Egy mostani választáson szerinted a Jobbik hány db egyénit tudna begyűjteni a 106-ból kb. és ez mire lenne elég?
2018-ról mi a véleményetek?
Én úgy látom, hogy listán kaphatnak annyit majd mind a fidesz, de az egyéni körzeteknél 10-20 db megnyerésénél nem látok többre esélyt a 106-ból. Ennek több oka van szerintem, de ezt most nem részletezném. Így én úgy gondolom, hogy erős, de stabil 2. helyen futnának be, de összességében az egyénik miatt mandátumban jóval le lesznek maradva a fidesztől.
A legutóbbi közvéleménykutatások szerint ez a helyzet:
Szóval Fidesz-Jobbik-MSzP, illetve megismételt baloldali összefogás esetén a baloldal picit beelőzheti a Jobbikot ez alapján.
A kérdés az, hogy mennyire lenne kormányváltó hangulat. Ha az lenne, akkor rengeteg rejtett erőforrásuk lehet azokból a baloldali szavazókból, akik csak azért rájuk szavaznak, hogy ne a Fidesz legyen, valamint a bizonytalanokból.
Továbbá még valamennyi irányt mutathat a tapolcai választás, ami köztudottan Fidesz fellegvár. Ha ott nyerni tudtak, akkor nincs kizárva, hogy máshol is tudnak majd.
Igazából bármi megtörténhet, de az erős 2. hely az garantált, ami ugyanakkor a Fideszt is visszafogja az arrogáns "úgy is megvan a kétharmad, szóval le van szarva az ellenzék" politikájától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!