Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Megéri elolvasni a Mein...

Megéri elolvasni a Mein Kampf-ot, illetve aki elolvasta, miért tette?

Figyelt kérdés
2015. nov. 21. 12:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
63%
Az én történelem tanárom elolvasta. Állítása szerint egy zavaros, össze vissza van és nem valami nagy szám.
2015. nov. 21. 12:46
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó volt.

Azért olvastam, mert érdekelt Hitler személyisége.

Nem bántam meg.

2015. nov. 21. 12:46
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam még, de tervezem.

Én is úgy hallottam, hogy elég nehéz mű, viszont Hitler közvetlen gondolatait tartalmazza. Megismerhetjük, hogyan gondolkodott és milyen indíttatásból tette azt, amit.

Ha pártatlanul akarunk megítélni egy történelmi eseményt vagy személyt meg kell néznünk mind a két oldalt.

2015. nov. 21. 13:53
 4/24 anonim ***** válasza:
98%

Én magyarul olvastam el, a barátom németül. Azért tettük mert érdekelt mi volt egy olyan ember fejében, mint Hitler, de nem nagy szám a könyv. Természetesen ki lehetett venni, hogy Hitler mire gondol, és, hogy milyen nézeteket vallott, és, hogy miért gondolta, hogy azok helyesek, de mint irodalmi alkotás nem valami kiemelkedő mű.

Lévén, hogy nem volt író, sokszor nehezen érthető és zavaros a fogalmazása. Továbbá egyáltalán nem érdekes könyv, még akkor sem, ha érdekel Hitler, mint személyiség. Bár akit tényleg izgat, annak ajánlott elolvasnia.

2015. nov. 21. 14:34
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem teljesen, de beleolvastam. Igazából nem értem, hogy miért tiltották be. Hülyeséget nem láttam benne és számomra nem is volt nehezen értelmezhető, csak kicsit unalmasnak találtam.
2015. nov. 21. 15:29
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem volt nehéz olvasmány.

Mondjuk én annyira unalmasnak sem találtam.

Lehet azért, mert érdekel a politika.

2015. nov. 21. 15:44
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Elolvastam, mert Hitler ideológiája érdekelt. Kb a fele akkori német aktuálpolitikáról szól, ami szerintem nem olyan izgalmas.
2015. nov. 21. 16:41
 8/24 SilentBob476 válasza:

Negéz ügy. Én egyszer letöltöttem és beleolvastam a 3 -adáig kb.

A probléma, hogy mivel illegális(szerintem fölöslegsen) így nem lehetek benne biztos, hogy valóban a Hitler által írt művet "tartom a kezemben" Ahogy feltebb írták, én is zavarosnak, demagógnak érzem. Nem nagy szám

A betiltása egy hülyeség szerintem, nem hiszem hogy van ember, aki emiatt Hitler ideológiáját fogja követni.

2015. nov. 24. 07:25
 9/24 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem szomorú hogy manapság Napoleon, Hitler, Sztálin és más elmebeteg emberekről tanulunk történelemórán, ők vannak kiemelve, mintha példaképek lennének. A hódítás, háborúk, népírtások, óriási figyelmet kapnak, és lám még az ilyen elmebetegek könyvei még "magánszorgalomból" is érdeklik az embereket. Értem én hogy ismerni kell a történelmet hogy ne ismétlődjön meg, de a jó példák miért nem kapnak ennyi figyelmet?

Gandhi, Teréz anya, Asóka és más példátlanul kiemelkedő, békét és harmóniát teremtő emberek miért csak széljegyzetben szerepelnek? Jó esetben is csak fél oldalt kapnak amin gyorsan át is futnak órán.

A legtüzetesebben vizsgált történelmi időszakok is elsősorban a háborúk és a forradalmak, viszályok és vérontások. Ezek alapján az ember azt hiheti tévesen hogy az ember mást se csinált mint háborúzott.

Pedig voltak száz meg ezer évek egyes területeken amikor harmónia és béke volt. Azok kialakulását és fenntartását nem lenne hasznosabb vizsgálgatni?

2015. nov. 24. 14:52
 10/24 anonim ***** válasza:
Egyes népek feltalálták a szólásszabadságot. Utána kezdik feltalálni a cenzúrát.Az első szabály értelmében mindent el lehet olvasni !El is kell,ami érdekel.
2015. nov. 25. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!