Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyha hiszek az egyéni...

Hogyha hiszek az egyéni szabadságjogokban és a valódi demokráciában, akkor én már liberális vagyok?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a liberálisok az éjjeliőr államban hisznek, vagyis hogy nemigen szabályozza az állam a gazdaságot (ez a multinacionális cégek erősödéséhez és egyenlőtlen gazdasági versenyhez vezet szerintem), a társadalmat (pl. legális prostitúció, legális kábítószer-fogyasztás, stb.) Viszont, ha én azt mondom, hogy kellenek egyéni szabadságjogok (bizonyos szintig, amibe az előbbiek már nem férnek bele), valódi demokrácia is (akár svájci mintára) és teljeskörű véleménynyilvánítási -, sajtó – és gondolatszabadság, attól én liberálisnak számítok vagy csak egyszerűen demokratának? Az éjjeliőr államban nem hiszek, a prostitúciót és a kábítószer-fogyasztást megőrizném illegálisnak, hiszek a hagyományőrzésben, a konzervativizmus szinte valamennyi elemében.
2016. okt. 1. 18:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
41%

"Szeretem amikor a 4-eshez hasonlók fröcsögve, habzó szájjal állítják, hogy mások hogy szoktak fröcsögni :D

Talán ezen az önellentmondáson gondolkozhatnál."

Na eddig tartott ki a nagy liberalizmusod? Amint ellenkezik a vélemény a tieddel, egyből jön a mörr-börr hogymerészelsz, ésmostazonnal, mertkülönben. Ez aztán önellentmondás a javából, aki mást mond mint te, az gyűlöletbeszéd és hazudik!

Elhiszem hogy néked ez roppant kényelmes álláspont,de a világ sajna-bajna nem így működik. De azért köpkölődhetsz még egy sort, hátha hirtelen egyszercsak igazad lesz...

"Hogy jönnek ide a szovjetek? Ők talán liberálisok voltak?"

Úgy,hogy a) baloldaliak voltak, azaz ugyanazt a holdat ugatták amit ti, b) Ugyanazt művelték mint a nácik, csak 6 millió helyett 100 milliót öltek le, ellenük mégse keltek ki soha ideológiai alapon.

"Az ilyen 56%-os fröcsögők zavart elméjében a kommunisták, szociáldemokraták, liberálisok, mérsékelt konzervatívok, és mindenki, aki Dzsingisz Kánnál baloldalibb, az egy zsidó ballipsibolsi hazaáruló. Mindent mindennel összemosnak, amit nem szeretnek, semmilyen nüanszot, ideológiai különbséget nem látnak meg."

Ti ugyanezt művelitek pepitában: aki nem fújja az internacionálét kórusban veletek, az náci, hitlerista, rasszista, trappista stb. Összetrollkodtál egy nagy adag baromságot, és meg vagy győződve róla, hogy ez az egyetlen megfellebbezhetetlen igazság :D nevetnem kell.

"Júlia kedves, jobb lesz önmagadtól földet érni...!"

Lepontozni meg én is tudok, rögvest be is mutatom.

2016. okt. 1. 19:11
 12/22 anonim ***** válasza:
64%

"Na eddig tartott ki a nagy liberalizmusod? Amint ellenkezik a vélemény a tieddel, egyből jön a mörr-börr hogymerészelsz, ésmostazonnal, mertkülönben. Ez aztán önellentmondás a javából, aki mást mond mint te, az gyűlöletbeszéd és hazudik!

Elhiszem hogy néked ez roppant kényelmes álláspont,de a világ sajna-bajna nem így működik. De azért köpkölődhetsz még egy sort, hátha hirtelen egyszercsak igazad lesz... "

Rossz hírem van. Sehol sem írt ilyet, csak felhívta a figyelmedet valamire, de te már ettől igazolva látod amit gondolsz, tehát ha leírom neked, hogy mondjuk "bokazokni", akkor azt is addig csavargatod, míg kiderül, hogy a csúnya libsik el akarnak hallgattatni? Mert hát a zoknival van akinek betömik a száját pl. filmekben, tehát a "mocskos libsik be akarják fogni a szádat"?

2016. okt. 1. 19:21
 13/22 anonim ***** válasza:

"4-es, hol vannak a liberális haláltáborok? Mikor történt a Liberális Világháború? Mi az, hogy rosszabbak a náciknál?"

Én nem voltam a világháborúban, nem dolgoztam haláltáborban.

Mégis nácinak tartanak a libsik.

Akkor most ez hogy van?

2016. okt. 1. 19:21
 14/22 anonim ***** válasza:

19:21, ha valódi liberálisnak vallja magát, akkor tán respektálhatná az övével ellentétes véleményt is, mert konkrétan itt kezdődik a tolerancia (ismétlem: elfogadnia kell a véleményt, NEM egyetérteni vele!). Ha visszaolvasol, nem oltottam be senkit, közöltem egy tényt, és ennyi. Az hogy ő magára vette a közszemlére tett inget, elég sokat elárul az illetőről.

