Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyha hiszek az egyéni...

Hogyha hiszek az egyéni szabadságjogokban és a valódi demokráciában, akkor én már liberális vagyok?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a liberálisok az éjjeliőr államban hisznek, vagyis hogy nemigen szabályozza az állam a gazdaságot (ez a multinacionális cégek erősödéséhez és egyenlőtlen gazdasági versenyhez vezet szerintem), a társadalmat (pl. legális prostitúció, legális kábítószer-fogyasztás, stb.) Viszont, ha én azt mondom, hogy kellenek egyéni szabadságjogok (bizonyos szintig, amibe az előbbiek már nem férnek bele), valódi demokrácia is (akár svájci mintára) és teljeskörű véleménynyilvánítási -, sajtó – és gondolatszabadság, attól én liberálisnak számítok vagy csak egyszerűen demokratának? Az éjjeliőr államban nem hiszek, a prostitúciót és a kábítószer-fogyasztást megőrizném illegálisnak, hiszek a hagyományőrzésben, a konzervativizmus szinte valamennyi elemében.
2016. okt. 1. 18:19
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Igen, te állítottál ilyet, de ettől még nem lett igaz. Nincs jó diktatúra, maximum olyan ami szerinted jó.
2016. okt. 1. 21:12
 22/22 anonim ***** válasza:

Nem, Kérdező. A demokrácia úgy 1000 évvel megelőzte a liberalizmust, a kettőnek nem sok köze van egymáshoz. Csak a libbant hülyegyerekek mossák össze a kettőt, hogy igazolják az életképtelen idióta eszméjük létjogosultságát.

"4-es, hol vannak a liberális haláltáborok? Mikor történt a Liberális Világháború? Mi az, hogy rosszabbak a náciknál?"

Szerinted csak haláltáboroktól meg világháborútól lesz rossz egy eszme? Történelem órára jártál-e be? Vagy csak a kocsmahivatalig sikerült eljutnod mindig?

Kaptad a mínuszt.

"Szeretem amikor a 4-eshez hasonlók fröcsögve, habzó szájjal állítják, hogy mások hogy szoktak fröcsögni :D"

Ó te szegény, fáj az igazság? :$ ennyivel tudod megvédeni a szent liberalizmusodat? Még viccnek is kevés.

Te is kaptad a mínuszt.

"Az ilyen 56%-os fröcsögők zavart elméjében a kommunisták, szociáldemokraták, liberálisok, mérsékelt konzervatívok, és mindenki, aki Dzsingisz Kánnál baloldalibb, az egy zsidó ballipsibolsi hazaáruló. Mindent mindennel összemosnak, amit nem szeretnek, semmilyen nüanszot, ideológiai különbséget nem látnak meg."

A hozzád hasonló filoszemita zsidócsahos idióták szerint pedig mindenki náci rasszista fasiszta, aki nem nyalja a kipás komáik seggét, hogy csillog-villog már mint a legtüzesebb drágakő. Mindenből kihozzák az antiszemitizmust, habzó szájjal hőbörögnek a gazdaság, pénzügy, bankrendszer, nagypolitika bírálóira, és a töppedt kis agyukkal azt képzelik, hogy hősbátor fehérlovag módjára bevédték a zsidásokat, majd őket biztos megkímélik. Aztán amikor reccsen és törik alattuk az ág, rájönnek - kicsit későn - hogy bizony maguk alatt vágták...

Kaptad a mínuszt, idióta.

"Igen, te állítottál ilyet, de ettől még nem lett igaz. Nincs jó diktatúra, maximum olyan ami szerinted jó."

Akkor köztársaság, királyság sincs ami jó, maximum olyan, amelyik szerinted. Kb. ennyire hiteles az álláspontod.

Egyébként meg van jó diktatúra: Szingapúr

Hoppácska, ezt benézted.

2018. okt. 17. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!