Miért nem alakítanak egy Nőista (feminista) pártot azok akik a megválasztott képviselők közé "női kvótával" több nőt akarnak bejuttatni a parlamentbe?
Te is jóra használod az idődet....
Ha szigorúan női párt lenne és akár győzne akkor meg az lenne a baj,hogy a férfiak diszkriminálva vannak...
Azok,akik női kvótát akarnak azt akarják,hogy végre több olyan ember üljön a parlamentben,aki velük is foglalkozik.
Csak hogy egy példát mondjak,meg lehet nézni,hogy mi van a családon belüli erőszak témakörével.
Pár nő azt próbálta elérni,hogy az állam büntesse jobban a csaláson belüli erőszakot és segítsen a bántalmazott nőknek,erre az volt a férfi fideszesek válasza,hogy majd ha a nők otthon maradnak és szülnek 4-5 gyereket visszatérünk rá..
Na ezért kell női kvóta
(persze tisztelet a kivételnek,tudom,hogy vannak normális férfiak is,csak sajnos a parlamentben kevés van belőlük)
A 3rd wave feministák már elrugaszkodtak a valóságtól, és a nők belső érzelmi, és lelki problémáira úgy tekintenek mint társadalmi problémákra. Ez a programjuk, hál istennek itthon (még) nem olyan erős, mint pl az USA-ban.
A kvóta egy ostobaság. Ugyanannyi esélye, joga, és lehetősége van egy nőnek is politikai pályára lépnie. Csak ugyanúgy, mint pl az informatikusoknál, ritka hogy ezt választják. És én ezt totálisan megértem. Politikusi pálya nem más, mint egy életen át tartó sggnyalás, kapcsolatépítés, ahol egy rosszul megválasztott szó sok évvel vetheti vissza a karriered (ha nem teszi tönkre). Ez kockázatos, és a nők általában véve inkább a biztonságra, stabilitásra törekszenek. Pedikűr, manikűr pl egy stabil igény, jók a fizetések, egy biztonságos terep. (jaj mindjárt jön, hogy szerintem a fodrásznál van a nők helye)
Ennek ellenére én örülnék, ha több női politikus lenne, de ennek nem módja, és nem útja a kvóta. El kell menni gyerekekkel megszerettetni a politikát, lehetőségként mutatni. Bár a jelen politikai morált tekintve csodálom hogy bárkinek is ez vonzó karrier lehet. Sztem inkább akinek már alapból pozícióban van ismerős / rokon, az ér el komolyabb pozíciót. Lentről nehéz ezt csinálni.
A kvóta az egyenlőségről szól, és nem az egyenlő jogról. Jogilag egyenlőek a nemek, ezt senki nem vitatja szerintem (mondjuk jöhetne hogy a ffi hátrányban van, de ezt hagyjuk). A teljes egyenlőség pedig már egy veszélyes kérdéskör. Veszélyes, mert ahol egyenlőséget kell teremteni, ott pozitív és negatív diszkrimináció KELL hogy legyen. Anélkül nem megy. Azt mondani, hogy 50% jelölt / ogy. képviselő NŐ KELL hogy legyen, azt jelentheti hogy férfit diszkriminálnak, és egy kevésbé alkalmas /rátermett kerül oda, csak hogy az arány meglegyen.
Ilyenre nyugatban van példa, ott már több intézménynél próbálkoztak ilyesmivel, és nagyon csúnya dolgok születtek.
Ez csak egy ártalmatlan terméke az "egyenlőségnek". És egy teljesen mérsékelt cikk az incidensről.
tl;dr:
stokholmban "nemi egyenlő" hóeltakarítást vezettek be. Annyit takar, hogy nem az utakat tisztítják le prioritásképp, hogy a forgalom haladjon (ahol statisztikailag főként férfiak utaznak), hanem a járdákon, és bicikliutakon takarítottak elsőként, ahol szerintük több nő közlekedik. És az egész város leállt, és megbénult kb ennek hatására. Az utakon hömpölygött a hó, a buszok elakadtak, nem haladtak, autósok szintúgy. Egyszóval káosz.
Na igen, amit meg a 4es mond, az meg a másik.
Alapvetően az volt a feministák üzenete, hogy egy nő is képes arra amire egy férfi, csak joga nincs hozzá. Egyenlő lett a jog, bizonyos nők teljesítenek is, politikusi pályán indultak, és sikeresek (amennyire politikusként az lehetsz). MAGUKNAK érdemelték ki, és nem azért, mert valaki kiérdemelteti neki.
Pont annak mondanak ellent a kvóta támogatói, hogy a nők kompetensek, és bármire képesek. Ilyenformán lenézi a nőket, akiknek segítség kell, anélkül nem boldogulnak. És ez ennek az új hullámos feminizmusnak a logikai bukfence, hogy az egyenlőség jelszavával nem egyenlően kezeli a nemeket.
1, Bájos látni, hogy vannak még naiv lelkű emberek, akik azt hiszik, hogy a legrátermedtebb, a politikához leginkább értő személyek jutnak be a parlamentbe, és nem azok, akik valakiknek a valakijei. Pláne manapság, ugye... (Mondjuk az is igaz, hogy 99%ban azt látni, hogy az emberek panaszkodnak a korrupció, és a nepotizmus miatt, de amint a női kvótáról van szó, hirtelen minden politikus vérrel és verejtékkel érdemelte ki a helyét a parlamentben. Hmm...)
2, A megosztottság nem megoldás. Sőt, ez a legtöbb probléma alapja. Háromnegyed 1 van, ezért nincs rá erőm, hogy hosszan részletezzem, hogy miért jobb egy, a tagjait tekintve változatos párt, mint az, ha külön szedünk mindenkit; férfiakat, nőket, öregeket, fiatalokat, kutyásokat, macskásokat, stb..; de ha bele gondolsz, akkor láthatod, hogy miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!