Másokban is ébreszt a kommunizmus szimpatikus érzéseket?
Igen nehéz kifejteni, mégis mire gondolok. Mindenek előtt tisztázni szeretném, hogy tisztában vagyok a történelemmel, egyetemista vagyok, jogot hallgatok és sok 2. világháborús tettet igen is elítélek. Viszont, gyakran "forradalmi" hangulatban érzem magam 1-1 kommunista zenétől, és érzem, hogy a cél amit még Lenin kitűzött rendben is volt. Valahogy, az a kép ami előttem milliókat rabságban tartott, vonz. Nem a nyomor, hanem azok a nagy célok, a testvériség, egyenlőség, nemzetköziség, szabadság... és ezernyi szép dolog.
És tudom, hogy nem lehet megvalósítani, nem történhet meg, és nem tenne jót a világon senkinek megint majd 100 évnyi nyomor, azért hogy erre megint rá jöjjünk.
Tehát, akárhányszor valami módon a témába botlok, úgy érzem mintha valami olyat "siratnék" ami már holtan született.
Továbbá, nem is kérdés, hanem kérés. Ha véletlen ennek a... egy az erőszak és nyomor nélküli megvalósítás célja tovább él valamiféle név alatt, azt kérem írja le valaki :)
(Köszönöm ha valaki elolvasta)
A kommunistak tudtak hogy fontos a propaganda,nem véletlen hogy ilyen lelkesítő zenéket írtak. Tőlem tavol áll az idea ettől meg szeretek par ilyen zenét.
Pl. Szovjet himnusz,Varshavianka
Maga a kommunizmus eszméje egy nagyon szép elgondolás, és teljesen emberi dolog, hogy az ember társadalomban él, azaz egyik ember felel a másikért. Mint közösség pedig azon kellene munkálkodjanak, hogy mindenki megkapja az alapvető javakat.
A gond ezzel nem is az, hogy ne lehetne megvalósítható a dolog, hanem hogy azok érdekét sérti, akik a jóból nagyon sokat vehetnek ki. És itt bukik el minden kísérlet.
Pedig egy teljesen pozitív fogalom maga a kommunizmus.
Bennem nem. Sőt ettől a magyar szociális piacgazdaságtól is a hányinger fog el.
Én szeretem azt tudni és érezni, hogy én alakítom a sorsomat. Szeretném érezni azt, hogy a kiemelkedő szorgalmammal és tehetségemmel a saját jövőmet építem, a saját magamnak származik belőle előnyöm (illetve a szeretteimnek és a családomnak).
Ezzel szemben, ami történik az az, hogy a fizetésem felét a cigányokra és a politikusokra költik. Nyugdíjam az államtól nem lesz, ha orvoshoz akarok menni, akkor vagy magán ellátásba kell elmennem, vagy hálapénzt kell fizetnem.
Egyszerűen nem élvezem semmilyen előnyét sem annak, hogy a fizetésem felét elveszik.
Igen díjazható céljai vannak csak mint írod "holtan született". Lenin elfelejtettek számolni az emberi gyarlósággal amikor ezt kiagyalta ezért nem megvalósítható. A proletár hatalomátvétel
után mi is lenne ?,mert erre nem vizionált semmit , miközben elismerte a kapitalizmus által gerjesztett fejlődést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!