A liberálisoknál miért nem tartozik hozzá a szólásszabadsághoz a nácizmus?
A nácizmus nem veszélyeztet senkit, amíg a nácik 4 fal között tombolnak. A nácizmus engedélyezésével pont, hogy azt érhetnénk el, hogy a nyílt gyűlölködés hatására a normális emberek elfordulnának ettől az ideológiától.
Az igazi nácik pedig a koncerteken kitombolhatnák magukat, így levezethetnék a feszültséget. Egyébként meg ha a nácizmus nem lenne illegális, akkor számukra sem lenne vonzó.
Szerintem a valódi liberális szólásszabadság engedélyezi a liberalizmussal ellentétes véleményeket is, mivel csak így tudja az ellentmondásaikat lebuktatni, és ezzel a középkor maradványait végleg eltörölni.
Egy ember szabadságjoga addig terjedhet, míg más ember szabadságjogát nem korlátozza. A testi és lelki egészséghez való jogon kívül a jó hírnévhez való jog is szabadságjog.
Ha a nácik egy zártkörű rendezvényre összejönnek és ott lengetgetik a karjukat, baromságokat beszélnek és horogkeresztes zászlókat lobogtatnak az önmagában szerintem is megengedhető, ha nem szervezkednek, nem bújtanak fel, nem keltenek hangulatot más emberek ellen.
Nem tudom hol hallottad hogy a nacizmus be lenne tiltva.
Mindenki azt gondol amit akar.
Pedig például a holokauszttagadás, vagy az emberi rasszok között különbségtétel jelenleg tilos. Felbújtani, tehát a nem liberális gondolkodást terjeszteni nem értem, miért nem szabad.
Így a liberálisok is olyanná válnak, mint a korábbi diktatúrapárti ideológiák. A másfajta gondolkodást nem tűrik, mert az veszélyt jelent a rendszerükre. Pedig elvileg a liberálisok a demokrácia és a szabad gondolkodás hívei kéne, hogy legyenek.
Rendkívül sok demagógiát vélek fölfedezni a kérdésben.
Erősen szubjektív, hogy a nácizmus nem veszélyeztetne senkit. Véleményem szerint alapvetően közveszélyes az, aki ezt leírja, aki náci elvekkel szimpatizál, és mellette fölcsap hittérítőnek.
Ráadásul a kérdező olyan kocsmatémákra téved, amit nem igazán érthet náci baráatainak korlátoltsága miatt.
Mert a liberalizmus valóban azt jelenti, te egy szabad ember vagy. Ahogyan mindenki.
NEm vagyok benne biztos (a la Brian), hogy a kérdező megértette a fenti állításomat.
De mi liberálisok azt tartjuk, ahogyan a korábbi válaszadó mondta, hogy mindent szabad, ami a normális szabadság fogalomba beletartozik.
PErsze náciként gondolkodni nem igazán tartozik bele a fnti fogalomkörbe.
"Ugyanakkor, nem bírálhatjuk ezeket az embereket akkor sem, ha a többségi közösséget erősen zavaró, vagy veszélyeztető dolgokat művelnek"
Nade ez egesz egyszeruen nem igaz. Mindenki biralhato a tettei miatt, senki sem biralhato a szarmazasa miatt. Ilyen egyszeru.
"Pedig elvileg a liberálisok a demokrácia és a szabad gondolkodás hívei kéne, hogy legyenek."
Azok is. A holokauszttagadas bunteteset nem a liberalisok vezettek be, hanem a Fidesz. A liberalisok kifejezetten elleneztek ezt a torvenyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!