Zsidózni meg sehol nem zsidóztam, ezt is ő próbálta a számba adni, nem sok sikerrel.

Érdekesmód én egyet tudok érteni bizonyos területeken még egy liberóval is, míg fordított helyzetre soha, egyszer se láttam példát, csak az ezerszer lejáratott nácikártyát játsszák ki újra és újra, külön érvelési hiba is létezik a jelenség tiszteletére.

2016. okt. 1. 19:34
 15/22 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy a kommunisták "ugyanazt a holdat ugatták mint ti?"

Sztálin antiszemita volt, fittyet hányt az emberi jogokra, és tömeggyilkosságba kezdett.

Még a "lightosabb" Kádár vagy Honecker is ezerrel korlátozta a szólásszabadságot, és teljes szexuális prüdériát mutatott.

Ez neked liberalizmus?

Ráadásul hiszek az úgynevezett "patkó-elméletben" ami azt jelenti, hogy a szélsőbaloldal és a szélsőjobboldal a patkó két vége, amik összeérnek. Ha keverjük mondjuk a jobb oldalról Hitlert, és a bal oldalról Lenint, akkor megkapjuk Ceausescu-t vagy Sztálint, aki egy afféle "kommunista náci" volt.

A liberalizmus viszont a patkó felénél kap helyett a lehető legtávolabb mindkét patkóvégtől.

Bármelyik irányba elindulsz a patkó felétől, ami a liberalizmust jelképezi úgy futsz bele egyre nagyobb korlátozásokba. Balra indulva pl. előbb-utóbb belefutsz egy olyan törvénybe, hogy X forintnál többet nem kereshetsz, vagy luxusadó, jobb oldal felé meg előbbutóbb belefutsz egy antiszemita vagy rasszista törvénybe.

2016. okt. 1. 19:37
 16/22 anonim ***** válasza:

"Mi az, hogy a kommunisták "ugyanazt a holdat ugatták mint ti?""

Arra utaltam, hogy ők is teli torokból náciztak, hitleristáztak, kapitalistáztak, imperialistáztak, miközben ugyanazt művelték, mint az általuk gyűlölt rendszerek. Álszent, képmutató, sunyi szövegből bőven kijut mái napig is.

A patkó-elmélet addig rendbe van, hogy a liberalizmus elhatárolja magát mind a szélsőjobbtól-szélsőbaltól, a gond csak az, hogy nem lehet egyik-másik rendszernek csak a jó tulajdonságait összevegyíteni, és várni hogy az majd olyan prímán fog működni. A kommunizmus is csodálatos eszme papíron, mindenki egyenlő, a dolgozóké a hatalom, mindenkinek alanyi jogon jár autó, lakás, kaja, repülőgép, X-szárnyú vadászgép, pilótának Luke Skywalker és Han Sóló, aztán nézd meg a gyakorlati megvalósítását.

Ugyanez igaz a liberalizmusra is, elviekben tolerálnia kellene az eltérő véleményeket is, gyakorlatban meg úgy alkalmazzák, hogy vannak ők, és rajtuk kívül mindenki náci...

Az az állítás meg szintén nem állja meg a helyét, hogy mindegyik diktatúra rossz. Lásd Szingapúr, a mongól-tatár államok, vagy épp Sulla diktatúráját. Az, hogy voltak/vannak olyan selejt söpredékek mint Sztálin bátyó, Nicholai Ceaucescou vagy Kim Dzsong Un, megintcsak azt mutatja, hogy a saját érdekeik fontosabbak voltak, mint az emberek jóléte. Mostanság is ezt csinálja az összes hazai kúrmány, csak épp nem vagoníroztat/lövet le, az emberek mégis újra meg újra megszavazzák, aztán 4 évig anyáznak.

2016. okt. 1. 19:48
 17/22 anonim ***** válasza:
Igen, Sulla a békés diplomata aki listát vezetett azokról az emberekről akik nem tetszettek neki, és ezen emberek megöléséért jutalom járt. Azt hiszem nincs is miről beszélni ezek után a jó diktatúráidról.
2016. okt. 1. 20:00
 18/22 anonim ***** válasza:

Aha, mert a köztársaságiak (Brútus, Cassius) és a császárok (Tibérius) nem ugyanezt csinálták...

Tehát akkor a köztársaság és az egyeduralkodó intézménye is mehet a levesbe?

2016. okt. 1. 20:53
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem emlékszem rá, hogy olyasmit állítottam volna, hogy a római köztársaság olyan csodás lett volna, te viszont állítottad ugyanezt Sulla-ról.
2016. okt. 1. 21:06
 20/22 anonim ***** válasza:
Azt állítottam, hogy nem minden diktatúra rossz. Lehet jól is, rosszul is csinálni. Ugyanúgy ahogy a köztársasági államrendet, a királyságot,vagy kb. bármit.
2016. okt. 1. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!