A liberális eszmék szerint, ha én bömböltetem a zenét a tömbházban és a lakóknak ez nem tetszik, akkor így jártak?
Mert az egyén a közösség felett áll.
A szeretet és elfogadás mögött valójában a legnagyobb önzőség áll?
Erre egyreszt vannak torvenyek, hogy mikor mit tehetsz, masreszt a "liberalis" szemlelet nem azt jelenti, hogy barmit csinalhatsz.
Hanem barmit csinalhatsz, amig azzal masnak nem teszel kart, itt pedig ez utobbi egyaltalan nem teljesul.
+1:
Tegnap rászóltam egy lányra, hogy ne dobja el a szemetét. A válasza:
"Mi közöd hozzá, hogy hová dobom?"
" Hanem barmit csinalhatsz, amig azzal masnak nem teszel kart, itt pedig ez utobbi egyaltalan nem teljesul."
Ezt én is így reméltem, de akkor Magyarországon a toleráns emberek nem liberálisok? Mert ha én elfogadom a
- melegeket
- roma kulturát
- kövéreket
- kevésbé intelligens embertásaim primitív megnyilvánulásait
- akárkit akármilyen csoportból
de nem hagyom, hogy ezzel az én megszokott értékrendemet megváltoztassák(pl. rászólok hogy telefonról ne bömböltesse a zenét, mert zavar), akkor én vagyok a gyűlölködő.
Komolyan kezdek összezavarodni.
Igen, jól látja a kérdező a problémát.
Ha te otthon hangosan hallgatod a zenét, elővesznek és mocskos léhűtő vagy.
Ha egy cigány otthon hangosan hallgatja és te ezért kihívod a rendőröket, akkor rasszista, náci vagy, aki nem gyűlölködik.
Ha felraksz a fejedre egy fülest, abban úgy bömböltetheted a zenét, ahogy akarod. Sőt, ha csinálsz egy teljesen hangszigetelt szobát, ott is nyomhatod a zenéd akár 200 decibellel is - amíg mást nem zavar.
Ahogy írták, a liberalizmus lényege, hogy azt csinálsz, amit akarsz, amíg másoknak nem ártasz, nem zavarod őket, stb.
A bármit megtehetsz az az anarchia egyes irányzatai, amit manapság valamiért nagyon szeretnek a liberalizmussal keverni, holott sok közük nincs egymáshoz.
Az meg, hogy valaki bunkó és szemetel, annak végképp nincs köze a liberalizmushoz...
Sőt, ahhoz se, hogy a bűnözőt ne büntessük meg és társai, mert a bűnözők a liberalizmus szerint büntetést érdemelnek, lévén másnak okoznak kárt. És a liberalizmus szerint az egyéni szabadság addig terjed, amíg mást nem sértesz vele. Pont ezért küzdenek a liberálisok a melegházasságért (ahol két felnőtt ember dönt valamiről) és ítélik el keményen a pedofíliát (ahol egy ember másra kényszeríti az akaratát, és megerőszakolja a másikat). Csak hogy a rendkívül gyakori példát emlegessem...
Én liberális vagyok, és én sem tolerálnám, ha valaki szemetelne, vagy zavarva a hangos zenével. Ennyit az érveidről.
Gondolom Jobbikos vagy, aki a kuruc.inforól tájékozódott a liberalizmus lényegéről. Liberalizmus nélkül nem lenne sem Jobbik sem kuruc.info. Mondj még egy rendszert, amely megtűri a saját ellenségeit is.
Olvass John Locke-t, Adam Smith-t, meg Immanuel Kantot ha arra vagy kíváncsi mi a liberalizmus valódi lényege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!