Dávid Ibolya tényleg nem volt tagja az MSZMP-nek?
Önéletrajzában ez a kérdés fel sem merül, pedig azt írja: 1981-ben szerzett jogi oklevelet. A Szekszárdi Ügyvédi Kamara ügyvédjelöltjeként került Tamásiba. 1985-tõl, miután letette az ügyvédi szakvizsgát, a Tamási Ügyvédi
Munkaközösség ügyvédje. 81-ben pedig egy lottó ötössel felért, ha valaki ügyvédi munkaközösség tagja lehetett - vagy erősen "hátszeles", vagy párttag, vagy pártközeli szülei voltak.
Szerintem nem, de ha az is lett volna, azért volt különbség hithű komcsi és olyanok között akik csak azért léptek be az MSZMP-be mert be kellett, ha el akartak érni valamit.
Sőt, nagyanyám mesélte, hogy Ő párttag volt - ami semmi tennivalót sem jelentett, csak volt pártkönyve -, a szomszédja nem volt párttag és amikor a TSZ vezetőtől kérték, hogy az udvaron lévő téglát elvihetnék-e ingyen, akkor nagyanyám kapott, aki meg nem volt párttag annak azt mondták elfogyott.
Szóval sokan beléptek mert vagy be kellett, vagy beléptették őket. Dávid Ibolyának, ha volt is MSZMP tag - bár nem hiszem - nem ez a legnagyobb hibája az biztos.
Köszönöm az eddigi válaszokat, de én TÉNYLEG egy objektív kérdést tettem fel, mert érdekel és nem az emberek Dávid Ibolyáról alkotott véleménye volt a tárgy, hisz azt magam is ismerem.
(A nagymama párttagsága sem mondott újat, mert megéltem azt az időt, tudom, mit volt szabad tennie egy párttagnak, és milyen bűncselekményeket - mindet - sikerült a piros-könyvvel megúszni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!