség alelnöke: A homoszexuálisok Allah legmocskosabb teremtményei"

[link]

„És ezek a homoszexuálisok a lehető legmocskosabb teremtmények Allah teremtményei közül. És a muszlimnak nem szabad ezt a dolgot, ezt a betegséget ezt a förtelmes feslett dolgot soha elfogadnia. Nem szabad profilképét a Facebookon szivárványra színeznie, nem szabad éltetni őket, nem szabad szolidaritani velük.”

EZ TALÁN NEM ELÉG RADIKÁLIS? HA OLYAN JÓ ÉRZÉSŰ EMBEREK HALLGATTÁK, AKKOR A HALLGATÓSÁGNAK KELLETT VOLNA ŐT ELKÜLDENIE A FENÉBE!

"osztán 3 éve még a kutya sem hallott arról, hogy egyáltalán laknak itt muszlimok, pedig sokan már évtizedek óta.."

Hát én 3 éve halottam ról, sőt régebben is, mert annak a bizonyos Debreceni menekülttábornak a közelében laktam és mondhatom "király" volt!

2017. febr. 7. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!